• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform Aşamaları

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Merhaba ,

yapmaya çalıştığım bir userformun başlangıç aşamasında takıldım. Bu aşamada yapmak istediğim şey comboboxta seçtiğim öğe ( ki bu bir resim olacak ) image kısmında gösterilecek. Konuyu açmadan önce çeşitli konulara baktım ama hem karmaşık geldi hem de benim ihtiyacımın çok üzerinde . Sadece comboboxta seçtiğim nesneyi gösterecek . Konu yardımlarınıza açıktır .
qw23b.png

* Diğer Aşamalarda buradan yine sizlerden yardım isteyeceğim .

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir. Resimleri aynı klasör içinde bulunan resim klasörüne atın. Resim adları combobox'a otomatik olarak gelecektir.

Ekli dosyalar

fireman64 ilginiz için teşekkür ederim. Deneyip sonucu yazacağım ...

2. Aşama ve devamı

2. aşama biraz topluca oldu ama adım adımda gidebilirim. Kısaca yapmak istediklerimi üzerinde anlattım .
Userformda acaba grafik gösterimi mümkün mü bilmiyorum ama eğer varsa bunun olması çok işime yarayacak .

3. Burda 5 adet combobox ile farklı puanlama yapılacak . İçlerinden sadece seçilen bir puanın değeri alınacak. 10 adet soru sorulacak böyle ve o yıl için bunların toplamı alınarak o yılın toplam puanı hesaplanacak.

4. dediğim gibi 10 adet soru sorulacağı için 4. bölümü açtım sorular her bir sayfada ayırı gösterilecek.

5. 2011-2019 yılları arasında 10 ar sorudan her yıl için puan hesaplaması yapılacak.

6. Yapılan hesaplama sonucu 6. bölümde grafikte sonuçları gösterecek. yıllara göre gelişim durumunu inceleyebilmek için. Bu grafikte 2011-2019 yılları arası gösterilecek ve 1. bölümden isim seçtiğimizde grafik otomatik olarak o isme ve aldığı puana göre değişecek.

Bunun paket program gibi yapılmasını istemem elbette haksızlık olur ve bende bu konuda makro bilgim çok çok zayıf olduğu için aşama aşama sizlerin yardımıyla yapmak istiyorum . bu soru ve sorunların hangi aşamasında yardım etmek isterseniz benim için faydası olacaktır.

Konu karışık gelirse tekrardan dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım .

r7xmu.png

Ekli dosyalar

• 2.xls
    2.xls
    49.5 KB · Görüntüleme: 17
Arkadaşlar sizlerden tamamen yapılmasını istemiyorum elbette , sadece en azından yol gösterseniz benzer örnek ve uygulamaları paylaşsanız en azından ilerleyebilsem. böyle çakıldım kaldım. Eğer anlatamadığım bir olduysa tekrar anlatmaya çalışırım.

Geri