• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform kaydettiğim son haliyle açılsın

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sevgili ve kıymetli arkadaşlar ve hocalarım.

Ben userform da bir program yaptım ancak yaptığım programda istediğim şu.

Userform üzerinde çeşitli ceheckboxlar, coomonboxlar, textboxlar mevcut.

İstediğim şu.
1. userformdaki bu checkbox, textbox ve commonboxları bir buton sayesinde kilitlemek ve aynı butona bastığımda ise kilitleri tekrar açması. ayrıca kilit açıkkın butonda kilitle yazsın, kililiyken ise butonda kilidi aç yazsın

2.userform üzerinde ilgili yerleri (checkbox, textbox gibi) verileri doldurduktan sonra kaydet butonun bastığım takdirde userform üzerinde kayıtlı kalsın ve formu kapatıp çıktıktan sonra günler sonra tekrar açtığımda son kaydettiğim şekilde bilgiler kayıtlı gelsin.

Saygılarımla

Dosyasınıza örnek teşkil edebilecek bir dosya eklerseniz yardımcı olabilirim. Dosya eklemek için www.dosya.co adresini kullanabilirsiniz.

2. isteğiniz için sadece kaydetme butonuna atadığınız kodu buraya kopyalayın.
1. isteğiniz için örnek dosya gerekiyor.

bedri hocam dosyayı ekte gönderdim. vermiş olduğunuz link üzerinden. üst tarafta dikkat ederseniz 2 sekme var bilgiler kısmında mevcut bahsettiğim checkboxlar sayın hocam

Saygılarımı sunarım

Mutluluğun kodu sorunlara birlikte çözüm bulmak yardımlaşmaktır hocam :))

Hocam kaydetme butonuna henüz herhangi birşey atamadım. Bu yüzden kodu göndermedim sayın hocam. Affınıza sığınıyorum

Link sayın hocam

Bir program yaparken önce şu önerilir: Ne yapmak istediğinizi görsel olarak tasarlayın; kaç userform olacak, bu formlarda hangi nesneler olacak, bunları belirleyin. Yani senaryonuz belli olsun.

Senaryoya giriş yapmışsınız ama henüz ne yapmak istediğiniz tam anlaşılmıyor. Mesela hiç bir nesneye kod atanmamış. Ayrıca kaydetmek için bir buton da yok. Veriler nereye kaydedilecek, o da belli değil.

Hal böyleyken sadece şöyle yardımcı olunabilir: Ne yapmak istediğinizi anlatırsınız detaylı bir şekilde, ona göre arkadaşlar yardımcı olmaya çalışır.

Anladığım kadarıyla para koleksiyonunu dijital ortama aktarmak istiyorsunuz. Sonra bu koleksiyonu belli özelliklere göre görüntülemek istiyorsunuz. Doğru mu anlamışım?

Son düzenleme:
sayın hocam bahsettiğiniz şekilde kodlama işlemini yaptım. dosya ektedir. saygılarımı sunuyorum
http://dosya.co/d83ftzy5ujog/NÜMİSMAT.xlsm.html

Şimdi daha anlaşılır oldu.

Siz elinizdeki eski paraların özelliklerini, ön ve arka resimlerini kayıt altına almaya çalışıyorsunuz, doğru mu?

Bir para kayıt formu oluştursak, sonra siz listeden para seçip o paraya ait resim dahil, tüm bilgilere bir tıklama ile ulaşsanız, nasıl olur?

hocam dediğiniz çok doğru. parların ön ve arka yüzlerini. özelliklerini kayıt altına alacağız buraya kadar doğru. ayrıca ek olarak hangi yılda çıkarılmış kayıtlı olarak gelecek ben elimde hangi yıllara ait varsa onlara tik işareti bırkacağım ve kaydedeceğim. ama bu işlemi bir butonla kilitleyip açabilmem lazım ve programı açtığıödada tik işaretleri silinmemiş olacak

hocam dediğiniz çok doğru. parların ön ve arka yüzlerini. özelliklerini kayıt altına alacağız buraya kadar doğru. ayrıca ek olarak hangi yılda çıkarılmış kayıtlı olarak gelecek ben elimde hangi yıllara ait varsa onlara tik işareti bırkacağım ve kaydedeceğim. ama bu işlemi bir butonla kilitleyip açabilmem lazım ve programı açtığıödada tik işaretleri silinmemiş olacak

Ben size bir örnek dosya hazırlayacağım. Bir bakarsınız, ihtiyacınızı karşılayacağını umuyorum.

Bir soru: Bir paradan en fazla kaç örnek olabileceğini kestirebiliyor musunuz?

bedri hocam şöyle söyleyeyim her para için bir userform olacak. her userformda iki sekme mevcut olacak. ilk sekmede paranın özelliği gibi bilgiler yer alacak 2. sekmede ise tedavül ettiği yıllar olacak.

her paradan birer adet toplamda 90 tane felan para çeşidim var.

bedri hocam şöyle söyleyeyim her para için bir userform olacak. her userformda iki sekme mevcut olacak. ilk sekmede paranın özelliği gibi bilgiler yer alacak 2. sekmede ise tedavül ettiği yıllar olacak.

her paradan birer adet toplamda 90 tane felan para çeşidim var.

Yani toplam 90 userform olacak. Bu çok gerekli değil gibi görünüyor eğer amaç kayıt altına almaksa.

Eğer amaç aynı zamanda ilerleme butonu ile slayt izler gibi userformları açmaksa, bunu excel ile yapmaya gerek yok.

Şöyle bir şey işinizi görür bence:
Paranın resmini ve özelliklerini userform üzerinden kayıt edeceksiniz.
Bu kayıtları istediğiniz zaman ikinci bir userform üzerindeki listeden görüntüleyebilir, gerekiyorsa kayıtta değişiklikler yapabilirsiniz.

Örneğin 5 kuruşluk bir paradan elinize 1980, 1981, 1982 tarihlerine ait örnekler var ise her birini ayrı ayrı kayıt altına alacaksınız.

Böyle çalışan bir program işinize yarıyorsa, hazırlamak çok zaman almaz.

hocam kısmen görecektir. ama benim amacım daha fonksiyonel. bugün aklıma bir fikir daha geldi. birazdan onunla ilgili bi çalışma yapacağım. çalışmayı tekrar size göndereceğim. aslında asıl amaç şu. userformu kapatınca doldurduğum bilgiler ve checkboxlar silinmeyecek. kaydedip kapattığım yerden açımca devam edebileyim

Geri