• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform'a kod uyarlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
selam arkadaşlar çalışma sayfasına userform ekledim ( kısayol tuşu f12'dir ) bu userform'da istediklerim ise
1 - gider menüsünün altında bulunanları G1 sayfasındaki ilgili yerlere gelmesi
2 - ciro menüsünün altında bulunanları B1 sayfasındaki ilgili yerlere gelmesi
3 - irsaliye için menüsünde ise tarih attığımda İ1 sayfasının B1 hücresine tarih atması ( i1 sayfasından M1 sayfasına otomatik veriler geçmektedir ( makro ile yapılmıştır ) ve otomatik normal tarih işlemi yapmak istiyorum
not : gider ve ciro'daki tarihler bilgi amaçlıdır
yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Böyle madde madde sıralarsanız cevap alamazsınız tabii.Şimdi kim oturacakta bu maddeleri işi gücü yok ta yapacak.Haaa bir tane olsa insan yapıp vercek.Ama başlayınca hepsini yapmak zorunda olacak.Onun için kimse yanaşmıyor.Sorularınızı madde madde sıralamayın.Tabii bu benim kannatim.Ama cevap alamadığınıza göre doğruymuş demekki.:cool:
Her soru için bir başlık açın.Çözen kişide 1 soru ile uğraşsın.:cool:

şimdi hocam o zaman önce şöyle şöyle yapalım ilk soruyu yapmama yardımcı olursanız diğerini ben yapmaya çalışayım olmaz mı_? başka konu açmayayım kirlilik olmasın yanlış mı hocam

şimdi hocam o zaman önce şöyle şöyle yapalım ilk soruyu yapmama yardımcı olursanız diğerini ben yapmaya çalışayım olmaz mı_? başka konu açmayayım kirlilik olmasın yanlış mı hocam
Ben cevap hakkımı size açıklama yaparak doldurdum.
Başka arkadaşlardan yardım alınız.:cool:

Selamlar,

Forumda yanıt alamıyorum diye ayrı bir başlık açarak mesajlar yazmışsınız. Bu sorduğunuz soruların hepsi zaten forumda çözümlenmiş durumda.

Dikkat ederseniz sizin gibi UserForm hazırlayıp form üzerinde yapacağı işlemleri maddeler halinde sıralayan çoğu kişinin sorusu yanıtlanmamıştır. Çünkü bu tür sorular için vakit gereklidir. Ayrıca vakit bulsakta zaten konular defalarca irdelendiği için Evren beyin belirttiği gibi kimse bu konularla ilgilenmek istemiyor.

Zaten forumda yapılmak istenilen işlemlerin benzerleri fazlasıyla mevcut. Hatta resimli anlatımlar bulunmaktadır. Siz sadece bunları inceleyip öğrenmeye gayret göstereceksiniz. Takıldığınız yada anlamadığınız yerleri başlık açarak sormalısınız.

hocam cevabınız için teşekkür ederim yalnız benim takıldığım noktayı açıkladım sadece ilk soruya cevap verirseniz ikinci soru zaten benzer bir soru olduğundan onu kendim yapabilirim diye düşümnüyorum

sayın çılgın86'lı

gerçi arkadaşlar bazı açıklamalar yapmış bende bir şeyler söylüyeyim sorularınız yapılmayacak görükmüyor ama sorularınız baya uğraştırıcı ve zaman alan bir iş sırf senin soruna cevap için yaklaşık bir kaç saat zaman ayırmak gerekiyor bunu sadece yapmak için söylüyorum birde sorduğunuz suruları anlamak gerekiyor dolayısıyla cevap vermemiz zorlaşıyor daha eklemek gerekirse sorunun içinde sorularınızda mevcut yardım istediğiniz sorulara bakıyorum yanlış alınmayınız.sanki bana göre proğram istiyormuşunuz gibi geliyor

onun için istediğiniz şeylere baya bir zaman harcamak gerekiyor bence istediğiniz şeylere ait arama yapsanız kayıt et seçenekleri o kadar çok varki buradan yola çıkarak hem bilgi dagarcığınızı geliştirmiş olursunuz. hemde çok farklı uygulama ve yöntemleri incelemiş olursunuz.

ekli dosyada küçük bir uygulama örneği yaptım önce tarihi seçmek için combobox6 ekledim
buradan tarihe ait sütunu buluyoruz. sonrası kodlarda

Ekli dosyalar

hocam soruma içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim benim size ve diğer arkadaşlara bir sorum daha olacak bu konu ile alakalı değil ama burada daha önce yapılmış olan kodları toplama programına ben eklemeler yapıyorum bunu nerede paylaşsam daha iyi olur

Geri