• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform bilgisi lütfen

Excel Vers. ve Dili
xp
Arkadaşlar merhaba ekdeki dosyada userforma resim eklemeye çalışıyorum bu işe yeni başladığım için tam bilemiyorum bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim dosya ekdedir..saygılar

Ekli dosyalar

• İSG.xls
    İSG.xls
    107.5 KB · Görüntüleme: 16
Merhaba,
UsewrForm2 üzerinde resim ekleme işlemi yapıldı.
Ekleyeceğiniz resimin bu dosya ile aynı klasörde olduğu varsayıldı. Ayrı bir klasörden yükleyecekseniz yolu belirtmelisiniz.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkür ederim dosyayı açtım fakat istediğim personelin diğer bilgileriyle beraber resmininde görülmesini istiyorum yani personelin adı soyadı yazıldığında kimlik bilgileri nasıl geliyorsa resmininde gelmesini istiyorum..sayfa2deki AL2,AL3......AL3000 sütunda personellerin resimleri sıralanacak ve oradan userform üzerinde personel resmi bilgileriyle gelecek..gerçekten ilginize teşekkür ederim saygılarımla

sayfa2deki AL2,AL3......AL3000 sütunda personellerin resimleri sıralanacak ve oradan userform üzerinde personel resmi bilgileriyle gelecek
Merhaba,
Resimleri excel dosyası üzerine yüklemek iyi bir çözüm değil. Dosya boyutunu aşırı büyütür. Bunun yerine resimleri teker teker userforma yüklemek ve kaldırmak daha uygun olur.
Ekli dosyanız buna göre düzenlenmiştir.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Teşekkürler

ilginize çok teşekkür ederim çok sağolun yardımınız için

merhaba

userformda runtime 6 hatası alıyorum; 254.satırdan sonra veri girişini kabül etmiyor,ben bu programı 4000 kişilik personele göre ayarlamak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Koddaki şu satırı
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As [COLOR="Red"]Byte[/COLOR]
şununla değiştirirseniz sorun kalmaz.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As [COLOR="red"]Integer[/COLOR]

teşekkürler

Teşekkür ederim üstad; ne zaman danışsam yardımcı oluyorsunuz.

merhabalar müsadenizle 2 sorum olacak;
1- userformda textbox kısımında tarihi gün/ay/yıl olarak nasıl oluşturabilirim
2-Textbox da yazdığım yazıyı alt satıra kaydıramıyorum.Entere basınca alt satıra(metin kaydırma) nasıl mümkün olur..teşekkür ederim arkadaşlar

merhaba,

Tarih saat için,formunuza bir label ekleyerek aşağıdaki gibi düzenleyiniz.
Label3.Caption = Format(Date, "d mmmm yyyy dddd") ' hh:mm")

TextBox için,
TextBox un özellikleri içerisinde bulunan "EnterKeyBehavior" özelliğini "True" konumuna getiriniz.

Merhaba,
merhabalar müsadenizle 2 sorum olacak;
1- userformda textbox kısımında tarihi gün/ay/yıl olarak nasıl oluşturabilirim

Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    TextBox1 = Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy")
End Sub
2-Textbox da yazdığım yazıyı alt satıra kaydıramıyorum.Entere basınca alt satıra(metin kaydırma) nasıl mümkün olur..teşekkür ederim arkadaşlar

Textboxta satırın sonuna gelindiğinde siz yazdıkça kendiliğinden alt satıra geçmesini istiyorsanız TextBoxun MultiLine özelliğini True yapmanız yeterli olacaktır. Daha satırın ortasında iken entere basıp alt satıra geçeyim istiyorsanız MultiLine özelliği ile birlikte EnterKeyBehavior özelliğini de True yapmalısınız.

Geri