• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform

Aslında baktım. Oraya farklı bir şey yapmak gerekebilir. Öncelikle teslim süresi ile ilgili olarak ekteki dosyaya bir bakınız. Sonrasında orayı da düşünürüz.
Bir de kitap teslim tarihi ile teslim alınan tarihler comboboxları üzerine fare ile çift tık yapınız. 1 tanesi güncel günü, diğeri +30 günü ekliyor. Yada kendinize göre revize edersiniz.

http://dosya.co/flxepu47czwm/Samsun.xls.html

Mahsuru yok ise, ben size bir kaç soru sorayım.
Nick altındaki şehir bölümünde Samsun yazıyor ama userformda Ünye yazıyor. Samsun da mıyız, Ünye de mi ?

samsundayım ama ünyede açtığımız bir kütüphaneye yapılıyor. Samsunda öğrenciyim

Müsedenizle ben bu gecelik bu kadar diyorum. Malum yarın sabah iş var. Nasip olursa yarın akşam "Okuduğu Kitaplar" bölümü için birşeyler yapmaya çalışırız. Tabi henüz cevap veren olmamış ise. :)

Hayırlı geceler...

mesaja bakarsanız yazdım

Son yaptığınız teslim süresi geçen dediğimde atmıyor anlamadım niye öyle oldu bende mi sadece hata veriyor

Teslim süresi geçen dediğinizde, sayfa3 'te "İade Edilmesi Gereken Tarih" kısmındaki tarihe bakar. Eğer oradaki tarih, bugünün tarihinden küçükse sayfa 4'e ilgili kayıtlar çıkarılacaktır. Şöyle ki;
İade edilmesi gereken tarih = 08.01.2018 olsun. Bugünün tarihi = 10.01.2018. Yani iade tarihini 2 gün geçmiş. O zaman bu kayıt listelenir, gibi...

Okuduğu kitaplar bölümü de eklenmiştir. Öğrenciden "Kitabı Teslim Al" dediğinizde kitap teslim alınırken, sayfa 2 'de okuduğu kitaplar bölümünde sağa doğru eklenerek devam edecektir.

Dosyanızın son hali ektedir. Yalnız belirteyim ki, çok sağlıklı bir kodlama yapınız yoktur.

http://dosya.co/466r5k396bd0/Samsun.xls.html

peki 1 kişiye sadece 1 kitap veriyor daha fazla verebilme ihtimalimiz var mı?

Elbette var ama o zaman sizin kodlarınızla şöyle bir hata olur.
Emre isimli öğrenciye atıyorum 5 kitap verdiniz. Userformda "Üye No" yu girdiniz ve "Kontrol Et" dediniz. Userformun üzerine hangi kayıt gelecek ? Veya gelen kayıt istediğiniz kayıt değil ise doğru kaydı nasıl getireceksiniz ?

işte bende oralarda duruyorum daha da ilerleyemiyorum

Sayın saban20152015 'ın izni ile ;

Sayın emrebengul , dosyanızda sorun bildirildiği ve engellendiğinden çalışmadığı için şu ana dek ilerlemeyi görmek mümkün olmadı , nedenini bilmiyorum.. Belki sizden belki benden belki excel sürümünden ama , arasıra bu engelleme oluyor.

Düz sayfa içerik ve başlıklarınızı alarak kendimce bir çalışma yaptım. Bu dosyada envanter sayfasında kitap girişi yapılabilir, üye-kitap sayfasında her kitap veriş esnasında kayıt atılabilir.

Buraya kadar (textbox tarih formatları hariç) çalıştığını düşünüyorum. Henüz bitmeyen ; Filtre sayfasında ise bir kaç ana özelliğe göre süzülerek veri ayıklanmakta ve sağda gösterilmektedir. Gösterilen verinin baskısı da alınabilir.
Süzmeler ;
TC No ya
İsim soyada
Kitap adına
Alınış tarihine
Teslim tarihine göre yapılacak ve
baskı almadan listboxta veya baskı alınarak kağıtta bir rapor çıkarılacak.

Böylece kim kaç kitap aldı , alınan kitap listesi , zamanı gelmiş kitap listesi gibi gözlemler yapılabilir.

Zamanın geç olması nedeni ile devam ve bitirmeyi yarına bıraktım ancak , şu ana dek oluşan dosya ektedir.

http://s7.dosya.tc/server/ja5hrw/KUTUPHANE_TAKIP_.rar.html son haliyle ...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sadece alternatif olarak ;

Filtre kısmında üye adı ve kitap adı ile filtreleme çalışıyor.

Ancak alış , iade , tc k no ya göre filtreler şu an hatalı çalışıyor görünüyor ve nedenini araştırıp düzeltecek zamanım yok. Belki bir üstad filtrede son 3 textboxun formatında yardımcı olabilir.

Bu şekilde incelemeniz ve düzeltmeye katkınız için bir önceki mesajımın ekindeki dosyayı son hali ile 35 nolu mesaja yeniden yükledim .

Son düzenleme:
Sayın saban20152015 'ın izni ile ;

Sayın emrebengul , dosyanızda sorun bildirildiği ve engellendiğinden çalışmadığı için şu ana dek ilerlemeyi görmek mümkün olmadı , nedenini bilmiyorum.. Belki sizden belki benden belki excel sürümünden ama , arasıra bu engelleme oluyor.

Düz sayfa içerik ve başlıklarını alarak kendimce bir çalışma yaptım. Bu dosyada envanter sayfasında kitap girişi yapılabilir, üye-kitap sayfasında her kitap veriş esnasında kayıt atılabilir.

Buraya kadar (textbox tarih formatları hariç) çalıştığını düşünüyorum. Henüz bitmeyen ; Filtre sayfasında ise bir kaç ana özelliğe göre süzülerek veri ayıklanmakta ve sağda österilmektedir. Gösterilen verinin baskısı da alınabilir.
Süzmeler ;
TC No ya
İsim soyada
Kitap adına
Alınış tarihine
Teslim tarihine göre yapılacak ve
baskı almadan listboxta veya baskı alınarak kağıtta bir rapor çıkarılacak.

Böylece kim kaç kitap aldı , alınan kitap listesi , zamanı gelmiş kitap listesi gibi gözlemler yapılabilir.

Zamanın geç olması nedeni ile devam ve bitirmeyi yarına bıraktım ancak , şu ana dek oluşan dosya ektedir.

http://s7.dosya.tc/server/ja5hrw/KUTUPHANE_TAKIP_.rar.html
Bende de hata veriyor şuan anlamadım neden olduğunu

İznimiz ? Estağfurullah. Bayağı uğraşmışsınız Sayın cems. Bence bir teşekkürü fazlası ile hak etmişsiniz, değil mi emrebengul ??

Uğraşmak önemli değil , yeter ki o öğrenciler bu excelde sıralanmış kitaplara bir düzen içinde ulaşabilsinler ve okusunlar ...Yeter ki okusunlar ... Asıl onlar için daha bir özen göstermeye çalıştım ...

Yine de neyin çalışmadığı konusunda bir dipnot ya da görsel iyi olurdu ...

Geri