• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform kayıt ve Listview Hakkında

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 Türkçe
Arkadaşlar ekteki dosyanın eksiklerinin tamamlanması konusunda eksiklerim hakkında sizden yardım istiyorum kayıtların ilgili hücrelere yazması ve bunların listview de gösterilmesi otomatik sıra ve toplam alınması konusunda ilgilenirseniz biraz aciliyeti var teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar konuya yardımcı olacak varmı acaba!

Uzman Arkadaşlardan konuyla ilgili bir yardım istemekteyim.

Limit neyin limiti ? Bir sayısal mıdır nerden nereye limit ifade ediliyor ?

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim

limit derken parasal değer olacak tl bazlı olacak bağlı bulunduğu bir şart yok istenilen miktar girilebilinir.

Son düzenleme:
İçi dolu bir örnek daha yardımcı olurdu anlamak ve devam etmek için...

Değerli arkadaşım içini dolduramadığım için yardım istiyorum yinede ben sözlü olarak ifade etmeye çalışıyım

Dönemi herhangi bir ay seçiyorum daha sonra yavaş normal ve hızlı kriterlerine göre kayıt yaptırmak istiyorum

yavaş için A16 ile a25 arası kayıt yapmalı ve dolunca kayıt hakkınız bitmiştir diye uyarı vermesi ve kayıt yapmaması gerekli.

normal için A33 ile a102 arası kayıt yapmalı ve dolunca kayıt hakkınız bitmiştir diye uyarı vermesi ve kayıt yapmaması gerekli.

hızlı için için A110 ile a129 arası kayıt yapmalı ve dolunca kayıt hakkınız bitmiştir diye uyarı vermesi ve kayıt yapmaması gerekli.

Verilerin örnekteki kırmızı alanlara kaydedilmesi gerekli (A-C-E-G Sutunlarına)

burada texboxların değerleri tarih=tarih formatlı açıklama=metin formatlı limit ise=parasal değer formatlı olacak.

Listbox yada Listview aktif sayfanın (combobox1den seçilen sayfa ocak sa ocak şubat seçilmiş ise şubat) verilerinin ilgili kayıtlarını görmek istiyorum.

(düzelt sil temizle bul gibi buton komutlarınıda kendim sizin kodlar üzerinden yapmaya çalışacağım.

Yardım isteği

Yardım edecek bir arkadaş yok mu ????

Yardım.......!!!!

Arkadaşlar bir yardım eden yok mu aylardır beklerim......

arkadaşım ilginiz için çok teşekkür ederim daha kontrol edemedim şuan şehir dışında olduğumdan dolayı yazamadım inceleyip hemen döneceğim çok ama çok teşekkür ederim

2007 excel de tarihi yazıya dönüştüren kod varmı elinizde yardımcı olursanız sevinirim. örn: 12.05.2012 ONİKİ MAYIS İKİBİNONİKİ gibi yazılacak. şimdiden tşk ederim.

İlave Olarak

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Yardımcı olduğunuz örnekte listboxa tıklayınca tekboxlarda gözükmesi ve bunu düzeltme butonu ile düzeltilmesi işleminde listboxta göstermek ve için ve düzeltme yapabilmem için bir kaç şey yaptım bu seferde tarihi sayı olarak getiriyor. listboxa tıklayıp verileri texboxa çağırdıktan sonra ayrı bir butonla düzeltme işlemi yapma ve çağırılan verilere düzelt değilde kaydet butonuna basınca düzeltme butonundan düzeltiniz şeklinde uyarı vermesi. Sil konusunda ise onunla ilgilide satırları siliyor aslında temizletiyorum fakat bu seferde o satıra satır no vermiyor ve kaydetmiyor işin içinden çıkamayınca valla iştahım kaçtı. biraz zahmetli oldu ama şimdiden teşekkür ederim

örneğin
listboxa tıklayıp tarih formatını cdate ile ayarlayamadığım kod.dan örnek

Kod:
'LİSTBOXTA TIKLAYINCA TEXBOXTA GÖSTERME
'Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Private Sub ListBox1_Click()
TextBox1.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex + 0, 0)
TextBox2.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex + 0, 2)
TextBox3.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex + 0, 4)
TextBox4.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex + 0, 6)

End Sub

'Private Sub ListBox2_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Private Sub ListBox2_Click()
End Sub
'Private Sub ListBox3_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Private Sub ListBox3_Click()
End Sub

2007 excel de tarihi yazıya dönüştüren kod varmı elinizde yardımcı olursanız sevinirim. örn: 12.05.2012 ONİKİ MAYIS İKİBİNONİKİ gibi yazılacak. şimdiden tşk ederim.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Yardımcı olduğunuz örnekte listboxa tıklayınca tekboxlarda gözükmesi ve bunu düzeltme butonu ile düzeltilmesi işleminde listboxta göstermek ve için ve düzeltme yapabilmem için bir kaç şey yaptım bu seferde tarihi sayı olarak getiriyor. listboxa tıklayıp verileri texboxa çağırdıktan sonra ayrı bir butonla düzeltme işlemi yapma ve çağırılan verilere düzelt değilde kaydet butonuna basınca düzeltme butonundan düzeltiniz şeklinde uyarı vermesi. Sil konusunda ise onunla ilgilide satırları siliyor aslında temizletiyorum fakat bu seferde o satıra satır no vermiyor ve kaydetmiyor işin içinden çıkamayınca valla iştahım kaçtı. biraz zahmetli oldu ama şimdiden teşekkür ederim

örneğin
listboxa tıklayıp tarih formatını cdate ile ayarlayamadığım kod.dan örnek
İki mesaj için; 9 nolu mesajdaki değişen dosyayı inceleyin.
Listbox ta bulunan kodlar
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
altında olmalıdır.

Son düzenleme:
hızlı cevabından ötürü çok minnettarım arkadaşım şuan ki örnekte otomatik sıra vermiyor ve düzeltme yaptıktan sonra kaydete bastığımda düzeltilecek olanın bir kopyasını oluşturuyor buna bir kontrol koyma durumumuz varmıdır (kayıt için yeni form oluştur gibi) sadece düzeltme ile düzeltiyim satırları silemeden temizleme konusundada yardımcı olursanız çünki bulunan satır aralıkları sabit silmede sıkıntı çıkıyor.temizlemesi gerekli.

Merhaba örnekde 10 kayıt girdim exceli kapatıp açtığımda aradan birisini silmek istediğimde aşağıdaki hatayı veriyor
Run-time errror 1004:
hiç bir hücre bulunamadı

diyor ve aşağıdaki satıra gidiyor

d = Range("A" & c & ":A" & b - 1).SpecialCells(xlCellTypeBlanks)(1).Row - 1

hata ile birlikte siliyor fakat sıra nolarını silmiyor

bir kaç denedim her halde son 2 satır dolu ise bu hatayı veriyor.
örneğin 15 ile 23 32 ile 99 110 ile 127 aralığında ise siliyor tamamı dolu ise hata veriyor

sık sık başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın lütfen.

Merhaba örnekde 10 kayıt girdim exceli kapatıp açtığımda aradan birisini silmek istediğimde aşağıdaki hatayı veriyor
Run-time errror 1004:
hiç bir hücre bulunamadı

diyor ve aşağıdaki satıra gidiyor

d = Range("A" & c & ":A" & b - 1).SpecialCells(xlCellTypeBlanks)(1).Row - 1

hata ile birlikte siliyor fakat sıra nolarını silmiyor

bir kaç denedim her halde son 2 satır dolu ise bu hatayı veriyor.
örneğin 15 ile 23 32 ile 99 110 ile 127 aralığında ise siliyor tamamı dolu ise hata veriyor

İlgili dosyada düzeltildi.

Son düzenleme:
arkadaşım çok ama çok teşekkür ellerine sağlık seni baya bir yordum.

kayıt doldu mesajınıda bilgiler girildikten sonra kaydet esnasında değilde yavaş normal hızlı seçminde yapabilirmiyiz (şuan kaydetme esnasındada çalışmıyor.)

birde yeni kayıtta değiştir deyincede kaydediyor bunada bir kontrol koyabilirsen sevinirim.

Son düzenleme:
arkadaşım çok ama çok teşekkür ellerine sağlık seni baya bir yordum.

kayıt doldu mesajınıda bilgiler girildikten sonra kaydet esnasında değilde yavaş normal hızlı seçminde yapabilirmiyiz (şuan kaydetme esnasındada çalışmıyor.)

birde yeni kayıtta değiştir deyincede kaydediyor bunada bir kontrol koyabilirsen sevinirim.
İlgili dosyada kodların çoğu değişti inceleyin eksiklik varsa düzeltelim.

Geri