• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar,
Kendi kendime makro öğrenmeye yeni başladım.
Bulduğum kaynaktaki örnekleri çalıştıramıyorum. Örnek kodları yazdım ama resimlerdeki sonuçları neden elde edemiyorum.

Neyi yanlış yaptığımı söyler misiniz?

Basit bir konu olduğunu biliyorum ama örnekleri çözemiyorum

Sşmdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen; bende userform ile bir çalışma yapmak için araştırma yaparken yukarıda eklemiş olduğunuz dosya dikkatimi çekti. Ona benzer bir userform da ben hazırlamak istiyorum. Yalnız yukarıdaki örnekte userform açıldığı sayfadaki ilgili hücreleri listeliyor. Ben ise sabit bir sayfadaki ilgili hücreleri görüntülemek istiyorum. Yani UserForm hangi sayfada açılırsa açılsın, kodlarda belirlenmiş olan sayfanın ilgili hücreleri görüntülensin.
Birde userform açıkken sayfaya veri girişi yapılamıyor. Bu durumuda değiştirebilirsek çok güzel olur.

İlgili arkadaşların katkılarını bekliyorum.

İyi çalışmalar.

Sayın Evren Gizlen; bende userform ile bir çalışma yapmak için araştırma yaparken yukarıda eklemiş olduğunuz dosya dikkatimi çekti. Ona benzer bir userform da ben hazırlamak istiyorum. Yalnız yukarıdaki örnekte userform açıldığı sayfadaki ilgili hücreleri listeliyor. Ben ise sabit bir sayfadaki ilgili hücreleri görüntülemek istiyorum. Yani UserForm hangi sayfada açılırsa açılsın, kodlarda belirlenmiş olan sayfanın ilgili hücreleri görüntülensin.
Birde userform açıkken sayfaya veri girişi yapılamıyor. Bu durumuda değiştirebilirsek çok güzel olur.

İlgili arkadaşların katkılarını bekliyorum.

İyi çalışmalar.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

userform açıkken sayfada işlem yapılabilir

kırmızı alan eklendi

Sub Düğme2_Tıklat()
UserForm1.Show 0
End Sub

kırmızı alana hangi hücre değerini yazarsanız her sayfada listbox ilgili alanı listeler

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.RowSource = "A2:A11"
End Sub

sayın evren bey

pardon sizi sonradan farkrttim kusura bakmayın müdahale için

saygılar

Evren Bey; örnek dosyanızı inceledim ama işin içinden çıkamıyorum. İstediğimden fazlasını içeriyor ve benim bilgim çok zayıf olduğu için bana lazım olanı ayıklayamıyorum.
Yapmak istediğimi tekrarlayacak olursam; ben sadece, örneğin "dersdağıtım" isimli sayfada çalışırken "BİLGİ" isimli sayfadaki bazı verileri userform yardımıyla görmek istiyorum. Userform ile herhangi bir bilgi işleme işlemi yapmıycam. Dediğim gibi sadece diğer sayfadaki bazı verileri izleyebilmek.

İlk örnek dosyanızdaki gibi yani. Ona ilave olarak başka sayfadaki verileri izleme ve sayfaya veri girişi.

Sub Düğme2_Tıklat()
UserForm1.Show 0
End Sub

Bu kod sayfada çalışma imkanını verdi. Onun için işin bu kısmı tamam.

Userformda görmek istediğim tabloyu excel sayfasında hazırlayıp açıklamaya çalıştım.

Ekli dosyalar

Geri