Userform MultiPage Yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel Standart 2016 x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/09/2017
Arkadaşlar daha önce forumdaki arkadaşların da yardımıyla hazırladığım bir evrak kayıt sistemi vardı. Bazen İhbarlar sayfasına ekleme değiştirme yada silme yapınca ihbarlar sayfasındaki sıra numarasını multipage bulunan diğer sayfalardan birine atıyordu. Örneğin ihbarlarda 1500 sıra kayıt varsa arızalarda 200 varsa ihbar sayfasında herhangi bir işlem yapınca 1501 sıra numarasını hem ihbarlara hemde arızalar sayfasına yazıyordu. Bazen bakım sayfasına bazen başka bir sayfaya. Sabit olarak aynı sayfaya sıra no atmıyor. Çok bilgim olmadığı için sanırım bir mantık hatası yapıyorum ama çözemedim dosya ektedir. İnceleyip nerede hatam olduğunu ve ne şekilde düzeltmem gerektiğini yazarsanız memnun olurum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Standart 2016 x64 TR
30/09/2017
Arkadaşlar konu güncel, sorun devam ediyor.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanızda, çalıştırılırsa riskli bir durum olacağına dair ekteki resimde olduğu gibi sistem uyarısı geliyor ve dosyayı kilitliyor.

Sanırım bu yüzden daha önce net bir tartışmaya ulaşamadınız, dosyayı açan bununla karşılaştı ve kenara koydu.

Çözüme doğru ;

1-Bu uyarı benim gözlemime göre .xls soyadlı dosya daha yüksek versiyonda açılınca bir zararlı çatışma yüzünden geliyor. Virüs kaynaklı mı bilmiyorum ama, benim sistemimdeki 3 koruma , virüsü adına kadar gösterir türden. Bu olasılık zayıfsa...

2- Dosyayı üst versiyon bir office kullanarak farklı kaydet seçin ve " makro içeren excel kitabı" olarak kaydedin. Bu durumda .xlsx ya da .xlsm soyadı ile 2010 sürümde çalışacaktır.

3- Yine olmazsa veya bu şans yoksa ; sayfaları kopyalayıp almak mümkün ancak multiform dediğiniz arayüzleri görmek ve ne iş yaptığını da anlamak gerek. Yani dosyanın senaryosunu izah etmelisiniz, zira olan kodları görmek de mümkün olmayacağından belki de silbaştan dosya açılacak. Bu durumda , multiform sayfalarının ekran resmini toparlamanız ve zipleyerek buraya yüklemeniz dosyanızı anlamak için sıkıcı da olsa bir yol olabilir.

Bu dosya 2011 yılında yazılmış ve sanırım versiyonu güncellenmeden halen geliyor. Bu durumda kodları görmek mümkün olsa da .xls dil şu anki dilden eski ve yazımı da eğer dosya sağlıklı açılırsa o sürüme dair ciddi seri üzmanlık gerektirir ve site modları dışında çoğumuz bunu çözemeyebiliriz. Modların zamanı olur mu o da ayrı konu... Destek ekibinde de üye uzmanlar da çook ciddi birikimliler , ancak öz işleri de hayatlarının bir parçası...
İsim vermek zor, zira herkesin bir alanı var, ancak gören ve alanında hissedip konuya giren olabilir.

Durum bu; siz bir yol belirleyin .
Ya şu anki ufak arıza ile devam ya da yükseltme operasyonu.. Zira konunuz hassas konu...

PS: Vba sına girebildim, bende şu an 2010 üzerinde multipagei bırakın, herhangi bir userform dahi görünmüyor.

PS2: Sayfaların hepsinde gereksiz çizgiler var. En fazla veri 3000 satır ama sayfalar 65536 satır çizgili. Bu hafızaya inanılmaz ağırlık yapıyor ve kilitliyor. Bu dosyayı başlıklar dışındaki bütün çizgileri kaldırılmış olarak tekrar yükler misiniz ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanızdaki sayfaları 2010 excel sayfasına aktarmayı başardım..

Sizin dosyanız 9,21 MB (9.658.880 bayt)

ekte arındırılmış dosya 1,04 MB (1.097.838 bayt) ( userform yok bu da etkili)

İlgilenilebilir durumda , xlsm halinde yani makro kaydedilebilir halde , yeniden inşa etmek istersiniz belki diye buraya ekliyorum .

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Belki yeni bir başlangıca adım olur ; eğer geliştirmek isterseniz ..

Ekli dosyalar