• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm İle Çok Kişiye Mail Gönderme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba, ListBox'tan seçtiğim kişilere combobox seçimine göre çoklu mail atmak istiyorum ama hata veriyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba, ListBox'tan seçtiğim kişilere combobox seçimine göre çoklu mail atmak istiyorum ama hata veriyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Elbette hata verir. Gönder butonunun kodları yanlış.
With OutMail1
.To = TextBox3 yerine TextBox1.Text yazılmalı
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = TextBox2 Yerine Textbox2.Text yazılmalı
.Body = TextBox5 yerine TextBox3.Text yazılmalı
'-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ayrıca listbox1 nesnesine tıkladığınızda Textbox1 e kodları alırken satırbaşı yapmaya gerek yok. e-posta adreslerinin arasına noktalı virgül (;) almak yeterli devamında ki & vbCrLf e-postaları alt alta sıralıyor. Oysa normal olarak outlook nesnesi böyle bir işlem yapmıyor. Bunun de etkisi olabilir.
(yaptığım kontrole göre siz ilk yazdıklarımı (kesik çizginin üst kısmındakileri) dikkate alın. Alt alta sıralanmış olması göndermeyi etkilemiyor.)

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkürler, fakat ben yeniden düzenleme yapmıştım o kısımları unutmuşum. Dediğiniz değişiklikleri (eski dosyada da) yaptığım halde sonuç alamadım maalesef.

Eski dosyayı da ekledim.

Ekli dosyalar

Merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkürler, fakat ben yeniden düzenleme yapmıştım o kısımları unutmuşum. Dediğiniz değişiklikleri (eski dosyada da) yaptığım halde sonuç alamadım maalesef.

Eski dosyayı da ekledim.
O halde aşağıda ki eklentiyi işaretlediğinizden emin olun.

visual basic kod penceresinde Tools >> References >> sonra aşağıda ki pencere açılır ve oradan resimde gösterilen eklentiyi işaretleyerek aktif hale getirin.

Ekli dosyalar

• Outlook eklentisi.JPG
    Outlook eklentisi.JPG
    57.2 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba, eklenti kısmında da sıkıntı yok fakat biraz önce şunu farkettim:
Eğer attachment.add özelliğini aktif ettikten sonra dosya ekleyip gönderdiğim zaman düzgün çalışıyor (Dosya eklemezsem yol yok hatası veriyor.) fakat her zaman dosya eklemeyeceğim, bunu pasif ettiğim zaman da hata veriyor.

Merhaba, eklenti kısmında da sıkıntı yok fakat biraz önce şunu farkettim:
Eğer attachment.add özelliğini aktif ettikten sonra dosya ekleyip gönderdiğim zaman düzgün çalışıyor (Dosya eklemezsem yol yok hatası veriyor.) fakat her zaman dosya eklemeyeceğim, bunu pasif ettiğim zaman da hata veriyor.
Gönder butonunun kodlarını açın, en sonda ki .Send yerine .Display yazın.

Merhaba, yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

Geri