• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform açılıyor excel vba ya dönemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 TR
arkadaşlar userform dan excel e veri aktarmak için program yapmaya çalışıyorum. ilk açılışta userfom çalışsın diye çalışma sayfasına kod yapıştırdım. userform açıldı ama excel in kod bölümüne geçemiyorum. bakabilirmisiniz. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- Siteden kendi yüklediğiniz belgeyi indirin,
-- makroları etkinleştirmeden indirdiğiniz belgeyi açın,
-- ALT+F11 ile VBA ekranına geçin,
-- soldaki, Bu çalışma kitabı bölümündeki;
ActiveWorkbook.Close True
satırını silin veya satır başına TEK TIRNAK işareti ekleyin,
-- ayrıca Userform kodlarına aşağıdaki kodları ekleyin.
Böylece form kapatıldığında Excel'e dönebilmeniz lazım.
.
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
 Unload Me
 Application.Visible = True
End Sub

ömer bey,
macroları etkinleştirmeden belgeyi açmanın yolu nedir bilmiyorum. macro etkinleştirmeden belgeyi nasıl açarım.... teşekkürler..

Userform açıkkaen,Ctrl + Pouse tuşlarına basın.Debuga basın.VBE' ye döneceksiniz.

Orion1 süpersiniz. cahillik başa bela.:)) iyiki varsınız. çok meraklıyım. bir şeyler yapmaya çalışacağım ama zor gibi. yardım etseniz de projeyi bitirsek çok makbule geçer..

Orion1 süpersiniz. cahillik başa bela.:)) iyiki varsınız. çok meraklıyım. bir şeyler yapmaya çalışacağım ama zor gibi. yardım etseniz de projeyi bitirsek çok makbule geçer..

Siz başlayın.Takıldıkça forumda sorarsınız.:cool:

listviewe ekliyorum ama excel sayfasına ekleyemiyorum.

Merhaba üstadlar,
1- listview e kayıt yapıyor ama excel satırlarına kayıt etmiyor.
2-Miktar ile Birim fiyatı çarpıp tutara eklesin.
3-Malzeme adına göre arama yapıp bütün satırları başlıkları ile birlikte excel sayfasında göstersin istiyorum.

çok uğraştım ama beceremedim. buraya kadar gelebildim... :)
ekteki dosyada bu sorunları vakti olan arkadaşlar ilgilenirseniz sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın dalgalikur,
evdeki laptopta macrolar hata verdi. hata iletisi ekte. sorun nasıl çözülür.

Ekli dosyalar

• hata.JPG
    hata.JPG
    101.7 KB · Görüntüleme: 9
Çalıma kitabı yazan yer varya orada 2 tane kutu var biri decleration yazar orayı workbook yap sağındaki yeri open yap. Yukarıda arkadaş kod yazmış application. Visible True ve unload me yaz bitir eğer onu false yaparsanız Excel açılmaz userform gelir. Eğer açamıyor sanız şuan boş bir Excel açın oradan geliştirici içinden ulaşınız

Geri