• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

.:UserForm ListBox'a iki ayrı sütundan veri alma:.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Merhabalar.
UserFormdaki ListBox'a; ComboBox1_Change kodunun içerisindeki
m = WorksheetFunction.Match(ComboBox1.Value, s2.Range("A2:Z2"), 0)
UserForm1.ListBox1.RowSource = "Sayfa2!" & Mid(Cells(1, m).Address, 2, 1) & "3" & ":" & Mid(Cells(1, m).Address, 2, 1) & "22"
kod bölümü ile 2'nci satırda, ComboBox1'de seçilen değerin bulunduğu sütundaki verileri aktarıyorum.

ListBox1'e toplam 2 sütun olmak üzere;
-- ilk sütuna, sayfanın A sütunundaki verileri,
-- ikinci sütuna da sayfanın, yukarıdaki yöntemle seçilen sütunundaki (örneğin F sütunundaki) verileri
aktarabilmek için ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Ömer bey,

RowSource yöntemiyle atlamalı sütunları nesneye yükleyemezsiniz. Bu işlem için aralığı nesneye yükleyip gereksiz sütunların genişliğini sıfır yapıp gizleyebilirsiniz. Bu yöntem en hızlı yöntemdir.

İkinci yöntem ise döngü ile verileri nesneye yükleyebilirsiniz. Bu yöntem RowSource yöntemine göre yavaştır. Fakat döngüde dizi yöntemi kullanılarak kodlara hız kazandırılabilir.

Ömer bey,

RowSource yöntemiyle atlamalı sütunları nesneye yükleyemezsiniz. Bu işlem için aralığı nesneye yükleyip gereksiz sütunların genişliğini sıfır yapıp gizleyebilirsiniz. Bu yöntem en hızlı yöntemdir.

İkinci yöntem ise döngü ile verileri nesneye yükleyebilirsiniz. Bu yöntem RowSource yöntemine göre yavaştır. Fakat döngüde dizi yöntemi kullanılarak kodlara hız kazandırılabilir.
Sağolunuz, peki 2 tane listbox eklesem ve yan yana konumlandırsam, ikînciye combobox tan belirleyeceğim sütundaki verileri, birinciye de ona bağlı olarak A sütunundakileri alsam, bu iki listboxu tekmiş gibi (değiştir kaydet sil, sağında oluşan kaydırma çubuğunu ikisi için ortak iş görecek gibi) kullanmam mümkün müdür yoksa mümkün ama beni aşar mı bilemiyorum doğrusu. Fikrinizi almak isterim, uğraşıp uğeaşmama konusunda. Malum kod ve form olaylarıyla yeni uğraşmaya başlamış biriyim.

Siz kodları kısaltmak istiyorsunuz...

Fakat söylemleriniz tam aksini ifade ediyor. Forma ikinci nesne eklemek demek ekstra kodlar yazmak demektir. Elbette dediğiniz yöntemle de çözümler üretilebilir. Ama bence gereksiz...

Siz nasıl çözeceğinizi bilmediğiniz için aklınıza en uygun gelen çözümü üretiyorsunuz.

Kodlama mantığını iyice kavradıktan sonra nesnelere daha iyi derecede hükmedebilirsiniz.

Bu sebeple size ilk açtığınız başlıkta link önermiştim. O linkteki başlıklarda projeler bulunuyor. Resimli anlatımlar mevcut. Bu konuları iyice irdelerseniz birçok olaya hakim olabilirsiniz. Bu birazda zaman gerektiren bir süreçtir. Öğrenme sürecinde biraz sabırlı olmanız gerekiyor.

Sayın AYHAN, açtığım bu konu doğrudan önceki açtığım konu ile ilgili değildi.
Bugün cevapladığım bir konuda deneme yanılma ile ilk kez Listbox eklediğim bir UserForm vardı ve kendimce üyenin ihtiyacını karşılayacak yapıyı da oluşturdum, yine o konuyla ilgili olarak şu sütun da formda olsa diye düşündüm ve yolu var mıdır, nasıl yaparım diye fikir almak istedim.

Asıl maksatım ise ListBox nesnesine ilişkin bir şeyler öğrenmek ve neticede bu öğrendiklerimi kendi belgelerimde uygulayabilmek için bilgi/fikir/ufuk sahibi olmak idi.

Sağlıcakla kalın.

Özür dilerim. Ben açtığınız başlıkların bağlantılı olduğunu düşünmüştüm. Hata yapmışım.

Yine de öğrenmek istediğinizi ifade ettiğiniz için verdiğim linkteki konuları incelemenizi tavsiye ediyorum.

Linkler nerde? :D

Geri