• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform kullanarak farklı sayfaya kayıt yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
VBA
Merhaba ,

Sayda 1 de userfom u aktif hale getirip kayit sayfasına verileri ekliyorum ama bunu yapmak için pekte içime sinmeyen bir yöntem buldum.

Private Sub CommandButton1_Click()

Worksheets("kayit").Activate
Range("A1").Select

....

Worksheets("sayfa1").Activate

Kaydet düğmesine basınca önce kayit sayfasını aktif yapıp a1 hücresini seçiyor. Kaydı yapıp işlem bitince sayfa1 i seçiyor.

Bu işlemleri yaptırmadan hep sayfa 1 deyken kaydı yapmasını istiyorum. Araştırdım ama bunun haricinde yol bulamadım. Acaba mümkün mü ?

https://dosya.co/wg1favmei4tt/fihrist2.xlsm.html

Bulduğunuz yöntem ya da kod zaten gerekli mantığı üretiyor. Kaydolması gereken sayfayı çağırıp kaydediyor ve sayfa 1 e dönüyor. Bu işlem 1 saniyeden az sürer eğer dosyanız mb lar boyutunda değilse . Siz ellenasıl kaydetmeli iseniz kodlar sizin yerinize onu yapıyor , yani kaydolacak
ortama geçip kaydettikten sonra geri dönüyor.

Sizin sorduğunuz ; sayfa 1 deyken kayıt yaptırmak zaten elle yapsanız da imkansız ve gereksiz de görünüyor.

@cems Teşekkür ederim.

Yeni ve acemisi olduğum için böyle bir yöntem varsa ilk tercihimdi ama mantık bunu gerektiriyorsa dosyam çok yüksek boyutta olmayacağı için sorun olmaz o zaman.

Bütün kodlamaların temeli el ile yapılan hareketlerdir, Kodlar bu hareketleri elde habire tekrarlamamanızı sağlar. Dosyanız ağır değilse zaten saniyelik işlemi , bir de üstünde userform da açık olduğundan farkedemezsiniz , etseniz de üstünde uğraşılacak bir zaman kaybı olmaz .

kayıt için bu kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

satir = Worksheets("kayit").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1

Worksheets("kayit").Cells(satir, 1).Value = TextBox1.Text
Worksheets("kayit").Cells(satir, 2).Value = TextBox2.Text
Worksheets("kayit").Cells(satir, 3).Value = TextBox3.Text
Worksheets("kayit").Cells(satir, 4).Value = TextBox4.Text
Worksheets("kayit").Cells(satir, 5).Value = TextBox5.Text
Worksheets("kayit").Cells(satir, 6).Value = TextBox6.Text

MsgBox " Kayıt işlemi başarı ile yapıldı. "

TextBox1.Text = ""