- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Excel 2003, Türkçe
Mevzuatlarla ilgili bir program yapmaya çalışıyorum ama bir yere kadar geldim tıkandım.
Şöyle bir program yapmak istiyorum;
\\Ig060mly03\dosya\BELGELERIM\MEVZUAT
Yukarıda yolunu verdiğim bir ortak kulanımda bulunan "MEVZUAT" klasörü adı altında 8 tane daha klasör var
1. Kanun
2. Kanun Hükmünde Kararname
3. Yönetmelik
4. Bakanlar Kurulu Karararı
5. Tebliğ
6. Genelge
7. Emir
8. Diğer
Türüne göre bu sekiz tane klasörün içine indirdiğim dosyaları kaydediyorum. Örneğin; Kanun klasörü içerisine "6245 Sayılı Harcırah Kanunu.doc" adlı wrod belgesini kaydettim.
Bu kaydettiğim belgenin adını "MEVZUAT PROGRAMI.xls" dosyasına da kaydedeceğim.
"MEVZUAT PROGRAMI.xls" dosyasında bulunan Userfrom da bulunan "Mevzuat Ara" page ile ilgili "OptionButton"u işaretleyerek "ComboBox"a aramak istediğim mevzuatın adını yazıp "Aç" butonu ile açtırmak istiyorum. Sn. Mahmut hocamın yaptığı kod bankasındaki gibi bir ComboBox ve ListBox olmasını istiyorum.
Programımda 9 tane OptionButton var. Bunlar;
1. Tümü
2. Kanun
3. Kanun Hükmünde Kararname
4. Yönetmelik
5. Bakanlar Kurulu Karararı
6. Tebliğ
7. Genelge
8. Emir
9. Diğer
Ben hangi OptionButton'u seçersem ListBox1'e o mevzuat türüyle ilgili kaydettiğim bilgiler gelsin ve yine ListBox2'ye(Özellikle Tümü OptionButton'u seçilince) de mevzuat türünü yazsın istiyorum.
Yine userform da bulunan "Mevzuat Kayıt/Düzeltme" page ile daha önce adını veya mevzuat türünü yanlış kaydetdiğim bir kaydı düzeltebilmek istiyorum.
Bu forumdan öğrendiğim bir şeylerle bir yerlere kadar getirdim ama günlerdir uğraşmama rağmen ilerleme kaydedemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin...
Şöyle bir program yapmak istiyorum;
\\Ig060mly03\dosya\BELGELERIM\MEVZUAT
Yukarıda yolunu verdiğim bir ortak kulanımda bulunan "MEVZUAT" klasörü adı altında 8 tane daha klasör var
1. Kanun
2. Kanun Hükmünde Kararname
3. Yönetmelik
4. Bakanlar Kurulu Karararı
5. Tebliğ
6. Genelge
7. Emir
8. Diğer
Türüne göre bu sekiz tane klasörün içine indirdiğim dosyaları kaydediyorum. Örneğin; Kanun klasörü içerisine "6245 Sayılı Harcırah Kanunu.doc" adlı wrod belgesini kaydettim.
Bu kaydettiğim belgenin adını "MEVZUAT PROGRAMI.xls" dosyasına da kaydedeceğim.
"MEVZUAT PROGRAMI.xls" dosyasında bulunan Userfrom da bulunan "Mevzuat Ara" page ile ilgili "OptionButton"u işaretleyerek "ComboBox"a aramak istediğim mevzuatın adını yazıp "Aç" butonu ile açtırmak istiyorum. Sn. Mahmut hocamın yaptığı kod bankasındaki gibi bir ComboBox ve ListBox olmasını istiyorum.
Programımda 9 tane OptionButton var. Bunlar;
1. Tümü
2. Kanun
3. Kanun Hükmünde Kararname
4. Yönetmelik
5. Bakanlar Kurulu Karararı
6. Tebliğ
7. Genelge
8. Emir
9. Diğer
Ben hangi OptionButton'u seçersem ListBox1'e o mevzuat türüyle ilgili kaydettiğim bilgiler gelsin ve yine ListBox2'ye(Özellikle Tümü OptionButton'u seçilince) de mevzuat türünü yazsın istiyorum.
Yine userform da bulunan "Mevzuat Kayıt/Düzeltme" page ile daha önce adını veya mevzuat türünü yanlış kaydetdiğim bir kaydı düzeltebilmek istiyorum.
Bu forumdan öğrendiğim bir şeylerle bir yerlere kadar getirdim ama günlerdir uğraşmama rağmen ilerleme kaydedemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin...