• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

USERFORM1 HİDE USERFORM2 SHOW

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
her iki userformda bire buton var ve birbkrlerine donus butonlari.

kodlar asagidaki gibi. 1. userformdan 2. userforma2 gecis icin
Userform1.hide
Userform2.show

bu calisiyor. ancak userfom2 den 1 e gecince dongu 1 defa calisiyor. surekli olarak tekra etmiyor neden olabilir acaba.

Merhaba Zülfü Bey,

Mesajlarınızı yazarken cümle düşüklükleri gözlemliyorum. Ayrıca Türkçe karakterleri yazmıyorsunuz. Merak ettim; klavyenizde bir sorun mu var?

hayir hocam. merakinizi gidereyim elbette beimde dikkatimi cekti. malesef telefondan yazdigimdan oturu turkce karakter kullanmiyor. ha bu arada sunuda belirteyim sizlerin de destegiyle. turk mali diyoruz vestel kullaniyoruz ovuncle degilmi saygideger hocalarim. fakat ne ikmetse turk mali dedigimiz telefonun turkce klavyesi yok. samsungda iphonede vs tum telefonlar yabanci mensei olmasinaragmen turkce klavye var ancak gene ne hikmetse turk mali dedigimiz telefonda turkce klavye yok. bu konuyu vestel firmasinada yazdim ancak kimse bu hassas konuya geridonus bile yapmadi. malesef uzucu bir durum. :(((

cumle dusuklugude gene sifir aldigim bu lanet telefonun klavyesi malesefki cok berbat ve inanin knarlarda kalan harfleri ve rakamlari algilamiyor. vestelide buradan kiniyorum. gorsun bakalim boyle hassas konuda nasil bir eser sergilediklerini

Evet can sıkıcı bir durum olmuş..

@Korhan Ayhan korhan hocam inanin telefonu aldigimjn ertesi gunu vestele yazdim. belki dusunememjslerdir diye ama bir turk olarak bu kadar gururlabyerliyiz diyorsan eger turkcenede sahip cikacaksin. alsin gorsun iste marifetini :(((

Klavyeyi güncellemeniz gerekli gibi görünüyor. "Venus" kullanıcısı olarak yüklü gelen "Swifkey" klavye ile böyle bir problem yaşamıyorum.

goruyorsunuz ne bosluk tusu adam gibi calisiyor. i harfine tiklarsin j yazar. a harfine tiklarsin s yazar. kimseye tavsiye etmiyorum. o gunden sonra evime vestel bedava urunde dagitsa almayacagima dair kendime soz verdim

Formlar arasında geçişte kullandığınız kodları paylaşır mısınız?

userform1de
private sub commandbutton1 click
userform1.hide
userform2.show
end sub

userform 2 de
private sub commandbutton1 click
userform2.hide
userform1.show
end sub

bu basit kodlama hocam ancak userform 2 den 1 e geldigimde surekliligi olmuyor

Ben verdiğiniz kodları boş bir excel dosyasında denediğimde olumlu sonuç alıyorum. Sizin dosyanızda farklı bir durum olabilir.

tekrar de eyecem bi konfrol yapip korhan hocam. zaten bundan baska bir kod yok diye biliyorum. emeginize saglik

Merhaba,
Zannedersem geçen yıldı. Benim bilgisayarımda da böyle bir durum oluşmuş ve hide koduyla ne yaptıysam düzgün biçimde çalıştıramamıştım. O zaman Unload koduyla hallettiğimi hatırlıyorum. Unload Userform2 ya da Unload Me şeklinde deneyiniz.
İyi çalışmalar...

Geri