• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform kullanarak değiştirme problemi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba ekteki dosyada herşey normal gibi fakat kişiyi secip bilgileri guncelleyip değiştir dediğimde işlem yapmıyor tekrar bilgileri eski haline getiriyor.

Örnek : Agi combobox u Agi1 iken bekar yapıyorum değiştir diyorum dosyadan bekar yapması gerekirken herhangi bir değişiklik yapmıyor ve comboboxsu tekrar Agi1 yapıyor..
Bu işlemi user form uzerinde bulunan tüm combobox ve textboxlarda yapıyor..

Kısaca değiştir butonunda nasıl bir hata yapıyor olabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

dosyanıza bakmadım ama,eğer listeleme araçlarna verilerinizi rowsource yöntemi ile aldıysanız önce bağlantısını koparmalısınız.
Örnek : combobox1.rowsource=""
ondan sonra değişiklerinizi yapınız,veya siliniz.
Sonra tekrar ayni yöntemele verilerinizi alınız.:cool:

dosyanıza bakmadım ama,eğer listeleme araçlarna verilerinizi rowsource yöntemi ile aldıysanız önce bağlantısını koparmalısınız.
Örnek : combobox1.rowsource=""
ondan sonra değişiklerinizi yapınız,veya siliniz.
Sonra tekrar ayni yöntemele verilerinizi alınız.:cool:

Problem sadce comboboxta değil. Textboxlardada yapıyor değitir tuşu altına ben

For i = 1 To 20

Cells(1,i).value=Controls("Textbox"&i).value

tarzında formul yazdım ama dosya textbox ve combobox ların vrilerini hücreyey yazmıyor hücrnin bilgilerini tekrar textboxlara getriyor.:(

Problem sadce comboboxta değil. Textboxlardada yapıyor değitir tuşu altına ben

For i = 1 To 20

Cells(1,i).value=Controls("Textbox"&i).value

tarzında formul yazdım ama dosya textbox ve combobox ların vrilerini hücreyey yazmıyor hücrnin bilgilerini tekrar textboxlara getriyor.:(
Yapar evet.
Siz benim söylediklerimi yaptınızmı.
önce koparın bağlatıyı.
kodun en altına,yani prosedürden çıkmazdan önce tekrar alın comboya verileri.:cool:

Yapar evet.
Siz benim söylediklerimi yaptınızmı.
önce koparın bağlatıyı.
kodun en altına,yani prosedürden çıkmazdan önce tekrar alın comboya verileri.:cool:

şuan bu bilgisayarda ofis programı yok. yarın şirketten bir deneycğim .. ilgi içinn çok teşekkürler:)

Evren bey rowsourse userform active içerisinde olmasına rağmen neden command butonda iken çalışıyor cözemedim:) bunun gibi başka kodlarda aynı işlemi yapan varmı?

Evren bey rowsourse userform active içerisinde olmasına rağmen neden command butonda iken çalışıyor cözemedim:) bunun gibi başka kodlarda aynı işlemi yapan varmı?
Sonuç ne oldu peki.Çözüldümü sorun.
Rowsource ile bir liste aldıysanız o bölgede bir işlem yapacaksanız mutlaka koparmalısınız bağlantıyı.
Bu her nesne için geçerlidir.Sadece rowsource metodu ile aldıysanız verileri.
Diğer yönemlerle veri aldıysanız gerek yok.
Kolay gelsin.:cool:

Sonuç ne oldu peki.Çözüldümü sorun.
Rowsource ile bir liste aldıysanız o bölgede bir işlem yapacaksanız mutlaka koparmalısınız bağlantıyı.
Bu her nesne için geçerlidir.Sadece rowsource metodu ile aldıysanız verileri.
Diğer yönemlerle veri aldıysanız gerek yok.
Kolay gelsin.:cool:

Teşekkürler evet işlem çözüldü:

Geri