• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm üzerine köprü butonları yerleştirmek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhaba arkadaşlar.

Ben genelde sayfalar arasındaki geçişi sağlayan köprüler için, görsel olarak da düzenlebildiklerinden otomatik şekilleri kullanırım. Yalnız çalışmamda sayfam oldukça dolu olduğundan butonlarım görünen kısmın dışında kalıyor. Toplam 10 tane butonum var.

Şunu yapabilirmiyiz: toplam 10 linke ait butonları userform üzerine yerleştirsem ve sayfaya sadece bu userform için tek buton koysam. Böylece linklere ihtiyacım olduğunda userformu açıp linklere ulaşsam.

UserForm üzerindeki bir butona nasıl link vereceğimi bir örnekle yazabilirseniz ben çoğaltma işlemini yapabilirim sanırım.

Desteklerinizi bekliyorum.

İyi çalışmalar.

Açıklayan resmi ve örnek dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

• Resim1.jpg
    Resim1.jpg
    41.3 KB · Görüntüleme: 27
  • örnek.xls
    örnek.xls
    29 KB · Görüntüleme: 51
Arkadaşlar sanırım sorumu yanıtlamamanızın sebebi çözümünün çok kolay olmasıydı. Yine iş başa düşünce sorunu çözdüm. Gerçekten kolaymış.

Private Sub CommandButton2_Click()
Sheets("dersdagıtım").Select
End Sub

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("DÖKÜM").Select
End Sub

Private Sub CommandButton4_Click()
Sheets("NORM").Select
End Sub

Bu şekilde tüm sayfalarım için linklerimi oluşturdum ve userform üzerine yerleştirdim.

Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Hayırlı sabahlar.
İyi çalışmalar.

Onlar bildiğimiz manada link değil.Sanırım sorunuza bu sebepten yanıt alamadınız.:cool:

Köprü desem daha doğru olucaktı sanırım.
İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.

Köprü desem daha doğru olucaktı sanırım.
İlgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.
Köprüde değil.Kod ile istediğm sayfaları seçmek istiyorum diyecektiniz.dikkat edin kodların sonunda select kelimesi var.Yani Seç.:cool:

Haklısınız Sayın Evren.
Yalnız ben genel olarak excelin sunduğu genel özellikler ile çalıştığım için ve bu işlev orada köprü olarak adlandırıldığı için öyle düşünmüştüm.

Haklısınız Sayın Evren.
Yalnız ben genel olarak excelin sunduğu genel özellikler ile çalıştığım için ve bu işlev orada köprü olarak adlandırıldığı için öyle düşünmüştüm.
VBA ile çalışmaya başlayacaksanız eğer,bundan sonra VBA'Ya uygun şekilde düşünmelisiniz.:cool:

Aslında mesele gereksiz yere uzadı Sayın Evren.
Sonuçda benim başlangıçta neden "link" yada "köprü" dediğim anlaşıldı sanırım.

Aslında mesele gereksiz yere uzadı Sayın Evren.
Sonuçda benim başlangıçta neden "link" yada "köprü" dediğim anlaşıldı sanırım.
Aslında şöylede diyebiliriz.Sizin başlangıçta neden cevap alamadığınız anlaşıldı.Ben bunu vurgulamak istiyordum.Ama ben konuyu sizin anlamak istediğiniz oranda anlatabilirim.Elimden bu kadar gelir.
Size iyi çalışmalr dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri