• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform veri girişinde belli bir satıra gelindiğinde uyarı verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

yapmaya çalıştığım userformda sürekli veri giriyoruz ve veriler başka bir sayfada (sayfa2) yerleştirdiğim eğitim katılım formuna b14 ten başlayarak aşağıya doğru sıralanıyor. Ancak eğitim katılım formunda en fazla 20 satır mevcut. yani veri girişinin otomatik b33 e geldiğinde durmasını ya da bana uyarı vermesini istiyorum. örneğin '20 kişilik form doldu.' ya da 'eğitim formu doldu sayfayı yazdırıp temizleyin' gibi.
yardımcı olursanız sevinirim

Sorunuzu örnek belge ile destekleyerek daha kolay sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.
Örnek belgenin gerçek belgenizle aynı yapıda ve mevcut form ve kodların içerisinde ve çalışır durumda olmasına özen gösteriniz.
.

dosyada çok fazla firma ile ilgili detay olduğu için paylaşmamıştım Ömer bey ama düzenleme yapıp yüklemeye çalışacağım haklısınız.

varolan kod:

[B1:B3,B10].Copy (burası sayfa1 den kopyalanacak kısım)
Sheets("Sayfa3").Select
SAT = [b33].End(3).Row + 1
Cells(SAT, "b").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=True
Sheets("Sayfa1").Select
Application.CutCopyMode = xlCopy
ThisWorkbook.Save

Buyurun:cool:
Kod:
Sheets("Sayfa1").Range("B1:B3,B10").Copy

dosyayı yükledim. istediğim sayfa 1deki userformdan giriş yapıp kaydet dediğimde sayfa3 e sırasıyla atıyor. sayfa 3 te 20 ye geldiğinde userform uyarı versin. max 20 ye kadar yazabilelim. userformda kaydetmeye başlayınca userformu hiç kapamadan peşpeşe kaydetme işlemi yapıyorum. arada kapayıp kaçıncı kişiyi kaydettim diye bakmam gerekiyor bu şekilde.

Ekli dosyalar

Sayfa3 te 14ncü satırdan 33ncü satıra kadarmı kayıtlar yapılacak.
Buraya hangi makro kayıt yapıyor?

evet 14 ile 33 arası kayıt yapılacak. sayfa 1 deki makrodan yapılıyor.

sayfa3 e kayıtı, nesnelerin olaylarına yazmışsınız.Böyle kontrol altına almak zor.
Userforma yeni bir buton ekleyin ve sayfa3 e kaydetme kodlarını oraya yazın.
Ondan sonra çıkacak aksaklıklara bakayım.:cool:

orion1 hocam tam olarak anlayamadım ne yapmam gerektiğini. sayfa 3 e kaydetme kodlarım şudur:

[B1:B3,B10].Copy
Sheets("Sayfa3").Select
Cells(SAT, "b").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
Sheets("Sayfa1").Select
ThisWorkbook.Save

orion1 hocam tam olarak anlayamadım ne yapmam gerektiğini. sayfa 3 e kaydetme kodlarım şudur:

[B1:B3,B10].Copy
Sheets("Sayfa3").Select
Sheets("Sayfa1").Select
ThisWorkbook.Save

Böyle bir kod yok.Yada ben bulamadım.
Sayfa2 için yazılmışı var ama Sayfa3 için olanı yok.
Hangi butonda yazılı bu kod?

Buyurun.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
[B1:B3].Copy
Sheets("Sayfa3").Select
SAT = [b34].End(3).Row + 1
[B][COLOR="Red"]If SAT > 33 Then
    MsgBox "sayfa3 te 33 satır doldu.Başka veri girmek için ilgili alanı temizleyiniz."
    Application.CutCopyMode = False
    Exit Sub
End If[/COLOR][/B]

Ekli dosyalar

elinize sağlık orion1 hocam. süper olmuş. bir de sayfa 3 te sayfayı temizle butonu koymuştum. işlevinde bir sorun yok. sıkıntım şu zahmetle girdiğimiz verileri kaydet butonu yerine yanlışlıkla ona bastığımızda direk siliyor ve "silme işlemi başarılı" gibi bir not çıkarıyor. yine silmesini istiyorum sadece butona basıldığında "form silinecek onaylıyor musunuz?" gibi "evet" "hayır" gibi bir onay bölümü çıksın istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

elinize sağlık orion1 hocam. süper olmuş. bir de sayfa 3 te sayfayı temizle butonu koymuştum. işlevinde bir sorun yok. sıkıntım şu zahmetle girdiğimiz verileri kaydet butonu yerine yanlışlıkla ona bastığımızda direk siliyor ve "silme işlemi başarılı" gibi bir not çıkarıyor. yine silmesini istiyorum sadece butona basıldığında "form silinecek onaylıyor musunuz?" gibi "evet" "hayır" gibi bir onay bölümü çıksın istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub Düğme379_Tıklat()
Dim hcr As Range
[B][COLOR="Red"]If MsgBox("Formu silmek istiyormusunuz?", vbYesNo, "SİL") = vbNo Then Exit Sub[/COLOR][/B]
Range("c6").Value = ""
Range("a35").Value = ""
Range("a38").Value = ""
Range("c8").Value = ""
Range("c9").Value = ""
Range("b14:f33").Value = ""
MsgBox "Eğitim Katılım Formu Başarıyla Silindi.", vbInformation, "SİLİNDİ!"
End Sub

ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. peki bu sayfa 3 e yazdır butonu koysam. ona özel bir yazıcı tanımlıyabilir miyim? çünkü bilgisayara 2 tane sabit bazen 3 yazıcı bağlı oluyor. ama ben bu formu hep sabit yazıcıdan çıkarmak istiyorum. her defasında yazıcı seçmek yerine böyle bir atama yapabilir miyiz acaba?

ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. peki bu sayfa 3 e yazdır butonu koysam. ona özel bir yazıcı tanımlıyabilir miyim? çünkü bilgisayara 2 tane sabit bazen 3 yazıcı bağlı oluyor. ama ben bu formu hep sabit yazıcıdan çıkarmak istiyorum. her defasında yazıcı seçmek yerine böyle bir atama yapabilir miyiz acaba?

Aktif printeri aşağıdaki kodla anında seçebilirsiniz.:cool:
Kod:
Application.Dialogs(xlDialogPrinterSetup).Show

kodu nereye yapıştırmam gerekiyor. yaptığım butonun modülüne mi. bir de aynı anda hem barkod yazıcısı hem de normal yazıcı aktif çalışıyor. barkod yazıcısı da varsayılan yazıcı olarak seçili. direk yazdır dediğimizde ordan yazdırmaya başlıyor. bu kodla yazıcıyı seçebilecek miyim?

orion1 hocam kodu yapıştırdım yaptığım işleme. süper oldu teşekkür ederim tekrardan

Geri