Soru UserForm Option Button’a komut atama

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Herkese, Merhaba Bir konuda desteğe ihtiyacım var resimde görüldüğü gibi izinleri option button şeklinde tanımladım, istediğim yıllık izin option buttonuna tıkladığımda label içinde ki yazdırılacak olan belgeler kısmında ki check boxların tamamının işaretlenmesi veya evci iznine tıkladığımda dilekçe ve izin kağıdı check boxlarının işaretlenmesi, bunu nasıl sağlayabilirim hangi kodla ?

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Herkese, Merhaba Bir konuda desteğe ihtiyacım var resimde görüldüğü gibi izinleri option button şeklinde tanımladım, istediğim yıllık izin option buttonuna tıkladığımda label içinde ki yazdırılacak olan belgeler kısmında ki check boxların tamamının işaretlenmesi veya evci iznine tıkladığımda dilekçe ve izin kağıdı check boxlarının işaretlenmesi, bunu nasıl sağlayabilirim hangi kodla ?
Örnek dosya ekelerseniz daha çabuk cevap alırsınız....

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Görseldekine örnek olarak yıllık izin optionbuttonu na optionbutton1 dedim
evci izni optionbuttonuna optionbutton2 dedim

aşağıdaki kod düzeneği optionbutton1 e tıklayınca userform üstünde 5 tane checkbox vardı hepsini true olarak check işareti ile işaretler
optionbutton2 yi seçersen ilk iki checkbox true olarak check işareti kalır diğer 3 ündeki check işareti kalkar.

bu şekilde ki basit bir kod düzeneğiyle diğer optionbuttonlarınada bunları uygulayabilirsin.

Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()
If OptionButton1.Value = True Then
CheckBox1.Value = True
CheckBox2.Value = True
CheckBox3.Value = True
CheckBox4.Value = True
CheckBox5.Value = True
End If
End Sub

Private Sub OptionButton2_Click()
If OptionButton2.Value = True Then