arkadaşlar öncelikle istediğim yardıma bakarak hazıra konmak istediğimi düşünmeyin.elimden gelen ve vaktim elverdiği oranda birşeyler yapmaya çalıştım ama bazı şeyleri yapamadım.forumdan yararlanarak bir userform oluşturdum.ancak textbox ve diğer unsurların excelle bağlantısını kuramadım.biraz kurcaladım baktım ki hazırki kodlarda gidecek gibi.yapmak istediklerimi ekte ve aşağıda maddeler halinde sıraladım.isteklerime bakarak çok şey istediğimi düşünebilirsiniz.ama ben yinede şansımı deneyerek ustalarımdan yardım bekliyorum.
1. İmage 1 nesnesine personelin resminin gelmesi
2. Sıra no otomatik artma ,silinen sayının boşluklarının silinmesi
3. T.c.kimlik no alanlarının ( 5 tane kendisi , eşi,3 çocuk) kısıtlama yapma.11 haneli rakam girme olayı
4. Tüm tarih alanlarının örnek: 15.10.2012 formatında otomatik girilmesi , 15102012 şeklinde girilse bile
5. Optionbutton ların düzenlenmesi ( seçime göre veritabanına yazması) örnek formda evli seçildi.veritabanına evli yazması
6. Telefon formatlarının (312) 444 44 44 formatında yazılması
7. Gri renkli sütunlar formüllüdür. veri girişi yapılmayacağı için textbox la ilişkilendirilmeyecek
8. Çocukların yaşlarının sadece form üzerinde ,ay gün yıl olarak hesaplanması
9.tüm textbox combobox vs.excel deki ilgili alanla ilişkilendirilmesi
şimdiden teşekkürler
1. İmage 1 nesnesine personelin resminin gelmesi
2. Sıra no otomatik artma ,silinen sayının boşluklarının silinmesi
3. T.c.kimlik no alanlarının ( 5 tane kendisi , eşi,3 çocuk) kısıtlama yapma.11 haneli rakam girme olayı
4. Tüm tarih alanlarının örnek: 15.10.2012 formatında otomatik girilmesi , 15102012 şeklinde girilse bile
5. Optionbutton ların düzenlenmesi ( seçime göre veritabanına yazması) örnek formda evli seçildi.veritabanına evli yazması
6. Telefon formatlarının (312) 444 44 44 formatında yazılması
7. Gri renkli sütunlar formüllüdür. veri girişi yapılmayacağı için textbox la ilişkilendirilmeyecek
8. Çocukların yaşlarının sadece form üzerinde ,ay gün yıl olarak hesaplanması
9.tüm textbox combobox vs.excel deki ilgili alanla ilişkilendirilmesi
şimdiden teşekkürler