Userform' da dijital elektronik sayı oluşturma

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Görseli düzgün bir portala yükleyin. Resim dışında herşey var...

.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,
Yapmak istediğinizi görsel üzerinden map tanımlayıp karakter eşleştirmesi yaptırarak sonuç almak değil ise;
Örnek fontu kullanarak söz konusu sayıların yer aldığı yere görsel olarak djital görünüm kazandırabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Merhaba,
Yapmak istediğinizi görsel üzerinden map tanımlayıp karakter eşleştirmesi yaptırarak sonuç almak değil ise;
Örnek fontu kullanarak söz konusu sayıların yer aldığı yere görsel olarak djital görünüm kazandırabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Hocam öyle uzun bir şey yazmak istemiyorum, bir userform' da en fazla 2-3 karakterli bir değer yazmak ;

textbox' a 123 yazınca label etiketlerine digital sayı ile 123 şeklinde yazsın;

teşekkürler,

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Hocam öyle uzun bir şey yazmak istemiyorum, bir userform' da en fazla 2-3 karakterli bir değer yazmak ;

textbox' a 123 yazınca label etiketlerine digital sayı ile 123 şeklinde yazsın;
Font yerine GDI çizim yaparak ilgili nesneye bu rakamları resim olarak da göstermek mümkün... Ancak;

Yukarıdaki alıntılanan mesajınızdan bu iş için ileri düzey programlama için kolları sıvamaya değmeyeceği, bunun yerine bu görünümü verebilen, internetten edinebileceğiniz hazır bir fontu kullanmanız daha hızlı ve uygun görünüyor. (Belki internette bu çizim için hazır kodlar vardır; araştırmadım)

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Font yerine GDI çizim yaparak ilgili nesneye bu rakamları resim olarak da göstermek mümkün... Ancak;

Yukarıdaki alıntılanan mesajınızdan bu iş için ileri düzey programlama için kolları sıvamaya değmeyeceği, bunun yerine bu görünümü verebilen, internetten edinebileceğiniz hazır bir fontu kullanmanız daha hızlı ve uygun görünüyor. (Belki internette bu çizim için hazır kodlar vardır; araştırmadım)

.
Zeki Hocam ilginiz ve önerileirniz için çok teşekkür ederim..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit

Ekli dosyalar

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,
Korhan Bey, aslında Ds-digital yerine yukarıdaki önermiş olduğum font (Digital Dismay).
Bu fontu önermemin sebebi; Karakter genişlikleri sebebiyle arkadaşımızın paylaştığı görselde karakter altında yer tutucu olarak silik olarak görünen "8" leride kullanacağını düşünüp "1" ler için fontda kayma olmaması içindi.
2 labelden üstte kalanı için değişken ve altta kalanı için ise sabit (88:88:88) girişleri yapıldığında bu fontda kayma olmadığını görselden gözlemleyebilirsiniz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

259328

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
@netzone ,

Site benzer olunca benim ulaştığım fontu önerdiğinizi düşündüm... Dikkatiniz için teşekkür ederim.

Sonuç olarak ben bir örnek hazırladım. Arkadaşımız dilediğini kullanarak sonuca ulaşabilir. ;)