• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform daki Comboboxa sayfadan veri alma ve kaydetme

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Merhaba Uzmanlarımız,
Bugün ilk defa bir user form tasarlayıp, textbox lardaki veriyi sizlerin çalışmalarınızdan yola çıkarak sayfaya kaydetmeyi başardım.
Yalnız iş combobox safhasına gelince yardımlarınıza ihtiyaç duydum.
Geniş açıklama ek dosyadadır.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Olasılıkla sorun çıkarmaması için önce sayfa adını CARİ KAYIT tan KAYIT a çevirin.
Vba kısmında userform tasarımı üzerinde;
1ci combobox'a tıklayın sol altta properties açılır. Properties içinde ROWSOURCE bulun ve buraya KAYIT!I2:I30 yazın entera basın . Liste uzasa da görünür.
2ci combobox'a tıklayın sol altta properties açılır. Properties içinde ROWSOURCE bulun ve buraya VERİ!A2:A30 yazın entera basın . Liste uzasa da görünür.
Kaydet ile yapılan işi saklayın ve çalıştırın. İstediğiniz listeler görünecektir.

Diğer sorunuz olan Userformdaki bilgileri 1 defalığına mı KAYIT sayfası A3:A7 arasına yazmak istiyorsunuz? Bu durumda userformun kaydet tuşu altına

Dim pir4 As String
Dim i4 As String
pir4 = ComboBox1
Range("B6").Value = pir4

Dim pir5 As String
Dim i5 As String
pir5 = ComboBox2
Range("B7").Value = pir5

kodlarını ekleyip deneyiniz ..

Son düzenleme:
Merhaba Sn.Cems,
Çok teşekkür ederim.
Sizin verdiğiniz bilgiler sizin için basit olabilir fakat bizim için paha biçilmez değerdedir.
Formdaki uzmanlarımıza verdikleri emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür etmeyi bir ihtiyaç hissediyorum.
İşleriniz rast gitsin.
Selametle kalın

Merhaba,
Küçük bir sorum daha olacak.Adres Textbox 'una veri girdiğimizde ve veri uzadığında soldaki yazılan ilk cümle kayboluyor.
Bu Textboxa;
excel sayfasındaki Hücreye "iki yana yaslama" gibi özelliiği nasıl kazandırırız.
Amacın Yazılan adresin baş harfi ile son harfi görülebilsin.
Çok teşekkür ederim.

Merhaba,
"iki yana yaslama" yerine iki satır yapılabilir. Bunun için önce sözkonusu textboxun yüksekliğini iki satır sığacak şekilde artırmalısınız. Sonra Properties(özellikler)den MultiLine yi true yapmanız yeterli olacaktır.

Süpppeerr.:)
Sn.Dede;
Çok teşekkür ederim.
İşiniz rast gitsin
Selametle kalın

Geri