• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ile ilgili yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sece02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar,
Sayın Ömer Bey, Ferhat Bey, Korhan Bey, Evren Bey, Hamitcan Bey, NecdetBey, Levent Bey, adını bildiğim ya da bilmediğim uzman arkadaşlar ve burada yardımı olabilecek herkese sesleniyorum.
Ben iki aylık Excel kullanıcısıyım. İki aydır neredeyse gecemi gündüzüme katarak Excel web tr sitesi sayesinde hem Excel ile ilgili bir çok şey öğrendim hem de kendimce bir şeyler üreterek eklediğim örnekteki bir userform üzerinde bir multipage ile bir kayıt programı oluşturdum. Bunu bir turizm programında kullanılmak üzere tasarlamıştım.
Bence pek bir sorunu yok şu anda da doğru çalışıyor. Tabii bu konuda da eksiklerim çok. Ama meraklıyım zaman içinde öğrenirim.
Ancak bu aşamada çok acil yardıma ihtiyacım var.
Daha önce ekteki ikinci örnekte bulunan program ile tur hesaplarını yapabiliyordum.
Ancak kayıt programı olarak userformu kullanınca verileri bir türlü hesap programına aktaramıyorum. Yani tıkandım ve bu iş için neredeyse zamanım kalmadı.
Birinci örnekte bulunan multi pageye ek olarak, bu multipagedeki veriler için ikinci örnekteki hesapları yapabilecek ve sonuçlarını yine bir userform üzerinde gösterebilecek şekilde bir düzenleme yapılabilir mi?
Daha önce de dediğim gibi iki aylık Excel kullanıcısıyım. Bence sayenizde çok güzel bir aşamaya geldim. Ama bu iş için deneme yanılma yolu ile öğrenmeye zamanım kalmadı.
Buna çok acil ihtiyacım var. Ramazan Bayramına çok az zaman kaldı. Bu programı hemen dağıtmam lazım.
Eğer bunu gerçekleştirebilirsem değişik sektörlerde kullanılmak üzere örnek olacak şekilde geliştirebilirim diye düşünüyorum.
Lütfen yardım edin.
Yardımı olabilecek ve bu konuda basit küçücük bir örnek dosya ekleyebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygı ile Dostçakalın.
Ekler(ornek.rar):
1-ornek972003USERFORMARTIKMULTIPAGE(Kayıt programı)
2-ornek972003MIDILLITURUWEBacenta(hesap programı)

Ekli dosyalar

Form başlığını, daha dikkatli seçmelisiniz. Bu seferlik ben değiştirdim.

Merhaba,
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Bu konunun başından beri bir kaç kez yardım istedim.
Ancak herhalde pek dikkat çekmedi.
Yardım etmeyi ya da Çözüm üretmeyi bir yana bırakın yanıtlayan bile olmadı desem yeridir.
Bu başlığı sabah mesaiye gitme telaşı arasında acele ile farkında olmadan, dediğiniz gibi pek dikkat etmeden yazdım.
Ama en azından sabah sabah sizin dikkatinizi çekmiş.
Bu da bir şeydir.

Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın. Tabii ki kurallara uyulması taraftarıyım. Zaten elimden geldiği kadar dikkat ediyorum da...

Ama yukarıda anlattığım kadar dardayım ve sıkıntı içindeyim.

İnşallah bana yardım edecek örnek dosya vb.birtakım şeyler bulunacak ve bu işi sizlerin desteği ve yardımı ile çözeceğim.
Konu ile ilgili değerli görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgi ve saygı ile dostçakalın.

Son düzenleme:
Userform ve hesapla ilgili macro hakkında çok acil yardım

Merhabalar,
Daha önce eklediğim örneklerdeki dosya ve işlem biraz büyüktü. Bir de aşağıda açıkladığım nedenlerle olduğunu zannettiğim görüntüleme sorunu vardı.
Gerçi bu sayfayı izlemiş olan 41 kişide hiç kimse bir uyarıda bulunmadı.(Hamitcan Beyin başlık uyarısı dışında tabii.)
Birinci olarak çalışma kitabını ve userformu küçülttüm içeriklerini azalttım.
İkinci olarak görüntülenememe sorununa önlem olarak excel2007 ve excel97-2003 olarak ayrı iki dosya halinde kaydettim ve ekledim.
Üçüncü olarak ACİL Yardıma ihtiyacım var.
Dördüncü olarak uzun süredir yardım istemiş olmama karşın (Tabiiki illede yardımcı olunacak diye hiçbir zorunluluk yok ama forumdaki genel tavrın bu kadar ilgili ve nazik olmasına karşın sorularıma ve yardım taleplerime hiçbir tepki ve yanıt verilmemesinin beni çok üzüyor olması nedeni ile ) yardım taleplerime bu kadar duyarsız kalınmasına bir anlam veremiyorum. İlgililerin bununla ilgili bir şeyler yazması gerekir diye düşünüyorum. En azından … nedenle size yardımcı olamıyoruz gibi bir şeyler olması lazım sanki…
Beşinci olarak isteyerek ve bilgim dâhilinde bir hata yapmamaya çalışıyor ve forum kurallarına uygun davranmaya özen gösteriyorum ama yaptıklarımda herhangi bir hatalı durum varsa bunları hata olarak görenlerin uyarıda bulunması bu hataların düzelmesine neden olacaktır sadece. Eğer bir hata varsa sessiz kalınması hiçbir şeyi düzeltmeyecektir.
Altıncı olarak eğer sürç_i lisan ettiysem tekrar özür diliyor ve “Acil Yardım” talebimi tekrarlıyorum.
Benim bilgisayarımda açılmasında ve çalışmasında hiç bi sorun olmayan Excel dosyalarının aynısını siteye eklediğim hald Eklediğim örnek dosyaların görüntülenememe ve hata verme sorunu ile ilgili olarak;
Merhabalar,
Ben iki aylık Excel kullanıcısıyım. İki aydır neredeyse gecemi gündüzüme katarak Excel web tr sitesi sayesinde hem Excel ile ilgili bir çok şey öğrendim hem de kendimce bir şeyler üreterek eklediğim örnekteki bir userform üzerinde bir multipage ile bir kayıt programı oluşturdum. Bunu bir turizm programında kullanılmak üzere tasarlamıştım.
Ancak bu aşamada çok acil yardıma ihtiyacım var.
Daha önce ekteki ikinci örnekte bulunan program ile tur hesaplarını yapabiliyordum.
Ancak kayıt programı olarak userformu kullanınca verileri bir türlü hesap programına aktaramıyorum. Yani tıkandım ve bu iş için neredeyse zamanım kalmadı.
Birinci örnekte bulunan multi pageye ek olarak, bu multipagedeki veriler için ikinci örnekteki hesapları yapabilecek ve sonuçlarını yine bir userform üzerinde gösterebilecek şekilde bir düzenleme yapılabilir mi?
Daha önce de dediğim gibi iki aylık Excel kullanıcısıyım. Bence sayenizde çok güzel bir aşamaya geldim. Ama bu iş için deneme yanılma yolu ile öğrenmeye zamanım kalmadı.
Buna çok acil ihtiyacım var. Ramazan Bayramına çok az zaman kaldı. Bu programı hemen dağıtmam lazım.
Eğer bunu gerçekleştirebilirsem değişik sektörlerde kullanılmak üzere örnek olacak şekilde geliştirebilirim diye düşünüyorum.
Lütfen yardım edin.
Yardımı olabilecek ve bu konuda basit küçücük bir örnek dosya ekleyebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygı ile Dostçakalın.
Ekler(ornek.rar):
1-ornek972003USERFORMARTIKMULTIPAGE(Kayıt programı)
2-ornek972003MIDILLITURUWEBacenta(hesap programı)
Merhabalar,
Daha önce bir uzman arkadaşın önerisi üzerine örnekleri Excel 97-2003 formatında kayıt ederek eklemeye başladım. Ancak sorusuna örnek sunduğum bir arkadaşın uyarısı üzerin dikkat ettiğimde Excel 2007 üzerinde çalışıp eski versiyonlarda kayıt yaptığımda veri kaybı oluyor ve eklediğim çalışma düzgün görüntülenemiyor.
Excel 2007 uygulamasında çalışma sayfası boyutu 16.384 sütuna 1.048.576 satır, Excel'in önceki sürümlerinde bu boyut ise yalnızca 256 sütuna 65.536 satır. Excel 2007 üzerinde çalışıp eski sürümler olarak kayıt yapıldığında Excel'in önceki sürümlerinde görüntülenmeye çalışıldığında bu sütun ve satır sınırı dışında kalan hücrelerdeki veriler kayboluyor.
Bu nedenle önceki sürümler için kayıt yapsam bile
Bu çalışma sayfasında, seçilen dosya biçiminin satır ve sütun sınırı dışındaki hücrelerde veri bulunduruyor. 256 (IV) sütun ve 65,536 satır dışında kalan veri kaydedilmiyor.. Bu bölgedeki veriye başvuran işlevler #BAŞV! hatası ile sonuçlanıyor.
65,536 satır olarak veri girmiyoruz zaten ama hücreleri şekillendirdiğimizde bu işlemi tek tek her hücre için değilde toplu olarak yaptığımızdan Excel şekillendirilen hüceleri veri olarak görüyor zannedersem. Bu nedenle de Excel 2007 üzerinde çalışıp eski versiyonlar için kayıt yapılsa bile veri kaybı olarak görünüp dosyada hata veriyor.
Bu nedenle ilk eklediğim örnekler yerine Ekteki örnekleri hem 2007 hem de eski versiyon olarak ekledim.
Ama zannımca eski versiyonlar da hatasız olarak sadece 2007 versiyonunda açılacaktır.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Sayın Hamitcan Bey,
Sizin daha önce yapmış olduğunuz rezervasyon adlı bir çalışmanızı ve çalışmadaki yardımlarınızı izlemiş birazda bundan cesaret almıştım.
Bana başlık dışında başka katkılarınızda olur umudunu taşıyorum.

Merhabalar,
Sayın Ömer Bey, Ferhat Bey, Korhan Bey, Evren Bey, Hamitcan Bey, NecdetBey, Levent Bey, adını bildiğim ya da bilmediğim uzman arkadaşlar ve burada yardımı olabilecek herkese sesleniyorum.

Öncelikle, bu tip bir hitap şekli pek uygun değil. Sitede bizim dışımızda çok değerli arkadaşlarımız da var. Bu şekilde yazmanız diğer arkadaşları küstürmüş olabilir. Buda sadece bu sorunuz için değil başka sorularınız için de yanıt almanızı da engelleyebilir.

Bunun dışında sorunuz çok kapsamlı. Sorularınızı kısa kısa sormalısınız. Ve montajını kendiniz yapmalısınız. Yoksa sorunuzu gören bir kişi okumadan geçecektir.

Bu hususları dikkate alarak sorunuzu tekrar düzenleyin.

Geri