• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform aktif iken Button adını değiştirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ongun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Arkadaşlar herkese selamlar, daha önce bu konuyla ilgilenmiştim. Sayın Haluk beyin bu konuda yazdığı kodların olduğu link aşağıda

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=16366

userform aktif iken bu değişiklikleri aşağıdaki kod ile yapabiliyorum.

X = Application.InputBox("YENİ BUTON ADINI GİREREK" & vbCrLf & "''TAMAM''" & vbCrLf & "TUŞUNA BASINIZ....", "BUTON ADI DEĞİŞTİRME EKRANI", CommandButton11.Caption)
If Not X = False Then
Me.Controls("Commandbutton11").Caption = X
End If

Ancak, userform`kapatınca değişiklikler kalıcı olmuyor bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir. Yani Button`nun Caption adını yukarıdaki kod ile değiştirince Userformdan çıkınca kaydetsin istiyorum. Acaba bu mümkün müdür?Saygılarımla.

Sn. Ongun,
Öncelikle userform'unuzu aktif hale getiriyorsunuz.
Sonra buton adını değiştiriyorsunuz.
Sonrada userform'unu tekrar kapatıyorsunuz.
Bu durumda hafızada duran tüm bilgiler silinmiş oluyor. Ve tekrar userformunuzu açtığınızda yaptığınız değişikliği göremiyorsunuz.

Bu işi çözebilecek iki yöntem aklıma geldi.

1.ncisi değişiklikten sonra dosyanızı kayıt etmeniz.

Me.Controls("Commandbutton1").Caption = "Fuat"
ActiveWorkbook.Save

Not. Dosyanızı gereksiz yere ve sık sık kayıt etmenizi tavsiye etmem. Üstelik zaman alır.

2.ncisi ve tavsiye edeceğim, ayarlar isimli bir sayfa açıp buton isimlerini (ve birçok ayarınızı) buradaki hücrelere atayın. Ve butonların isimlerini buradan atamanızdır.

Sn. Ongun,
Öncelikle userform'unuzu aktif hale getiriyorsunuz.
Sonra buton adını değiştiriyorsunuz.
Sonrada userform'unu tekrar kapatıyorsunuz.
Bu durumda hafızada duran tüm bilgiler silinmiş oluyor. Ve tekrar userformunuzu açtığınızda yaptığınız değişikliği göremiyorsunuz.

Bu işi çözebilecek iki yöntem aklıma geldi.

ActiveWorkbook.Save

Not. Dosyanızı gereksiz yere ve sık sık kayıt etmenizi tavsiye etmem. Üstelik zaman alır.

2.ncisi ve tavsiye edeceğim, ayarlar isimli bir sayfa açıp buton isimlerini (ve birçok ayarınızı) buradaki hücrelere atayın. Ve butonların isimlerini buradan atamanızdır.

Sayın xxcell, öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çok haklısınız ben bu mesajı gönderdikten sonra bahsettiğiniz gibi yapmaya çalıştım ve oldu. Galiba böylesi daha doğru. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.

..........Bu işi çözebilecek iki yöntem aklıma geldi.

ActiveWorkbook.Save

Sn xxcell

Yukarıdaki mesajınızda bir düzeltme yapalım. Bir commandbuttonun captionu, properties penceresinden değiştirilmediği müddetçe sabit kalacaktır. Yani değişiklik yapıldıktan sonra dosyayı kaydetmek sonucu değiştirmez. Bu durumda en ideal çözüm ikinci maddede önerdiğinizdir. Yada yapacağınız bir kodlama ile VBE içine butonun caption özelliğini değiştiren bir satır ilave edebilirsiniz. Bununla ilgili örnek dosya ektedir.

UserFormu açtıktan sonra, A1 hücresine değer girerek sonucu gözlemleyiniz. İlgili dosya ektedir.

Sayın leventm,

Kayıt etmeden önce ismi değiştir dediğim ve testide bu dosyadan yapdığım için gözden kaçmış. Haklısınız kayıt ederek sorun çözülmüyor.

Arkadaşlar ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.

Sn xxcell

Yukarıdaki mesajınızda bir düzeltme yapalım. Bir commandbuttonun captionu, properties penceresinden değiştirilmediği müddetçe sabit kalacaktır. Yani değişiklik yapıldıktan sonra dosyayı kaydetmek sonucu değiştirmez. Bu durumda en ideal çözüm ikinci maddede önerdiğinizdir. Yada yapacağınız bir kodlama ile VBE içine butonun caption özelliğini değiştiren bir satır ilave edebilirsiniz. Bununla ilgili örnek dosya ektedir.

Sayın Leventm Bey Vermiş olduğunuz örneği çalıştıramadım.
Önce Vb projesine erişim engeli gibi bir mesaj geldi daha sonrada 1004 nl hatayı verdi. .

Bu şekilde deneyiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
UserForm1.CommandButton1.Caption = [a1]
End Sub

Selamlar, iyi hafta sonları diliyorum. Ben sorunumu aşağıdaki kodlarla çözdüm. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlara örnek olması dileğiyle. Bu konuda bana yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.

Private Sub CommandButton10_Click()
If CheckBox1 = True Then ' öncelikle Userform üzerinde buton adı değiştirmek için seçim yaptırıyoruz
X = Application.InputBox("YENİ BUTON ADINI GİREREK" & vbCrLf & "''TAMAM''" & vbCrLf & "TUŞUNA BASINIZ....", "BUTON ADI DEĞİŞTİRME EKRANI", CommandButton10.Caption)
If Not X = False Then
Me.Controls("Commandbutton10").Caption = X
Sayfa1.Cells(2, 1) = CommandButton10.Caption
End If
CheckBox1 = False
Exit Sub
End If
End Sub

Private Sub UserForm_Activate()
CommandButton10.Caption = Sayfa1.Cells(2, 1)
End Sub

Sayın Leventm Bey Vermiş olduğunuz örneği çalıştıramadım.
Önce Vb projesine erişim engeli gibi bir mesaj geldi daha sonrada 1004 nl hatayı verdi. .

Araçlar-makro-güvenlik-güvenilen yayımcılar-visual basic project erişimine güven kutusunu işaretleyin.

Sn xxcell

Verdiğiniz eklenti tarih nedeniyle silinmiş görünüyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

İstiyorumki, sayfa1'e ekli olarak bulunan buton7'nin adı excel tablom açılır açılmaz bugünün tarihini alsın. Bunu nasıl yapabilirim?

Geri