• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform excelin tüm sayfalarında çalışmasını önleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safaari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Macro
Merhaba. Bu soru daha önce var mıdır diye forumda arattım fakat bulamadım.
Boş bir Excel çalışma kitabında 3 adet sayfa var diyelim.
Bu sayfaların isimleri Sayfa1 Sayfa2 ve Sayfa3 olsun.

Sorum şudur ;

Sayfa1 de makro ile Userform penceresi çalıştırdım. Sayfa2 veya Sayfa3 geçince Userformun kapanmasını veya gizlenmesini istiyorum. Geri Sayfa1 gelindiğinde Userform görünmesini istiyorum.

Userform durumunu öğrenebileceğim
Böyle bir Makro mevcut mudur ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz. İyi günler. :frown:

Merhaba,

VBA ekranına geçip, "Bu çalışma kitabı"(ThisWorkBook) sayfasına ekleyiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)

If Sh.Name <> "Sayfa1" Then
        Unload UserForm1
    Else
        UserForm1.Show 0
    End If

End Sub

.

Ömer bey verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. soruda belirtmeyi unutmuşun verdiğiniz formulde ufak bir sorun oluyor.

Excel boş olan Sayfa1 Sayfa2 ve Sayfa3 çalışma kitabına bağlı olmayan gizli ve farklı bir excel çalışma kitabından userform çağırıyor ve bunu Sayfa1 deki bir düğme ile yapıyor. Sayfa1 Sayfa2 ve Sayfa3 içerisine herhangi bir komut veya kitapçıya makro eklenemiyor. Sadece dişardan çağırılan userform olduğu kitapçığa makro yazılabiliyor.

Aslında userform Hangi sayfada veya çalışma kitabında olduğunu bildiren sürekli kontrol yapan bir formülünüz mevcut mudur.

Belki yanlış anlaşılma olmuştur diye size örnek bir dosya hazırladım. Burda daha net anlaşılacağını düşünüyorum. Ornek.zip paket içerisinde Sayfa1Sayfa2Sayfa3.xls dosya sadece dolaşılacak olan sayfalar yer alıyor. userformolduguyer.xls ise makro ve userform mevcuttur.

https://yadi.sk/d/5ilbDlpxmhPcZ

Geri