• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm excele bilgi aktarma

Excel Vers. ve Dili
ofis2003,Türkçe
İyi günler, Userforma girilen bilgileri excelde data olarak saklamak ve excel özelliklerini kullanarak yapılacak işlemlerde kolaylık sağlaması amacı ile bir çalışma yapmak istiyorum.Aslında birçok farklı kişinin emeklerinden alıntıları birleştirmeye çalıştım.Ancak veri aktarımında yaşadığım sorunlar şunlar;
1- Formdaki tarih ve saat formatını oluşturamadım.
2- Formda daha önce kayıt altına aldığım veriyi sildiğimde , excel sayfasında sildiğim bilgilere ait satırı dikkate almıyor.(Silinen satıra ait sıra numarası olmuyor)
3-Bilgilerini daha önce userforma kaydetmiş isem o bilgileri değiştirme/ilave etme mümkün olmuyor.
4-Konu ile ilgili bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Dosya ektedir.Saygılar...

Ekli dosyalar

1. sorunuz için aşağıdaki kodları ilgili comboboxlara kopyalayın.

Kod:
Private Sub ComboBox7_Change()
ComboBox7 = Format(ComboBox7, "dd.mm.yyyy")
End Sub
Private Sub ComboBox8_Change()
ComboBox8 = Format(Replace(ComboBox8, ".", ","), "hh:mm")
End Sub

2. sorunuzda silme işlemi doğru satırda yapılıor. Kasdettiğiniz başka bir durummudur.

3. sorunuzu anlayamadım, biraz daha açarmısınız.

Levent Bey, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.tarih ve saat formatlarında gerekli düzeltmeleri yaptım.Ancak diğer konularla ilgili daha anlaşılabilir olması açısından ekteki dosyaya (data) sayfasına yazmaya çalıştım.Kolay Gelsin.

Ekli dosyalar

- Sıra numaralarını aradan veri sildiğinizde baştan tekrar düznlemeniz gerekir. Bunun için örneği aşağıdaki gibi satırları Sil butonundaki kodların en sonuna ilave edebilirsiniz.

Kod:
[a2] = 1
[a3] = 2
[a2:a3].AutoFill Destination:=Range("A2:A" & [a65536].End(3).Row), Type:=xlFillDefault
- Eğer verileri listboxtan seçtikten sonra üzerinde değişiklik yaparak tekrar üzerine kaydetmek istiyorsanız aşağıdaki gibi tanımlamaları kullanmayın. Bunun yerine listboxa tıkladığınızda kaydet butonunu kullanım dışı bırakacak mantıklar kullanabilirsiniz. Örneğin,

CommandButton1.enabled=false gibi.

Kod:
Yeni_mi = False

- Ortak kullanım için dosyayı paylaşıma açmanız gerekir. Ancak bu durumda da silme işlemi yapan kodlar gibi bazı kodlar çalışmayacak ve başınıza bir sürü dert açacaktır. Bu nedenle tavsiye etmem. Eğer paylaşımlı dosya kullanacaksanız aşağıdaki linkteki açıklamaları dikkatlice okuyun. Ayrıca paylaşımlı dosyada direk kimin hangi kayıtı yaptığına dair raporlamada mevcuttur.

http://www.excel.web.tr/f48/dosyayy-payla-yma-acmak-t55370.html

Geri