• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ve loadfile komutu

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Userformda loadfile komutu ile dosyayı yükleyebiliyorsam,dosyayı kapatmak için hangi komutu kullanmalıyım ?

Yardım edebilir misiniz ?

Hamit bey;

.LoadFile pdfler.Path

bu komut ile userformda pdf dosyası açıyorum.Açtığım bu pdf dosyasını hangi komutla kapatılacağını bilmiyorum.Yardım edebilir misiniz ?

LoadFile deyimini Vba içinde bulamadım. Bir fonksiyon mu ?

Sayın Hamitcan;

Alttaki kodda telefon klasöründeki,pdf dosyasını userforma yüklüyorum.Bunun için ".LoadFile pdfler.Path" bu komutu kullanıyorum.Ama bunu kapatamıyorum.
Userforma yüklenilen pdf dosyasını kapatıp yeni bir pdf dosyası yükleyeceğim.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Private Sub UserForm_Activate()
With AcroPDF1
Dim yol As String, evn As Object
Dim klasor As Object, pdfler As Object
yol = "C:\telefon"
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder(yol)
For Each pdfler In klasor.Files
If VBA.LCase(VBA.Right(pdfler.Path, 3)) = "pdf" Then
.LoadFile pdfler.Path
.setCurrentPage 1
.printPages From:=1, To:=1
End If
Next pdfler
Set pdfler = Nothing: Set klasor = Nothing
Set evn = Nothing: yol = vbNullString
End With
End Sub

Bence dosyanızı ekleyin, bu şekilde çözüm üretmek zor.

Sayın Hamitcan;

Dosya ekte.Excel sayfasındaki butona bastığınızda c sürücüsündeki TELEFON klasörünün içindeki pdf dosyasını açıp yazıcıya gönderecek.Siz c klasöründe TELEFON klasörü oluşturup içine 2 adet pdf dosyası ekleyin.Hem hata almamış hem de beni daha iyi anlamış olacaksınız.

Ekli dosyalar

Sayın cavanoos, dosyanızı açamadım, bir sürü hata verdi. Sayın Zafer size de teşekkürler verdiğiniz bilgi için, sayenizde, Loadfile komutunun, Adobe programının kütüphanesine ait bir deyim olduğunu öğrendim.

Sayın hamitcan;

Dosyayı bir başka bilgisayarda açtım.Hata vermedi.Ama kaynak.pdf dosyasına tıkladığımda hata verdi.Sizdede böylemi oldu acaba

Merhaba

Sayın Zafer size de teşekkürler verdiğiniz bilgi için, sayenizde, Loadfile komutunun, Adobe programının kütüphanesine ait bir deyim olduğunu öğrendim.

Rica ederim. Zaten bende siz Vba'da yok diyince sonuç kesindir diye adobe üzerinde araştırma yaptım.

Evet dediğiniz gibi. Referanslarla ilgili diye düşünüyorum.

Zafer Bey;

Verdiğiniz linkleri inceledim.Ama pek bir şey anlamadım.Sizden ricam adobe kütüphanesinde loadfile komutu ile dosyayı açıyorsam,hangi komut ile dosyayı kapatabilirim.

Yardım edebilir misin?

Geri