• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ile listeyip başka sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar
gerekli açıklamaları ekteki dosyada yaptım.Konu başlığından da anlaşılacağı üzere userform ile bir çalışma yapmak istiyorum.İlginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

üç gündür formda aramadığım yer kalmadı yanyana tek firma ismini sıralamayı buldum işime yaramadı elimde eski arşivler var onlara baktım illere ve ilçelerine göre banka adları ile ilgili bir çalışma var ama onuda uyarlayamadım şaştım kaldım tükenmek üzereyim

az bir şeyler yaptım gibi

Biraz uğraş ve araştırma sonucu formlarda bulduğum bir konuyu kendi dosyama uyarlamaya çalıştım. Yaptığım dosyada ismi seçince A1 sütunundaki o isme ait sıra no larını listbox ta alt alta gösterebiliyorum.

Örneğin
Akdağ

4
5
10
1
gibi

Ama ben şöyle olmasını istiyorum

Akadağ

1 kalem 100 akdağ 10
4 kalem 30 akdağ 40 gibi

Yani diğer sütunları da listbox ta göstersin mümkün ise başlarına kutucuk koysun tek tek yada toplu seçebileyim.

Dosyam ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
biraz daha fazla uğraş sonucu istediğim sonuca ulaştım tek bir küçük ayrıntı kaldı malzemeleri listerken

sıra no adı miktarı ölçüsü vs vs

bu sıralamayı hepsini seçtiğimde gösteriken isim bazında seçerkende her isim seçişte malzemeler değişsin ama başlık bilgileri orda kalsın kaybolmasın çok şeymi istiyorum:)

Ekli dosyadaki gibimi istiyorsunuz.:cool:
Kod:
Private Sub moduller_Change()
Dim k As Range, adr As String, x As Long
listem.Clear
Set k = Range("E2:E20").Find(moduller.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    adr = k.Address
    Do
        listem.AddItem
        listem.List(x, 0) = Cells(k.Row, "A").Value
        listem.List(x, 1) = Cells(k.Row, "B").Value
        listem.List(x, 2) = Format(Cells(k.Row, "C").Value, "#,##0")
        listem.List(x, 3) = Cells(k.Row, "D").Value
        listem.List(x, 4) = Cells(k.Row, "E").Value
        listem.List(x, 5) = Format(Cells(k.Row, "F").Value, "#,##0.00")
        x = x + 1
        Set k = Range("E2:E20").FindNext(k)
    Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
End If
Label1.Caption = "Listelenen : " & Format(listem.ListCount, "#,##0")

End Sub

Ekli dosyalar

Dosyamı tamamladım

Başta bu dosyada emeği geçen Evren Gizlen Hocama olmak üzere tüm form hocalarına ve üyelerine teşekkür ederim. Aktarma makrosunu ekleyip azıcıkta süslediğim:rolleyes: dosya ektedir.Herkesin faydalanması dileği ile...

Dosyamı tamamladım

Başta Evren Gizlen Hocam olmak üzere tüm forum hocalarına ve üyerine teşekkür ederim. Aktarma makrosunu ekleyip birazda süsleme yaptım;):rolleyes:Herkesin faydalanması dileği ile... Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Bu dosyada ki userformu ve kodları başka bir çalışma kitabına uyarladım liste seçimi ve aktarması güzel ama userformu kapattığımda device I/O error diye bir hata veriyor ama yinede düzgün aktarıyor.

Başka bir sorun ise bu hem bu çalışma kitabında var hemde uyarladığım çalışma kitabında.
Çalışma sayfasına yazdığım 0,0124 sayısını 0,01 olarak gösterip öyle aktarıyorki sebebinin burda "#,##0.00") olduğunu gördüm bu karakterleri eksilttim artırdım ya daha uzun bir sayı oluştu yada 0000 olarak göründü ne yapmam gerektiği hakkında da açıkçası bir fikrim yok :frown:

:cool:
Kod:
"#,##0.0000")

Teşekkürler hocam böylede yapmıştım ama aktarılan sayfada biçim-hücreler den ondalık sayısını üç yapmışım onun için çok görünüyormuş :) bu Device I/O error mesajı neyin nesidir

Teşekkürler hocam böylede yapmıştım ama aktarılan sayfada biçim-hücreler den ondalık sayısını üç yapmışım onun için çok görünüyormuş :) bu Device I/O error mesajı neyin nesidir
Biçimi ne yaparsanız yapın.Bu kod ilke girerseniz girdiğiniz veri bu biçimde olur.
Diğer konu hakkında bilgim yok.:cool:

Geri