• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm da resim çağırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xternet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhaba arkadaşlar.

Çalışmamda 15 civarında resim var ve ben bu resimleri bir userform içerisinde açmak istiyorum. Her bir resmi ayrı bir userform da açmak dosyanın boyutunu büyütüyor. Onun için tek userform da ayrı makro kodlarıyla her bir resmi aynı ayrı açabilir miyim?
Örnek dosyada da açıklamaya çalıştım.
Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın cems,
Benim isteğim farklı bir klasörden değilde çalışma sayfasının görünmeyen bir yerinde bulunan resmi userform üzerinde göstermek. Bu resimlerin içeriği, programın kulanımı ile ilgili çeşitli açıklamalar içeren resimler. Kullanıcı takıldığı bir yerde butona tıkladığında açıklama içeren resim görüntülensin istiyorum. Tabi ki mümkünse.

Sayın cems,
Bu resimlerin içeriği, programın kulanımı ile ilgili çeşitli açıklamalar içeren resimler. Kullanıcı takıldığı bir yerde butona tıkladığında açıklama içeren resim görüntülensin istiyorum.

Konuyu bu amaç doğrultusunda daha basitleştirmek adına :

Kullanılan userform üzerindeki bir YARDIM tuşu ile gelecek olan 2ci bir userforma yerleştirilmiş multipage üzerinde tek seferde bütün yardım resimlerini başlık seçimine göre 1 kerede gösterebilirsiniz. Bunun için kodlamaya dahi gerek olmaz , kod ile sayfada ya da klasörde aranacak objectlere de gerek kalmaz.

Kullanıcı yardım istediğinde 2ci userformda multipage başığındaki yardım konusunu seçer , okur ve kapatır.

Bu düşünceniz çok güzel Sayın cems.
Yalnız resimlerin boyutları farklı. Page ler içerisine alt ve sağa kaydırma çubukları eklemek mümkün mü? Bu şekilde ortalama bir boyutta Page leri ayarlarsam kaydırma çubuklarıyla sorun çözülmüş olur

Eğer bu mümkün değilse tüm yardım resimlerini aynı standartlarda hazırlarsam yine halletmiş olurum. Teşekkürler Sayın cems.

Bu düşünceniz çok güzel Sayın cems.
Yalnız resimlerin boyutları farklı. Page ler içerisine alt ve sağa kaydırma çubukları eklemek mümkün mü? Bu şekilde ortalama bir boyutta Page leri ayarlarsam kaydırma çubuklarıyla sorun çözülmüş olur

Konu Yardım ise , konular nokta atışlı ve kısa olmalı diye düşünüyorum. Yani uzun uzadıya değil o konuda bir açıklamanın formdan taşacağını düşünmüyorum. İlla gerekli derseniz ;

Multipage yerleştirdikten sonra her sayfasına bir image nesnesi yerleştirip properties içinde picture satırında resmi seçerek içeri çekin , daha sonra da görünme ayarlarını deneyin. Bu şekilde her sayfada standart boyut ya da kaydırma çubuklu görünme elde edebilirsiniz. Bir sayfada istediğiniz ayarı bulduğunuzda bunu kopyalayıp sonraki sayfalara yapıştırıp ayarlarını değiştirirseniz , yardım resimleri de hazırsa çok da hızlı bitecektir. Userform resimleri taşıyacağından ayrı bir klasörde de olmalarına gerek yok.

Başlık ayarını da multiline seçerseniz istediğiniz kadar başlık açın, sağa doğru yer kalmayınca bir alt satırda isterseniz 100 tane dizebilirsiniz. Bu şekilde yerden zamandan ve dosya ağırlığından kazanmış , ayrıca kodlarla da uğraşmamış olursunuz .

Daha da abartırsak , aslında image nesnesi veya resime de (eğer sadece yazı taşıyacaksa) gerek yok . Bir labeli forma yükleyin font ve renk ayarlarını yapın , yazıyı içine atın , daha sonra properties de duruş olarak raised ( yükseltilmiş ) seçin , aynı havayı verecektir. Böylece resim standart edip çekmekle de uğraşmazsınız.

Kolay gelsin Sn Xternet

Teşekkürler sayın cems.
Tavsiyelerinizi deniycem. Sanırım biri işimi görür.
İyi çalışmalar.

Bir de kullanacağım açıklama resimlerinden 2 sini yükleyeyim.
Biraz detaycı olduğum için açıklamalarım da oldukça geniş malesef.
Bu resimlere göre sorunu çözmem gerekiyor :)

Ekli dosyalar

• 2.RESİM.jpg
    2.RESİM.jpg
    109.3 KB · Görüntüleme: 21
  • 3.RESİM.jpg
    3.RESİM.jpg
    110.9 KB · Görüntüleme: 20
Bu yardımdan çıkmış , ciddi program çözümüne yürümüş gibi ... Kullanan bunu okuyup anlayıncaya kadar iş sekteye uğrar.

Bunların her birini küçük bölümler olarak kesip bir de başlık sıralaması koyarsanız , koca açıklamayı devirmeye gerek kalmayabilir.

Merhaba arkadaşlar.

Çalışmamda 15 civarında resim var ve ben bu resimleri bir userform içerisinde açmak istiyorum. Her bir resmi ayrı bir userform da açmak dosyanın boyutunu büyütüyor. Onun için tek userform da ayrı makro kodlarıyla her bir resmi aynı ayrı açabilir miyim?
Örnek dosyada da açıklamaya çalıştım.
Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Bu dosyada userform var irdeleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri