DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam listeye tıklayınca, bilgilerle beraber fotoğraf da gelsin istediğim. Ama siliniyor
Private Sub resim_getir ()
Dim ResimAdi As String, ResimKlasoru As String, DosyaYolu As String, TamDosyaYolu As String
'Resim dosyası ve resim klasorunu alma
ResimAdi = ActiveCell.Value
ResimKlasoru = "images\"
DosyaYolu = NavigateFromWorkBookPath ()
'Resim yolunu alma
TamDosyaYolu = DosyaYolu & ResimKlasoru & ResimAdi
'resmi pictureboxa yükleme
If Dir(TamDosyaYolu) <> "" Then
Image1.Picture = LoadPicture(TamDosyaYolu)
Image1.PictureSizeMode = 3
Else
Msgbox "Resim dosyası yüklenemedi - Dosya bulunamadı"
End If
End Sub
Private Function NavigateFromWorkBookPath () As String
Dim DosyaKlasorYolu As String, Slashisareti As Integer, ResimKlasorYolu As String
DosyaKlasorYolu = ThisWorkbook.Path
Slashisareti = InStrRev(DosyaKlasorYolu, "\")
ResimKlasorYolu = Left(DosyaKlasorYolu, Slashisareti)
NavigateFromWorkbookPath = ResimKlasorYolu
End Function
Teşekkür ederim hocam.Bu şekilde kullanımda genelde dosyada yavaşlama ve boyut büyüme yaşanıyor.
Tabiki tercih sizin. Sonuçta siz kullanacaksınız.
Hocam şu an bilgisayarda değilim ama, yazıyı okuduğum kadarıyla aynen böyle.Şu dosyayı inceleyiniz AllahuAlem böyle bir şey istiyorsunuz.
2.Mesajdaki dosya.
Combobox içeriğine göre resim çekme
merhaba, kolay gelsin. Bir dosya içerisinde numaralandırılmış jpg formatında resimler var. Userform içerisinde de 1 adet combobox bir adet ise image nesnesi mevcut. Ben comboboxa numarasını yazdığım resmin image içerisinde görüntülemek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?www.excel.web.tr
Hocam ilk bölüm resim adı ve bulunduğu klasör mü.Korhan Hocamın dedikleri paralelinde;
Kod:Private Sub resim_getir () Dim ResimAdi As String, ResimKlasoru As String, DosyaYolu As String, TamDosyaYolu As String 'Resim dosyası ve resim klasorunu alma ResimAdi = ActiveCell.Value ResimKlasoru = "images\" DosyaYolu = NavigateFromWorkBookPath () 'Resim yolunu alma TamDosyaYolu = DosyaYolu & ResimKlasoru & ResimAdi 'resmi pictureboxa yükleme If Dir(TamDosyaYolu) <> "" Then Image1.Picture = LoadPicture(TamDosyaYolu) Image1.PictureSizeMode = 3 Else Msgbox "Resim dosyası yüklenemedi - Dosya bulunamadı" End If End Sub Private Function NavigateFromWorkBookPath () As String Dim DosyaKlasorYolu As String, Slashisareti As Integer, ResimKlasorYolu As String DosyaKlasorYolu = ThisWorkbook.Path Slashisareti = InStrRev(DosyaKlasorYolu, "\") ResimKlasorYolu = Left(DosyaKlasorYolu, Slashisareti) NavigateFromWorkbookPath = ResimKlasorYolu End Function
Buraya aktif hücre değerine göre değişen değerler verilebilir.. (Altın üye olmadığımdan örnek dosya indiremiyorum, bu yüzden editleme işi size ait @muratgunay48 )
Teşekkür ederim hocam.Merhaba;
Ekteki uygulamayı inceleyin. (size fikir verecektir)
İyi çalışmalar.
Hocam ilk bölüm resim adı ve bulunduğu klasör mü.
Yani ResimAdi = .......
Resim klasörü = "C\....." gibi
Korhan Hocamın dedikleri paralelinde;
Kod:Private Sub resim_getir () Dim ResimAdi As String, ResimKlasoru As String, DosyaYolu As String, TamDosyaYolu As String 'Resim dosyası ve resim klasorunu alma ResimAdi = ActiveCell.Value ResimKlasoru = "images\" DosyaYolu = NavigateFromWorkBookPath () 'Resim yolunu alma TamDosyaYolu = DosyaYolu & ResimKlasoru & ResimAdi 'resmi pictureboxa yükleme If Dir(TamDosyaYolu) <> "" Then Image1.Picture = LoadPicture(TamDosyaYolu) Image1.PictureSizeMode = 3 Else Msgbox "Resim dosyası yüklenemedi - Dosya bulunamadı" End If End Sub Private Function NavigateFromWorkBookPath () As String Dim DosyaKlasorYolu As String, Slashisareti As Integer, ResimKlasorYolu As String DosyaKlasorYolu = ThisWorkbook.Path Slashisareti = InStrRev(DosyaKlasorYolu, "\") ResimKlasorYolu = Left(DosyaKlasorYolu, Slashisareti) NavigateFromWorkbookPath = ResimKlasorYolu End Function
Buraya aktif hücre değerine göre değişen değerler verilebilir.. (Altın üye olmadığımdan örnek dosya indiremiyorum, bu yüzden editleme işi size ait @muratgunay48 )
Hocam, bunu fotoğraf seç butonuna mı bağlayacağım.
Hemen deniyorum hocam. Hocam, 1.jpg kabul etmiyor. Resim adı olarak.
ben dosyayı göremediğim için (Altın üye değilim - kredi kartı kullanmıyorum..) en sade şekliyle yazdım kodları, mesela orada İmage1, resim adı, resim klasörü vs kısımları kendi dosyanıza uyarlamanız lazım..Hocam, kafam karıştı. Fotoğraftaki bölümlerin tamamını mı alacağım. Hepsinde Image2 geçiyor. Label18 olanları. Size zahmet baksanız.
Teşekkür ederim. Ayrıca, hepsini alırsam mükerrer başlık hatası veriyor.
Ekli dosyayı görüntüle 222893
Ayrıca, hepsini alırsam mükerrer başlık hatası veriyor
Şimdi alıyorum hocam.Fonksiyonu Modül içine alın.. resim getir ise nesne (Cmdbutton vs) üzerinde kalsın
Evet hocam, teşekkür ederim.örnek dosyanıza göre
ekteki gibi mi?