• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform ile açılan çalışma kitabını etkin hale getirme

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Userform ile açılan harici bir xls çalışma kitabını userform'u kapamadan aktif hale getiremiyorum. Yani, dosyanın açıldığını görebiliyorum ama içeriğine müdahele şansım olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba arkadaşlar,

Userform ile açılan harici bir xls çalışma kitabını userform'u kapamadan aktif hale getiremiyorum. Yani, dosyanın açıldığını görebiliyorum ama içeriğine müdahele şansım olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Userform'un showmodal değerini True yerine False yaparsanız userform açıkken de excel sayfası aktif olur.

Userform'un showmodal değerini True yerine False yaparsanız userform açıkken de excel sayfası aktif olur.

çok teşekkür ederim yardımınız için. peki şimdi şöyle bir sıkıntı var: userform direk açılsın diye bir modüle aşağıdaki kodları yazdım. userform direk açılıyor ama açılan hiçbir excel çalış kitabını userform'u kapamadan göremiyorum. bunu aşmanın bir yolu var mıdır?

Kod:
Sub auto_open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub

çok teşekkür ederim yardımınız için. peki şimdi şöyle bir sıkıntı var: userform direk açılsın diye bir modüle aşağıdaki kodları yazdım. userform direk açılıyor ama açılan hiçbir excel çalış kitabını userform'u kapamadan göremiyorum. bunu aşmanın bir yolu var mıdır?

Kod:
Sub auto_open()
UserForm1.Show
End Sub
Merhaba

bu kısmı silerek deneyin
yada
Userform'a
Application.Visible = True olarak bir butun ekleyin

o zaman da userform'un dahil olduğu çalışma kitabı gözüküyor ama dediğim olay mümkün değil anladığım kadarıyla. Ya hiçbiri gözükmüyor ya da hepsi. Ben sadece Userform'un ait olduğu çalışma kitabı gözükmesin ama diğerleri gözüksün istiyorum.

mrb

sormus oldugunuz sorunun cevabına benımde ıhtıyacım var .Şu ana kadar herhangibir çözüm bulabildiniz mi...

Malesef herhangi bir çözüm bulamadım.

Bu şekilde bir deneyin, Form açıkken Excel'e müdahale edebilirsiniz.
Kod:
UserForm1.Show 0

açılışta gelen user forma CommandButton ekleyin aşağıdaki kodu yazın

Private Sub CommandButton1_Click()
Application.Visible = True
Unload Me
End Sub

sonra tekrar forma dönmek için excel sayfasında bi tuş ekleyin forma geri dönsün
ben bu şekilde kullanıyorum.
umarım işinize yarar.

Geri