• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform Yazıcıyı Geri Sardırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan szuzum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 dil yok
Arkadaşlar bilet üzerinde çalışma Yapıyorum Sorunum Şu Nokta Vurşulu Yazıcı Kullanıyorum Bileti Yazıcının İzasına Getirip Yazdıra Bastıktan Sonra 2 Satır Geri Sarıp Yazdırmasını İstiyorum Mümkünmüdür

Normal bir yazıcıdan farkı nedir. Neden böyle bir kod istiyorsunuz. Ayrıca örnek dosya üzerinde açıklama daha yardımcı olur...

hocam şimdi benim kullandığım ücretli bir program var bir kaç firmanın biletini o programla kesiyoruz ayrı bir firma daha var ona program almadık bende kendim yapmak istedim sizin yardımlarınızla o program da aynı dediğim gibi oluyor bilet tam yazıcının ağzında yazdıra bastığımız zaman bileti 3 satır geri çekiyor ve yazdırmaya başlıyor

Merhaba,

ben daha önce aşağıdaki kodları bir denemem sırasında kullanmıştım.

Open "lpt1:" For Output As #1

Print #1, Chr$(27) & Chr$(106) & Chr$(250);'yanlış hatırlamıyorsam koddaki parantez içindeki 250 sayısı kaç satır geri almayaı belirleyen sayı idi. Sizde bunu değiştirerek gerekli geri almayı yapabilirsiniz. bu kodlar epson yazıcı içindi. Geri besleme kodunun adı ESC J...Sizin yazıcınız için (markasını bilmediğimden) uygun mudur? bilemiyorum. webden yazıcınızın sitesini girerek program guide indirerek ilgili kodlara ve programlama tekniğine ulaşabilirsiniz.
Close #1

Sen kendi kodlarını ekle ben onun üzerinde yapayım.

Merhaba,

sizin yazdırma kodlarınız windowsun genel(standart) page print kodları ile yapılmış. Ki doğru olanı bu olabilir. Lakin benim size verdiğim kodlar "dos print" kodları olup, Visual basic ile programlamada kullanılan kodlardır,Çalışmayabilir! Yinede aşağıdaki kodlarınıza mavi renkli satırları ekledim bu şekilde bir deniyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("A6").Value = TextBox6.Text
Range("a4").Value = ComboBox1.Text
Range("d4").Value = TextBox4.Text
Range("e4").Value = TextBox5.Text
Range("c4").Value = TextBox3.Text

Range("B6").Value = TextBox7.Text
[b4] = DTPicker1.Value
If (TextBox6.Text = "" Or TextBox4.Text = "" Or TextBox7.Text = "" Or TextBox6.Text = "" Or [b4] = DTPicker1.Value = "" Or ComboBox1.Text = "") Then
MsgBox "HAY AKSİ BİRYERLERİ BOŞ BIRAKTIN SANIRIM ..."
Else

Sayfa1.Calculate
[COLOR="Blue"]Open "lpt1:" For Output As #1
Print #1, Chr$(27) & Chr$(106) & Chr$(250);
Close #1[/COLOR]

ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$F$7"
ActiveSheet.PrintOut

End If
End Sub

Son düzenleme:
hocam oldu da ama bir terslik var aşağı çekiyor sonra tekrardan aynı yere getirip yazdırıyor

destek istiyorum

Geri