• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userfor üzerinde textbox un hücreye bağlı olarak anında değişmesini bulamadım,

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba, userform üzerinden kısa kodunu seçtiğimde tam ünvanının değişmesi için userformu kapatıp açmam gerekiyor, anında değişebilirmi, Bu kısa koda bağlı olan birden fazla hücre var, para birimi,satıcısı gibi, kısa kodundan firmayı değiştirdiğimde diğer bilgilerinde anında değişmesini istiyorum, Teşekkürler

Ekli dosyalar

• AKD.rar
    AKD.rar
    191.5 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşlar, Userform Üzerindeki Textbox un Excel hücre değeri değiştiğinde Textbox un anında değişmesini bulamadım, Listbox Anında değişiyor ama Textbox için userformu kapatıp açmak gerekiyor, Veya Userform bir tuşla nasıl kapatılıp,tekrar açılır, Teşekkürler

Birtane örnek vereyim.

Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox9.ControlSource = [E11]
End Sub

TextBox9 nesnesine değer girdiğin zaman anında E11 hücresinde göreceksiniz ayın şekilde tam tersi olarakta E11 hücresine değer girdiğiniz zaman TextBox9 nesnesinde anında göreceksiniz.

Not: Bu olay formül olan hücrelerdeki TextBox nesnelerinde uygulanmamalı zira formüller silinir.

Merhaba,
Siz çalışma sayfasında değişiklik yaptığınızda form üzerindeki ilgili textboxlar da değişsin mi istiyorsunuz? Tam Anlayamadım.. Yoksa tersi mi? Bir de usrformun açılıp kapanması derken güncellenmesini mi kastediyorsunuz?

Merhaba, Sayın halit3, Örnek açıklamanızdaki doğru, ama yapamadım,

Value yazan yerleri ControlSource yazdım. ve sayfa adını ekledim.

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox4.ControlSource = "GİRİŞ!f8"
TextBox1.ControlSource = "GİRİŞ!E5"
TextBox25.ControlSource = "GİRİŞ!f5"
TextBox2.ControlSource = "GİRİŞ!E6"
TextBox3.ControlSource = "GİRİŞ!E7"
TextBox8.ControlSource = "GİRİŞ!E10"
TextBox9.ControlSource = "GİRİŞ!E11"
TextBox10.ControlSource = "GİRİŞ!E12"
TextBox11.ControlSource = "GİRİŞ!E13"
TextBox13.ControlSource = "GİRİŞ!E14"
TextBox14.ControlSource = "GİRİŞ!E15"
TextBox15.ControlSource = "GİRİŞ!E16"
TextBox16.ControlSource = "GİRİŞ!E17"
TextBox19.ControlSource = "GİRİŞ!E18"
TextBox20.ControlSource = "GİRİŞ!E19"
TextBox21.ControlSource = "GİRİŞ!E20"
TextBox6.ControlSource = "GİRİŞ!g8"
ComboBox1.ControlSource = "GİRİŞ!f9"
TextBox7.ControlSource = "GİRİŞ!g9"
TextBox12.ControlSource = "GİRİŞ!g13"
TextBox26.ControlSource = "GİRİŞ!f14"
TextBox22.ControlSource = "GİRİŞ!f16"
TextBox18.ControlSource = "GİRİŞ!f17"
ComboBox3.ControlSource = "GİRİŞ!f20"
End Sub

6 nolu mesajdaki kodu yeniledim.

Sayın halit3 formüllü hücrelerin silinmemesi mümkünmü? Bazı hücrelerde formül var ve bunların silinmemesini istiyorum. Teşekkürler.

Formüllü hücrelerde ControlSource bu özelliği kullanmıyacaksınız.

Ekli dosyalar

• AKD.rar
    AKD.rar
    146.6 KB · Görüntüleme: 82
Sayın halit3 yapmış olduğunu dosya için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık, Ama formüllü hücrelerin userform üzerine gelmesi için userformu kapatıp açmam gerekiyor, Otomakit geçmesi mümkün değillmi veya bir buşla userformu kapatıp açabilirmiyiz,Teşekkürler,

Sayın halit3 yapmış olduğunu dosya için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık, Ama formüllü hücrelerin userform üzerine gelmesi için userformu kapatıp açmam gerekiyor, Otomakit geçmesi mümkün değillmi veya bir buşla userformu kapatıp açabilirmiyiz,Teşekkürler,

Hangi formüllü hücreyi hangi nesneye getirmek istiyorsunuz.

Formüllü hücrem 8 tane olacak, Örneğin, Excel de Tam Ünvanı kısmının(G8) TEXTBOX6 ya gelmesini istiyorum, G8 Değiştiği anda Textbox unda değişmesini istiyorum,

TextBox6.Value = Range("g8")

Formüllü hücrem 8 tane olacak, Örneğin, Excel de Tam Ünvanı kısmının(G8) TEXTBOX6 ya gelmesini istiyorum, G8 Değiştiği anda Textbox unda değişmesini istiyorum,

TextBox6.Value = Range("g8")

Bu nesnelere ait tetikleme hangi nesnede oluyorsa o nesnenin içine kod yazmak gerekiyor aşağıda iki adet örnek ekliyorum.

Kod:
Private Sub ComboBox4_AfterUpdate()
TextBox6.Text = [G8]
End Sub
Private Sub ComboBox1_AfterUpdate()
TextBox7.Text = [G9]
End Sub

Geri