• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform Caption False Hk.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar Userformda Caption 'i nasıl false yapabiliriz?

Yani ; Bu üsteki mavi başlıksız alanı görüntülememek, sadece formun gözükmesinden bahsediyorum.

Sanırım istediğiniz başlıksız userform bunu api kullanarak yapabilirsiniz. Kodların en üstüne;

Kod:
Private Declare Function GetWindowLongA Lib "User32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long
Private Declare Function SetWindowLongA Lib "User32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function FindWindowA Lib "User32" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long

Userformun initialize olayına;

Kod:
  Dim hwnd As Long
  hwnd = FindWindowA("Thunder" & IIf(Application.Version Like "8*", "X", "D") & "Frame", Me.Caption)
  SetWindowLongA hwnd, -16, GetWindowLongA(hwnd, -16) And &HFFF7FFFF

Yalnız formu kapatmak için buton eklemeyi unutmayın sonra kapatmak zor olabilir. :)

Bu kadar uzun bir kod gereklimi bunun için ? alternatif bir yöntemi yokmu ?

Merhaba,

Formun bahsettiğiniz kısmı pencere özellikleriyle alakalı kısımdır. Bu kısımlara özellikler bölümünden müdahale edemezsiniz. Windowsun pencere apilerini kullanmanız gerekir. Bunuda arkadaşımız size önermiş. Zaten uzun kod dediğiniz toplam 5 satırdan oluşuyor. Uygulamanız pek zor olmasa gerek.

Yok yok estagfirullah Korhan bey, bana basit bir kodla çözülür gibi geliyordu, Windows apileriyle alakalı olduğunu bilmiyordum, yani ProgressBar1.Caption = False yaptıgım zaman sadece başlığı adını False diye değiştirince Onuda bu dediğim gibi bir komutla halledilebilir sanıyordum, Arkadaş kesinlikle ukalalık vs. gibi birşey anlamasın kendisinede açıklamalarınız için sizede teşekkür ederim.

Şimdi ben dediğiniz kodları denedim, fakat bu kodda öncekinden farklı olarak sadece "X" butonu yok, Yani microsft excel yazan Caption başlığı "O mavi alan" halen mevcut, bunu nasıl aşabilirim sizce?

Merhaba,

Forumda başlıksız userform ifadesi ile arama yapın. Örnek olması gerekiyor. Ya da benzer ifadelerle arama yapın.

Dediğiniz gibi formda 3 örnek buldum, sadece bir tanesini yapabildim ama Ondada yine aynı sonuç ulastım :( Aşağıda Library User32'le alakalı bir şey olabilirmi ?

Kod:
Option Explicit
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function SetWindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function GetWindowLong Lib "user32" Alias "GetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long
Private Declare Function DrawMenuBar Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long

Private Sub UserForm_Activate()
On Local Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Dim ufHwnd As Long
Dim hWnd As Long
Dim fHwnd As Long
Dim evn As Long

hWnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
    evn = GetWindowLong(hWnd, (-16))
    evn = evn And Not &H800000
    SetWindowLong hWnd, (-16), evn
    DrawMenuBar hWnd
DoEvents

Dim X, Y

Me.Caption = "www."

Me.WebBrowser1.Navigate ThisWorkbook.Path & "\loading.gif"
    Me.Repaint
    DoEvents

Range("A:E").ClearContents

For X = 1 To 10000
        For Y = 1 To 5
            DoEvents
            Cells(X, Y) = "DENEME"
        Next
    Next

Unload Me

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
    If CloseMode = 0 Then Cancel = True
End Sub

Private Sub WebBrowser1_DocumentComplete(ByVal pDisp As Object, URL As Variant)
    With Me.WebBrowser1
        .Document.Body.Scroll = "no"
        .Document.BgColor = "white"
    End With
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Koray bey.

Geri