• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform da kodu yazımı

Excel Vers. ve Dili
office2007
arkadaşlar userformu sizlerden öğrenen bir arkadaşımın tavsiyesiyle sitenize üye oldum. benim sorunum belkide sizlere göre çok basit ama ben yeni olduğum için yardımınıza ihtiyacım lütfen ekli dosyamı kontrol edebilirmisiniz. teşekkürler.

Ekli dosyalar

zafer hocam valla bişey anlamadım konuyla ilgili yeni olduğum için :( benim yolladığım dosyada kodları siz yazabilirmisiniz rica etsem :) benim bu konuyu öğrenmem için sizin yazacağınız kod çok önemli lütfen yardımcı olun.

Merhaba

Anlamıyacağınızı biliyordum ama yinede öğrenme isteğinizden dolayı sorunuza cevap vermek istedim.
Önce bir kitapla başlamalısınız. http://www.excel.web.tr/f151/ linkini inceleyiniz.

Excel dershanesindeki konulara bakınız.

sonra yavaş yavaş soru cevap şeklinde gidilir.
Sorunuzun cevabı istediğiniz şekilde ekli dosyadadır.

Ekli dosyalar

zafer bey ilginiz için çok teşekkür ederim çok sevindim :) bundan sonraki kısımda da hesaplama yapılacak kısmın kodlarını yazacağız sanırım. :)

zafer bey dediğiniz linkleri inceledim fakat benim hazırladığım formda hesaplama bölümünü yapacak olan kodlarla ilgili bir şey bulamadım :( yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

zafer bey sanırım bugün yok konuyla ilgili, bilgili diğer arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen.

arkadaşlar lütfen yardımcı olun ya bende userformda kod yazmayı öğrenmek istiyorum :(

teknadir kardeş öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bu linki inceledim zafer hocam da yazılanları sayfaya aktarma konusunda yardımcı oldu sağ olsun ama hesaplama kısmıyla ilgili kodları bilmiyorum o konuda da yardım ederseniz veya o konuyla da ilgili bir link varsa bildiğiniz paylaşırsanız eğer çok memnun olurum. iyi çalışmalar.

Merhaba

İlk eklediğim dosyada bunların hepsi vardı.Biliyorumki önce kaydet istenir sonra textbox'larda hesaplama sonra değiştir , sil vb.

Gönderdiğim dosya bunların hepsini kapsıyor.
Kodları anlamak istiyorsanız.

Alt+f11 tuşuna basıp kod düzenlemeye girerek userform üzerinde Textboxların ve butonların üzerine basarak ne gibi işlem yapıldığını görebilirsiniz.

zefer hocam ilginiz için çok teşekkür ederim yollamış olduğunuz dosyayı inceledim fakat orda k.d.v hesaplama kısmına 0,18 yazıyoruzya orada %18 in ne kadar yaptığını göstermiyor sayfaya aktarırkende 0,18 olarak aktarıyor sadece toplam kısmında toplam ile kdv tutarını toplayıp hesaplıyor. benim istediğim birim miktarı ile adeti toplam kısmına yazsın. kdv yi otomatik olarak %18 ini hesaplayıp kdv karşısındaki textbox a yazsın en son olarakda toplam ile kdv lerin toplamını genel toplama yazsın kaydet tuşuna basıncada sayfaya aktarsın istemiştim. bunula ilgi nasıl bir kod yazılır orayı çözemedim hocam. eğer bu konuyu hakkında kodları öğrenirsem ileride hazırlayacağım formlarda bu kodlar beni oldukca bilgi sahibi yapacaktır. sizden ricam ilk dosyamdaki kodları siz düzenleyip yollarsanız tekrar hepsinin ne işlem yaptığıyla ilgili bilgi sahibi olurum. lütfen yardımcı olun bana çok heveslendim bu konuya. :)

Merhaba

Kodları dosyanızdaki isteğinize göre uyarladım

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkür ederim ama hesaplama yanlış sonuç veriyor kdv kısmına yine 0,18 olarak yazıyor ve genel toplam yanlış hesaplıyor. 100 liralık bir üründen 1 adet alınca toplamı 100 yapıyor bu arada kdv kısmına 0.18 i kendisi veriyo genel toplam ise 1900 olarak yazıyor.

Merhaba

Ondalık ayracınız , ise aşağıdaki noktalı yeri , yapınız.

Bende
118 çıkıyor.

Private Sub TextBox5_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox6 = (TextBox5 * 1) * (TextBox4 * 1)
TextBox7 = 0.18
TextBox8 = ((TextBox7 * 1) * (TextBox6 * 1)) + TextBox6 * 1
End Sub

hocam dosyada denemeler yaparak sorunu bulmaya çalışacam bulamazsam yine başınızı ağrıtacam kusura bakmayın nolur :)

Merhaba

Sayın Kamil bey deneme yapmaya gerek yok siz benim dediğimi yapın.

ondalık ayracınız , olduğu için 0.18'i 18 görüyor
onun için sonuç 1900 çıkıyor.

Ayraçlardan dolayı sorun çıkacağından kdv yerini elle girmenizi istemiştim.

hocam valla bi çözüm buldum gibi sizin yazdığınız koda göre bi değişiklik yaptım kdv kısmını doğru verdi ama toplam yanlış çıkıyor şimdide :)) kodu şöyle değiştirdim

Private Sub TextBox5_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox6 = (TextBox5 * 1) * (TextBox4 * 1)
TextBox7 = (TextBox6 * 1) * 18 / 100
TextBox8 = ((TextBox7 * 1) + (TextBox6 * 1)) + TextBox6 * 1
End Sub

toplamda düzgün verirse hiç sorun kalmayacak :))

hocam son mesajınızı okumadan yazmışım kusura bakmayın lütfen.

kdv kısmını elle yazdığım zaman toplam vermiyo bu seferde :( yine sonuç 1900 olarak kalıyor.

Geri