• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform yada başka bir çözüm ile arama yapmak

KoNFiCuS

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR - 64 Bit
Değerli dostlarım,

Ekte buradaki arkadaşlarımızın yardımıyla hazırladığım bir dosya bulunmaktadır. Bu dosyanın ilk sayfasında cari kod kısmına yazacağım rakam car kodlar tablosundan çekilmektedir.
Benim isteğim hazırladığım bir userform yada başka bir seçenek varsa oda olabilir. Formu açtığımda acente ismini yazdığımda ilgili kısımdan arama yapıp aşağıda alana tüm bilgilerini yada en azından cari kodunu getirmesini istiyorum. İptal diyince form kapansın.
Nasıl yapabilirim, bir kod önerisi olan arkadaş var mıacaba?

Bu konu hakkında yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, elimde bulunan bir çalışmamı isteğinize göre revize ettim.
AA17 hücresinde çift tıklayınca form açılacaktır. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Dostum tam istediğim gibi olmuş. Ellerine sağlık bende çift tıklamayı yukarıdaki tuşa atadım.
Tekrar herşey için teşekkürler...

Düzenleme yapamadığımdan yeni mesaj atıyorum.

@huseyincoban dostum atamayı yaptım ama seçili hücre AA17 değilse arama formunda yaptığımız değişiklikte hata vermektedir. Bu kodlarda yani tuşa atamada,çift tıklamada zaten o hücre seçili olduğundan sorun olmuyor ama tuşa tıklamada bu sorun olabiliyor. Bu kodların hedefini AA17 olarak sabitleye bilirmiyiz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If [AA17] = 1 Then

gibi bir yapı yapmaya çalıştım ama her tıklamada yeni seçenekler eklediğinden çekindim. Bu sabitlemeyi yani bulunan ListBox 1 deki alana tıklağımızda hücre kim seçili olursa olsun değiştirme AA17 olarak sabitlenebilir mi?

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, userform içerisindeki Listbox kodlarını aşağıdaki kodlar ile değiştirerek deneyiniz.

Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
    Sheets("İRSALİYE").Range("aa17").Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)
Unload Me
End Sub

@huseyincoban;

Hocam ellerine sağlık. Süper bir çalışma oldu, işimi çok kolaylaştıracak.
Teşekkürler.

@huseyincoban;

Dostum seni yoruyorum ama Cari kodu buluyorum neden Malzemeleri de bulmayayım dedim aynı adımları uygulayarak bu işlemi çözdüm.

Ama buradaki sorun;
1. si arama yapmaya başlamadan bile ListBox1 de bulduklarını listelese,yani userform açıldığında bile göstersin listeyi.
2. si burada hedef hücre D39 dan başlıyor ve aşağıda kadar ilerliyor sanırım maksimum D50 gibi bir yer olur. Kod D39 dolu ise altında D40 a ( D40ın dolu olup olmaması önemli değil, silip yeni bilgiyi girer ) şeklinde aşağıya kadar devam eder mi?

Eğer buda olursa çok sevinirim. Buraya kadar ki yardımların bile bana çok fayda sağladı.

Ekte son durumu bulabilirsin.

Ekli dosyalar

@huseyincoban,

Dostum son sorumu yinelemek istedim. Eğer yardımcı olursan sevinirim.

Teşekkürler.

Dostum herşey için teşekkürler;
Biraz incelemem ve diğer konularda verilen örnekler ile istediğim olayı gerçekleştirdim.
Değiştirdiğim kod aşağıdadır, kullanmak isteyenler için.
Belli bir hücreye veri kaydedip, alttaki hücreye geçme kodu :
Private Sub ListBox1_Click()
Dim Bul As Range
Sheets("İRSALİYE").Range("D38:D55").Find([D38], LookIn:=xlValues).Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)
If Not Bul Is Nothing Then
Range("D" & Bul.Row) = Range("D" & Bul.Row) + 1
End If
End Sub

Sürekli Liste gösterimini yakında bulurum :)

Teşekkürler

Son düzenleme:
Geri