• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm Saat Hatası Hk.

petsiye

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2019 TR 32 Bit
Merhaba Arkadaşlar ,

Site üzerinde, Userform' a saat ve Tarih eklemek ile ilgili bir den fazla kod buldum ve Userform üzerinde aktif olarak Saat ve Tarih koymayı becerebildim :-) Benim sorum şu ; Userform' a Tarih ve Saat koyduktan sonra Excel sayfam üzerinde örneğin klavye üzerindeki yön tuşlarımı kullanamıyorum , Alt+F11 tuşlarını kullanarak Vba kodlarını açamıyorum manuel olarak üst tepsiden açıyorum. Excel dosyamı kapatırken Excel kapatma hatası yani kiltlenme durumu yaşıyorum. Bu ve buna benzer normal olmayan durumlar yaşıyorum.

Bu konu hakkında yardımcı olabileceklerin yardımlarını bekliyorum. Teşekkür Ederim.

Öncelikle incelenecek bir dosya eklememişsiniz...
Diğer konu ise userform kullanırken excel üzerinde işleme devam etmek de çok sağlıklı bir yol gibi görünmüyor. Zira iki sebep :
ilki userformu altındaki excel sayfasına girişi engellemeyecek şekilde " özellikler " kısmında mode off yapmak gerek, bu şekilde excelde işleme geçişe izin verir. İkincisi saat her saniye işlemciyi yorar ve her saniye işlem atar . Bu nedenle yapmak istediğiniz işlem o an frenlenir. Userformda saatin çok sağlıklı olmadığını ben de bir kaç denemede gördüm ve ustaların önerisi ile cazip görünse de kaldırdım . İşlem yapma konusunda ise , iki anayol olabilir, biri userform değil sayfada formüllerle işlem ya da sayfada hiç bir formül olmadan userform ve kodları ile exceli hiç görmeden işlem yapmak...
Bunlar teori de olsa , asıl durumun ne olduğu dosyanızda görülebilirdi ..

Merhaba,
Dosya boyutunun oldukça fazla olması ve Şirket gizliliği sebebiyle maalesef dosya paylaşımı yapamadım. Yapmış olduğunuz yorumu da dikkate alarak , bu sevdadan vazgeçiyorum. Cevabınız için çok Teşekkür Ederim.

Dosyayı görmesem de, saat işlevinin döngü ile yapıldığını tahmin ediyorum. Bu da form üzerindeki eylemlerin kısıtlanmasına neden olmakta. Düzgün çalışan saat için forumda çok fazla örnek mevcut.

Ben bunun için "Timer" sınıfı eklemiştim. Onu dosyanıza ekleyin/uyarlayın.

https://www.excel.web.tr/threads/timer-uygulamasi-api-class.42065/

UserForm üzerinde saati aktif olarak göstermek, VBA'ye yeni başlayanlar için her zaman caziptir. Bilgisayarın sağ alt köşesinde, telefonda, duvarda, TV'de ..... her yerde saat olmasına rağmen yine de istenir. Cem beyin dediği gibi bu tür kodlar dosyayı biraz yorar ama kodu yazmak zihni açar...

Şöyle bir kod olabilir...

Kod:
Dim CM As Boolean
'
Private Sub UserForm_Activate()
    Do
        If CM = True Then
            Exit Sub
        Else
            Label1 = Format(Now, "hh:mm:ss")
            DoEvents
        End If
    Loop
End Sub
'
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
    CM = True
End Sub

.

Tekrar Merhaba ,

Vermiş olduğunuz kodu denedim. Evet Saat aktif çalışıyor, doğru. Fakat Saat olayı aktifken yukarıda bahsettiğim anormallikler yine devam ediyor.

Geri