• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform textbox formül

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugur111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 -Tr
Merhaba Arkadaşlar ;

Userformumda 6 adet veri girilecek textbox'ım var . Textbox 7'de hesapla butonuna bastığımda sonucun görünmesini istiyorum .Aşağıda nerede hata yapıyorum .

Private Sub CommandButton1_Click()

TextBox7.Text = [Val(TextBox1.Value)+Val(TextBox3.Value)+Val(TextBox4.Value)+Val(TextBox5.Value)+Val(TextBox6.Value)] / Val(TextBox2.Value)

End Sub

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar ;

Userformumda 6 adet veri girilecek textbox'ım var . Textbox 7'de hesapla butonuna bastığımda sonucun görünmesini istiyorum .Aşağıda nerede hata yapıyorum .

Private Sub CommandButton1_Click()

TextBox7.Text = [Val(TextBox1.Value)+Val(TextBox3.Value)+Val(TextBox4.Value)+Val(TextBox5.Value)+Val(TextBox6.Value)] / Val(TextBox2.Value)

End Sub

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
:cool:
Kod:
TextBox7.Text = (cdbl(TextBox1.Value)+cdbl(TextBox3.Value)+cdbl(TextBox4.Value)+cdbl(TextBox5.Value)+cdbl(TextBox6.Value)) / cdbl(TextBox2.Value)

Evren Bey öncelikle teşekkürler,ancak şunu ifade etmemişim bazen veri girilecek textboxlarda bazıları boş kalabiliyor.Bunun için hata veriyor,yoksa 6 değeri de girersem kodunuz çalıyor.Yardım eder misiniz ?

Evren Bey öncelikle teşekkürler,ancak şunu ifade etmemişim bazen veri girilecek textboxlarda bazıları boş kalabiliyor.Bunun için hata veriyor,yoksa 6 değeri de girersem kodunuz çalıyor.Yardım eder misiniz ?
Propertiesten her textbox'ın value değerini 0(sıfır)yapın.
Eğer textboxlarıda kodlama ile temizliyorsanız onlarada 0 girin.
veya kodun en başına aşağıdaki hata kontrol denetimini koyun
Kod:
on error resume next

Geri