• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform1 butonla kapansın ve useform12 açılsın?

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2007
userform1 deki tamam butonuna tıklayınca

Private Sub TAMAM_Click()
UserForm12.TextBox4.Text = Int(TextBox1.Text) + Int(TextBox2.Text) + Int(TextBox3.Text)
End Sub

kodum var
userform1 deki tamam butonuna basınca userform1 in textboxlardaki değerleri toplatıp, userform12 nin textbox4'ünde gösteritiyorum
ama
bununla beraber userform1 in kapanıp (11 adet userformun tamam butonlarına da aynı Cevabını aradığım kodu uygulayacağım) ,userform12 gözükmesini istiyorum bunun için de

UserForm12.TextBox4.Text = Int(TextBox1.Text) + Int(TextBox2.Text) + Int(TextBox3.Text)
userform1.close
UserForm12.Show veya(Sheets("userform12").select gibi denemelerim hep başarısız oldu)
End Sub
kullanıyorum hata veriyor ....close ye de show a da
...
...
End sub
buna
hangi kodları eklemeliyim userform1 kapansın, userform12 açılsın

Unload Userform1
UserForm12.Show

deneyiniz.

şimdi ki sorunum ise textboxlara mutlaka değer girmek gerekiyor "0" da olsa yoksa tamam butonuna basınca topla codum hata veriyor
textboxlar boş ken butona basınca toplamı "0" olarak nasıl aldırabilirim?

If ile textboxların boş olduğunda (her textbox için tek tek veya textbox captionlar ardaşık ise döngü oluşturup) değerinin sıfır olacağını tanımlayarak hatayı önleyebilirsin.

ZİYA bey yardımlarınız için tekrar çok teşekkürler. ilk defa if kullanmama rağmen başardım.
If TextBox1.Text = "" Then TextBox1.Text = "0"

İlk mesajınızda kodları gördüğüm için kod yazmayı gerekli bulmamıştım. Ama kendiniz başarmanız en iyisi olmuş.
Selamlar,

Geri