• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform resim path

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
arkadaşlar userformda klasörden okuyacak şekilde resimleri açmak istiyorum yani listbox1 de resimlerin adı yazıcak tıklayınca ımage1 de resim gözükecek

Private Sub ListBox1_Click()
Image1.LoadMovie 0, ThisWorkbook.Path & "\" & ListBox1
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
Set s1 = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
For Each dosya In s1.GetFolder(ThisWorkbook.Path).Files
uzanti = s1.GetExtensionName(ThisWorkbook.Path & "/" & dosya.Name)
If uzanti = "gif" Then ListBox1.AddItem dosya.Name
Next
End Sub

arkadaşlar bu kodu kulandım ama olmadı hata nerede acaba.

ve ayrıca userforma bir mp3 dosyasını nasıl gömeriz yani klasörden değilde formun içine nasıl gömeriz tşk.

Son düzenleme:
yardım edecek yokmu çokmu zor bir konu?

Son düzenleme:
Aşağıdaki şekilde dener misin ?
Kod:
Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\" & ListBox1.Value)
End Sub

Aşağıdaki şekilde dener misin ?
Kod:
Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\" & ListBox1.Value)
End Sub

tşk sayın: ozgretmen oldu.
birde diğer sorunun cevabını biliyormusun acaba yani forma bir mp3 ses dosyasını nasıl gömeriz yada waw uzantılıda olabilir.

Son düzenleme:
tşk sayın: ozgretmen oldu.
birde diğer sorunun cevabını biliyormusun acaba yani forma bir mp3 ses dosyasını nasıl gömeriz yada waw uzantılıda olabilir.
Rica ederim.
Gömülebildiğini sanmıyorum.Daha kesin bilen bir arkadaş cevap verecektir sanırım.

örnek bi çalışma yaptım ses ile ilgili

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın kuluncak
vba şifresi "security1" dir. ses dosyasını ise flash olarak gömdüm.

Çok güzel omuş flash ses ekledim dedin bunu nasıl yaptın açıklayabilirmisin yani nasıl çalıyor nerden çekiyor açıklarsan sevinirim

Private Sub UserForm_Activate()
ShockwaveFlash1.Play

bu kodun anlamı ne merak ettim doğrusu ve seçtiğin parça da çok güzelmiş

Private Sub UserForm_Activate()
ShockwaveFlash1.Play

kodu:

flash dosyasının otomatik olarak başlamasına yarıyor ses dosyasına gelince hiç bi yerden çekmiyor userformun içine gömülü olarak yaptım.

Teşekkürler açıklaman için ama flash ses dosyasını userforma nasıl gömdün onu anlatabilirmisin
bide flash ses dosyasının uzantısı ne "swf.fla.flv" yani diyelim mp3 ü flash ses dosyasına çevirsem ben bunu excele nasıl gömerim açıklaman için şimdiden teşekkürler

Userforma Flash Gömmek

Sevgili security
açıklamaların için teşekkür ederim ekli dosyamda Userforma
flash gömmek hakkında görsel bir pdf çalışması yaptım diğer arkadaşlarımızın yararlanmısı dileğiğle

Ekli dosyalar

Başka bir örnek olarak ekli linkte buraya yüklemezdim çünki dosyanın boyutu çok büyük olduğundan dolayı 70 mb
http://www.uploadyeri.com/download.php?file=d28b248e64419ca8791632052ec6a07d

şimdi diyeceksinizki 70 mb lık dosyayı neden indirip kotamı doldurayım doğru haklısınız da ama isteyen indirebilir diye verdim linki dosyanın içindekiler
30 adet flash şiir ve bir excel sayfası meraklısına

Bazı Örnekleri ekte veriyorum

yani boşuna indirmiş olmıyacaksınız

yorumlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

sayın mustafakoker ben bir flash hastası olarak şunu belirtmek istiyorum çalışmalarınız güzel olmuş elinize sağlık yanlız verdiğiniz örnekte flash dosyaları forma gömmek yerine ayrı olarak yani dosyadan görme şekli vermişsiniz. ama yinede güzel çalışma paylaşımlarınızın devamını bekliorum başarılar.security

Sayın Security asıl ben teşekkur ederım senın ve tabi excel web tr sayesınde birşeyler yaptım

forma bilerek gömmedim çünki flash dosyaların boyutları uzun 6,30 mb olan flashlar bile var eklediğim linkte bu yüzden dosya ya gömmedim hem şöyle bir şey daha var ekli dosyayı indirip aynı klasör içine isteyen kendi flash larını koyması açısından daha kolay olur diye düşündüm

tekrar Teşekkürler

Teşekkürler, kullanmaya çalışacağım.

Geri