• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userforma grafik (resim olarak değil)

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Merhaba;
Bir sheette geçen verileri userformda grafik olarak göstermek istiyorum. Forumda yaptığım araştırmada bu konudaki onlarca başlığı tek tek okudum.
1.yöntem sheette bulunan grafiği image olarak export edip eklemekmiş. Şuanda bu yöntemi kullanıyorum ama farklı bilgisayarlarda açınca çözünürlük farkından grafik çok kötü görünüyor. (ek; örnek.xlsm)
2.yöntem ise başta levent hocam olmak üzere birçok üstadın farklı başlıklarda açıkladığı "microsoft chart" eklemek. işte tam olarak aradığım bu ancak benim kullandığım excel versiyonundan olsa gerek toolbox ta bu özellik çıkmıyor:( başka birkaç konuda aynı excel versiyonu olanını buldum ama onlarında ekleri silinmiş, örnek dosyalar açılmıyor.
Bu nedenle yeni başlık açmak zorunda kaldım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

zeki bey cevap için teşekkürler. Verdiğiniz linklerdeki bilgiler de çok işime yarayacak gibi. Sadece aklıma bir şey takıldı. Benim dosyam ağ üzerinden indirilip birçok farklı bilgisayarda çalıştırılan bir yapıda. Vermiş olduğunuz eklentiyi kurmayan bilgisayarlarda grafikler sıkıntı çıkaracaktır değil mi?

Evet, bu eklenti en son office 2003 ile gelmişti.

Forum içi arama motoruna chartspace yazarak arama yaparsanız çok sayıda örnek dosyaya ulaşabilirsiniz. Örneğin ben bir linki vereyim.

Eğer bilgisayarınızda OWC komponenti yüklü değilse önce Zeki beyin belirttiği gibi bu nesneyi bulup sisteminize tanıtmalısınız.

http://www.excel.web.tr/f169/userforma-grafik-ekleme-t101488.html

levent bey ilk mesajımda da belirttiğim gibi konuyu uzun zamandır araştırıyorum ve özellikle sizin birkaç farklı başlık altında vermiş olduğunuz cevapları dikkatle inceledim. Verdiğiniz link te bunlardan biriydi. ancak oradaki örnek dosyalar benim iş bilgisayarımda hata veriyor. Registry çözümü de çalışmadı. sanırım kurum domain ayarlarından değer değişikliği yapılamıyor. Ama ev bilgisayarımda sorunuma çözüm oldu. teşekkür ederim. artık iş için çözünürlük sabitleme konusuna yoğunlaşıyorum. alternatif bir çözüm olacak gibi. saygılar.

Geri