• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform ile girilen tarihe göre farklı hücrelere veri yazma

Excel Vers. ve Dili
2016
Mümkün müdür bilemiyorum.

Babamın halı yıkama yeri var. Rapor tutması için bir program hazırlamak istiyorum. Bilgisayardan anlamadığı için rapor girme işini en basit şekilde hazırlamak istiyorum.

Resimlerde gördüğünüz gibi istediğim userform'a girilecek bilgileri hangi günü seçerse ona kaydetmesi.
pX7Qrr.png

8PGyG1.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın ahm3tt Resimle cevap almak zor. Niçin? Çünki size cevap verecek arkadaş resime göre dosya hazırlayacak üzerine istediğiniz gibi Userform yapacak kod yazacak sizce mümkünmü. Değilse dosyayı siz hazırlayıp resim yerine dosyayı ekleyin. Değilse boş zamanı çok olan bir arkadaş yardımcı olabilir.

Sayın ahm3tt Resimle cevap almak zor. Niçin? Çünki size cevap verecek arkadaş resime göre dosya hazırlayacak üzerine istediğiniz gibi Userform yapacak kod yazacak sizce mümkünmü. Değilse dosyayı siz hazırlayıp resim yerine dosyayı ekleyin. Değilse boş zamanı çok olan bir arkadaş yardımcı olabilir.

Haklısınız. Dosyayı ekledim. Bu olayın mümkün olup olmadığını, mümkünse nasıl yapacağıma dair bir örnek gösterirseniz memnun olurum.

Eğer bu sistemi uzun süre kullanacaksanız en güzeli veri tabanı yöntemi. Neden der gibibi düşündüğünüzü hisseder gibiyim. hazırladığınız liste hem çok yer kaplayacak hemde excel de veri kaybetme ihtimali yüksek onun için en sağlamı veri tabanı biraz beklerseniz yavaş yavaş halledelim. Ben olmasamda diğer arkadaşlarda desteklerini esirgemezler sanırım. Siz ne dersiniz bilemem?

Eğer bu sistemi uzun süre kullanacaksanız en güzeli veri tabanı yöntemi. Neden der gibibi düşündüğünüzü hisseder gibiyim. hazırladığınız liste hem çok yer kaplayacak hemde excel de veri kaybetme ihtimali yüksek onun için en sağlamı veri tabanı biraz beklerseniz yavaş yavaş halledelim. Ben olmasamda diğer arkadaşlarda desteklerini esirgemezler sanırım. Siz ne dersiniz bilemem?

Hocam ben excelde zaten baya baya acemiyim. veritabanı yöntemini hiç bilemiyorum.

Dediğim şekilde zor olacak sanırım. Şöyle de yapabilirim diye düşündüm.

12 ay için 12 farklı excel dosyası açsam. Bir de ana excel dosyası açıp 12 adet butonla(OCAK-ŞUBAT...) bu dosyaları açsam. Gerekli kayıtları yapıp kapatsam. Rapor bilgilerini grafiklerini vs. bu ana excel dosyamda gösterebilir miyim acaba?

edit: ya da her bir ay için farklı bir userform oluşturabilirim. ama yine gün seçebilmem lazım. var mı bu konuda bir fikriniz?

ZMr8mo.png

En olmadı böyle bir şey yapabilirim. Ama resmen göz yoruyor.

Hem Göz yormayacak hemde sayfalar arası boğuşmayacak bir dosya.
Kayıt formu ile bir kaç örnek kayıt edin. Kayıt formundaki Rapor tuşuna basınca açılacak formdan ay ve yılı seçince o ayki verileri görebilirsiniz. Sadece hesaplamaları yaptırmadım. Toplam Gelir ve toplam giderleri siz formul ile verirseniz onuda ekleyip size sadece veri girip rapor görmesi kalacak.

Ekli dosyalar

hocam referanslarda Windows common controls 6.0 ve Microsoft calendar control 2007 missing yazıyor. ticklerini kaldırıp denedim aynı. Windows common control update yaptım yine olmadı. mscomctl.ocx bu dosya yok sanırım ben de. Office 2016, Windows 10 kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• Screen Shot 02-18-17 at 01.38 AM.jpg
    Screen Shot 02-18-17 at 01.38 AM.jpg
    20.8 KB · Görüntüleme: 5
Sorunlar ve giderilmesi hakkında ve ocx dosyalarını alabileceğiniz güzel bir anlatım. İncelerseniz sorununuz çözülecektir.

http://www.excel.web.tr/f157/listview-date-and-time-picker-progressbar-dioer-nesne-t159385.html

hocam benim Word 64 bitti. uğraş didin 32bit yükledim ocx leri atmak için. Baya uğraştım, missing olanları düzelttim ama yine userformdaki tarih eklentisi yüzünden açmadı makroyu.

Şimdi hocam yeni bir gidiş yolu buldum kendimce. Aslında şu üstte göz bozan şekilde yaptığımın biraz daha derli toplusu diyeyim.

Ekten dosyaya bir bakarsanız bir zahmet, birkaç bir şey soracağım.

Userformlara bakmak için
anasayfadan
"günlük rapor girişi" "ocak" "1" seçerek
ve "Aylık Ödeme Girişi" "Ocak" seçebilirsiniz.

sormak istediğim;

1- Anlayacağınız üzere benim bu userformdan 365 tane yapmam lazım 1 yılı doldurmam için. Aylık rapor için de aynı şekilde 12 adet. Kopyala-yapıştır için ya da daha farklı bir yöntem öneriniz varsa dinleyebilirim.

2- userformu doldururken "tab" ya da "enter" tuşu ile sekme/boşluk geçerken kafasına göre atlıyor. 1.sıradan 5.sıradakine atlıyor mesela. Bunu yukardan aşağıya doğru nasıl ayarlayabilirim. Sanırım text boxın eklenme sırasına göre değişiyor ama nasıl ayarlayacağım?

Ekli dosyalar

UYSAL1 Dosyasını inceleyin. Tek form ile 365 günlük kayıt edebilirsiniz. Eğer tamam derseniz bir adet Form ile de ister günlük isterseniz aylık yada yıllık rapor görebilirsiniz. Onun için sabırlı olmanız lazım.

Ekli dosyalar

UYSAL1 Dosyasını inceleyin. Tek form ile 365 günlük kayıt edebilirsiniz. Eğer tamam derseniz bir adet Form ile de ister günlük isterseniz aylık yada yıllık rapor görebilirsiniz. Onun için sabırlı olmanız lazım.

çok teşekkür ederim hocam. Çok mantıklı olmuş. Elinize sağlık. Kodları inceleyeyim ben bakayım.

Geri