• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform üzerine veri alma

Excel Vers. ve Dili
97/98/200/XP
arkadaşlar hazırlamış olduğum bir rapor var.userform üzerinden veri girip ilgili sayfalara verileri aktarıyorum.başka bir userformda ise tarihi seçince (01.08.2009) sayfadaki verilerin userform2 üzerindeki açmış olduğum textbox kutularına gelmesini istiyorum.

Yanıt

Merhaba Arkadasım ornek dosya gondermemıssın oyuzden fıkır yurutucem.

O tarıhte bır kac tane verı oldugunu var sayarak ornek verıyorum.

Userform2 ne ;
1:textbox (Arama yapmak ıcın "Tarıh)
2.Listbox (textbox a tarıh yazdıgında verılerın lıstenmesı ıcın)

Tarıhı gırdıgınde lıstbox ta verıler lıstelınıcek sen tıklıyınca ılgılı yerlere ıstedıgın verıler dolucak

Bunun ıcın sana ;
1:Arama macrosu
2: Listbox lısteleme macrosu
3: Sectıgınde textboxlara verılerı alıcak macro gereklı.

Bunlarıda formdan arama yaparak elde edebılırsın.
Kolay gelsın.

userform1 den girilen veriler.tablo sayfasına atıyor.ben bu değerleri userform2üzerinde ki yere almak istiyorum.mesela genel müdürlük ve muhasebe yazan yerlerin karşısına.tarihi seçince.dosya ektedir şifre 1
birde tarih yazan yerine tıklayınca.tarih tablosu çıksın

Ekli dosyalar

merhaba arkadaşlar.acaba istediğim şey imkansın bir şeymi yapılamazmı böyle birşey.bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Sormak istediğim konunun başlığı buradaki başlığa çok uygun olduğu için bu başlık altında sorumu sormak istedim.

ListBox1.RowSource = "BR53"

Bu kod ile hazırladığınız Listbox1 in bulunduğu userformu hangi sayfada açarsanız o sayfadaki "BR53" hücresini gösteriyo. Bu hücreyi belli bir sayfaya nasıl kitleriz. Yani userformu hangi sayfada çalıştırırsak çağıralım, örneğin sayfa2 deki "BR53" hücresini göstersin.

Sayın xternet
kodunuzu aşağıdaki gibi düzeltirseniz istediğiniz olur...
Kod:
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!BR53"

Teşekkür ederim Sayın turk-x. İstediğim buydu.

İyi çalışmalar.

Geri