• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform da Listbox seçili olan yeri iptal etmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safaari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Macro
Merhaba Userform da Listbox ekledim ve listbox sırasıyla
Liste1
Liste2
Liste3
Liste4

Yazıları ekledim. Sorum şu listbox ta Liste1 seçince liste1 dosyası macro ile açılıyor fakat yeniden Liste1 tıklayınca hiçbir işlem yapmıyor. Ancak liste2 tıklayınca ve geri liste1 tıklayınca liste1 açıyor. Buda çok anlamsız oluyor.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Kodları DblClick olayına atayınız ve çift tıklama ile kodlarınızı çalıştırınız.:cool:

Kodları DblClick olayına atayınız ve çift tıklama ile kodlarınızı çalıştırınız.:cool:

Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Fakat firmamızda asla çift tıklama ile açma yapmazlar. tek tıklama ile açılması gerekiyor. Userform da Listbox ta

Liste1
Liste2
Liste3
Liste4

Ekleyip Liste1 ilk defa tıkladığımda Makrosu çalışıyor ve üzeri mavi oluyor. fakat yeniden Liste1 tıklıyorum ama makro işlem yapmıyor. Ancak Liste2 tıklayıp veya da Userform u kapatıp yeniden açınca Liste1 tıklayınca makrosu çalışıyor.

Bunun çift tıklama ile olmadan tek tıklama ile Seçilen yerin makrosu çalıştıktan sonra mavi olan yeri iptal etme gibi bir makro yokmu ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Fakat firmamızda asla çift tıklama ile açma yapmazlar. tek tıklama ile açılması gerekiyor. Userform da Listbox ta

Liste1
Liste2
Liste3
Liste4

Ekleyip Liste1 ilk defa tıkladığımda Makrosu çalışıyor ve üzeri mavi oluyor. fakat yeniden Liste1 tıklıyorum ama makro işlem yapmıyor. Ancak Liste2 tıklayıp veya da Userform u kapatıp yeniden açınca Liste1 tıklayınca makrosu çalışıyor.

Bunun çift tıklama ile olmadan tek tıklama ile Seçilen yerin makrosu çalıştıktan sonra mavi olan yeri iptal etme gibi bir makro yokmu ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sorumun cevabını kurcalaya kurcala buldum . :)
Makronun sonuna alttaki kodu yazınca istediğim kadar tıklayabildim.

listbox.listindex = -1

Sorumun cevabını kurcalaya kurcala buldum . :)
Makronun sonuna alttaki kodu yazınca istediğim kadar tıklayabildim.

listbox.listindex = -1

Tebrikler.:cool:

Geri