• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ve Düşeyara ile İstediğim Bilgilerin Form üzerinde gösterilmesi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Ek'te gönderdiğim dosyada belirttiğim isteklerimi gerçekleştirirseniz çok sevinirim..Çok acemiyim..Excelide çok seviyorum...

Ekli dosyalar

içinde hiç bir bilgi yok
içinde userform yok
neye göre kayıt yapılcak bunlar yok

Kısacası üst menülerin olduğu bir form istiyorum...
kayıtları bu form üzerinden girmek istiyorum...Stok no ya görede arama yapıp bilgileri formda görmek istiyorum...

şimdilik bu kadar.. biraz acemiyim... kusura bakmayın...

tmm ama userform'u falan ben mi hazırlıyayım yani_?
eğer ki bunu istiyorsanız lütfen kusura bakmayın bu kadar vaktim yok siz hazırlayın ben kodları uyarlamaya çalışayım

İlginize teşekkür ederim...

İhsan Bey elimden geldiği kadar Formu hazırlamaya çalıştım...Kodları ayarlarsanız sevinirim...

Ekli dosyalar

İhsan bey dosyayı açınca alt f11 basınca çıkan Userform olmuyormu? Ben bu işi çözemecem galiba ya.. sıfırdan başlıyorumda.. mantığını çözemedim...

İhsan bey dosyayı açınca alt f11 basınca çıkan Userform olmuyormu? Ben bu işi çözemecem galiba ya.. sıfırdan başlıyorumda.. mantığını çözemedim...

açtığınız yer makro bölümü
makro bölümünü açtıktan sonra insert'e bastıktan sonra userform çıkacak ona tıklayın çıkan yer'de userform'unu oluşturun

Aynen dediğiniz yerden yaptım.. resmi gönderiyorum..Ben ALT F11 basınca Userform1 geliyor..

Bu işin içinden çıkamacam galiba...Sizi de rahatsız edip duruyorum...Kusura bakmayın...

Ekli dosyalar

• resim.jpg
    resim.jpg
    99.4 KB · Görüntüleme: 28
Aynen dediğiniz yerden yaptım.. resmi gönderiyorum..Ben ALT F11 basınca Userform1 geliyor..

Bu işin içinden çıkamacam galiba...Sizi de rahatsız edip duruyorum...Kusura bakmayın...

bu formu dosyanıza eklememişsiniz ama ben hala göremiyorum

Çok tesekkürler sanırım başardım..Uygulamalı excel eğitimi konusunda videolu bir anlatım buldum cok faydalı oldu.. Dosyayı tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Tesekkür ederim İhsan bey herşey istediğim gibi...Sipariş numarasına göre kayıt bulma olabilirmi?

İhsan Bey yeni kayıtta boş kayıt olduğu zaman ikaz veriyor..hepsi dolması şart değil..tek hanede olsa kayıta izin verebilirmi?

Tesekkür ederim İhsan bey herşey istediğim gibi...Sipariş numarasına göre kayıt bulma olabilirmi?
sipatiş numarasını listbox'tan seçin istediğiniz veriler textbox'a göreceksiniz. yani ayrıca bir bul butonuna ihtiyacınız olmayacak.

İhsan Bey yeni kayıtta boş kayıt olduğu zaman ikaz veriyor..hepsi dolması şart değil..tek hanede olsa kayıta izin verebilirmi?

bu engelleri bilinçli olarak yaptım
sebebi ise bu tarz ufak çaplı progamlarda engeller olması her zaman avantaştır. herhangi bir sutuna işlem yapmadığınız takdirde otomatik uyarı verir ve sizi o sutuna veri girmeye zorlar. dizde boş bırakacağınız sutunlara 0 yada --- tire atarak bunları geçebilirsiniz..
dilerseniz bunu değiştirebilirim. ama buna karar vermek için lütfen acele etmeyin iyi düşünün. ileride böyle bir şeye ihtiyacınız olduğunda ya bu nasıl yapılır diye düşünmeyin.

Öncelikle çok tesekkür ederim...İhsan bey o özelliği değiştirsek iyi olur kullandığım işin durumuna ters düşüyor.. yoksa cok haklısınız...

Öncelikle çok tesekkür ederim...İhsan bey o özelliği değiştirsek iyi olur kullandığım işin durumuna ters düşüyor.. yoksa cok haklısınız...

eki inceler misiniz
engelleri kaldırdım.
dilerseniz listbox'un yerine bir tane combobox yapalım combobox'ta yazdığınız kod'a göre arama yaparsınız tabi isterseniz

Ekli dosyalar

Geri