• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform veri girişi, arama ve listeleme aynı ekranda ama nasıl?

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sitede anlatılan konulara baktım, başka kaynakları da araştırdım ama sanırım sorun bende. ne yaptıysam hiç bir şeyi çalıştıramadım. bana bu userformun içini dolduracak bir babayiğit var mıdır? :frown:

edit: listbox ta son girdiğim kitaplar görünsün ve arama yaptığımda çıkan sonuçlar yine listbox da görünsün istiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Eki inceleyiniz.
Formu açın textboxlara verileri yazdıktan sonra KAYDET'e basınız. Yeni kayıt için ilgili düğme ile textboxları boşaltınız. Kaydedilmiş veriler data sayfasından ListBoxa otomatik aktarılacaktır. Listboxtan isimleri çft tıklama ile seçip tekrar textboxlara aktarabilirsiniz. Arama düğmesi ne şekilde olacak onu anlayamadığı için bir şey yapmadım kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Alternatif.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton3_Click()
ListBox1.RowSource = ""
Sheets("SUZ").Range("A:D").Clear
Sheets("Data").Range("A1").AutoFilter field:=2, Criteria1:="*" & TextBox4.Value & "*"
Sheets("Data").Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets("SUZ").Range("a1")
If Sheets("Data").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row < 2 Then GoTo atla
ListBox1.RowSource = "SUZ!A2:D" & Sheets("SUZ").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
atla:
Range("A1").AutoFilter
End Sub
Kod:
Sheets("Data").Select
    Call CommandButton3_Click
    Else
    MsgBox "Niyanım bebeem bişeyler yaz"

Ekli dosyalar

sitede anlatılan konulara baktım, başka kaynakları da araştırdım ama sanırım sorun bende. ne yaptıysam hiç bir şeyi çalıştıramadım. bana bu userformun içini dolduracak bir babayiğit var mıdır? :frown:
edit: listbox ta son girdiğim kitaplar görünsün ve arama yaptığımda çıkan sonuçlar yine listbox da görünsün istiyorum
. . .

Varmış demek ki.
Ben bu uslüba biraz takıldım.

. . .

Üslupta bir şey yok da sizin bir şeylere takılasınız var sanırım. Yapmayın. Takılmayın gerek yok. :hayir: Sıkıntımla uğraşan babayiğit arkadaşlara çok teşekkür ederim. Şimdi deniyorum tekrardan. Elinize, emeğinize sağlık... :ok::

Merhaba,
Eki inceleyiniz.
Formu açın textboxlara verileri yazdıktan sonra KAYDET'e basınız. Yeni kayıt için ilgili düğme ile textboxları boşaltınız. Kaydedilmiş veriler data sayfasından ListBoxa otomatik aktarılacaktır. Listboxtan isimleri çft tıklama ile seçip tekrar textboxlara aktarabilirsiniz. Arama düğmesi ne şekilde olacak onu anlayamadığı için bir şey yapmadım kolay gelsin.

elinize sağlık gayet başarılı olmuş. tek sıkıntı kaydet butonuna bastığım anda listbox a düşmüyor. programı kapatıp açmak gerekiyor. Arama butonu için söyle düşündüm ama uygulayamadım :) : aradığım kelimeleri içeren satırlar listboxta görünecek. aslında söylemesi basit ama yapamadım

elinize sağlık gayet başarılı olmuş. tek sıkıntı kaydet butonuna bastığım anda listbox a düşmüyor. programı kapatıp açmak gerekiyor. Arama butonu için söyle düşündüm ama uygulayamadım :) : aradığım kelimeleri içeren satırlar listboxta görünecek. aslında söylemesi basit ama yapamadım
dosyayı güncelledim 3 nolu mesajdan indirebilirsiniz.
içeriri arama yaptım ve listboxta kayıttan hemen sonra güncel verileri listeleme yaptım.:cool:

Bir iki ekleme yaparak ve Evren Bey'in yukarıdaki "süz" kodunu da ekleyerek dosyayı yeniden güncelledim. Örneğin kayıtlarda düzeltme yapmak istediğinzde veya varolan bir kaydı silmek istediğinizde bütün bunlara imkan verecektir. Ayrıca yukarıda belirttiğiniz husus da çözülmüş olarak eklenmiştir.
Umarım işe yarar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler ederim arkadaşlar.iki dosyadan da birşeyler alıp güzel bir form oluşturdum. çok saolun

Geri