• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform sayı-metin değişikliği

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
visual basic
userformdaki textbox a girilen sayısal bir değeri excel çalışma sayfasına atıyorum daha sonra bu değerleri toplayacağım.
Ekte örneğini gönderdiğim çalışmada virgüllü değerler metin olarak excele aktarılıyor bu nedenle toplayamıyorum. değerleri sayı olarak nasıl atabilirim?

teşekkürler

Ekli dosyalar

userformdaki textbox a girilen sayısal bir değeri excel çalışma sayfasına atıyorum daha sonra bu değerleri toplayacağım.
Ekte örneğini gönderdiğim çalışmada virgüllü değerler metin olarak excele aktarılıyor bu nedenle toplayamıyorum. değerleri sayı olarak nasıl atabilirim?

teşekkürler

merhaba
hesapla butonunda bulunan
Kod:
st.Range("B" & son) = tutar.Text
bu kodun yerine
Kod:
st.Range("B" & son) = tutar.Text * 1
bunu yazın ve deneyin

evet işe yaradı bu çözüm teşekkür ederim.
Şöyle bir sorun daha çıktı karşıma:

checkboxlara tik attığım halde bazen hesaplamaya katmıyor bazen de hesabı azaltıyor sanki negatif değer atamışım gibi. Dikkatimi çeken bir şey oldu checkboxları fazla seçince yapıyor bu sorunu. Hesaplamada yanlışlık olan checkboxı, programı kapatıp açtıktan sonra sadece onu deniyorum doğru hesaplıyor. sizce neden kaynaklanıyor olabilir.

evet işe yaradı bu çözüm teşekkür ederim.
Şöyle bir sorun daha çıktı karşıma:

checkboxlara tik attığım halde bazen hesaplamaya katmıyor bazen de hesabı azaltıyor sanki negatif değer atamışım gibi. Dikkatimi çeken bir şey oldu checkboxları fazla seçince yapıyor bu sorunu. Hesaplamada yanlışlık olan checkboxı, programı kapatıp açtıktan sonra sadece onu deniyorum doğru hesaplıyor. sizce neden kaynaklanıyor olabilir.

onu bilemem denemedim.
ben sizin probleminizle ilgilendim bu soru bu konunun sorusu değil lütfen yeni bir başlık açarak sorunuz.
rica ederim
:yazici:

hocam sorunu çözdüm formülasyonda hatam varmış kopyala yapıştırla çoğalttığım için
yeni başlık açmayı unuttum kusura bakmayın

Geri