Öncelikle merhaba
Benim elimde yaptığım ve hali hazırda kullandığım proje var ve ben buna yeni özellikler ekleme yapmak istiyorum.
Projede üretim formu sayfasına girdiğim verileri formu kaydet butonuna tıkladığım zaman hepsi diğer sayfalara kaydoluyor sıkıntı yok.Yapmak istediğim
Kesilen Ürünler sayfasındaSevkiyat Listesi Gir butonuna bastığımda çıkan userformda textboxa kasa no yazıp listboxa kaydediyorum ama alt alta 10 farklı kasa no girdiğim zaman sevket butonuna basınca listedeki kasa noya ait verileri kesilen ürünler sayfasından bulup o satırı sevkedilenler sayfasına kaydedilmesini ve kesilen ürünler sayfasından silinmesini istiyorum.Aşağıdaki kodları denediğimde kesilenler sayfasından siliyor ancak sevkedilenler sayfasına benim listeye aktardığım kasa nolar değil kesilen ürünler sayfasının en başındaki veri kaydoluyor.Bu konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Not : Kasa No mükerrer kayıt içerebilir.Bugün yapılan kasa yarım kalıp daha sonra tamamlanabiliyor.
Benim elimde yaptığım ve hali hazırda kullandığım proje var ve ben buna yeni özellikler ekleme yapmak istiyorum.
Projede üretim formu sayfasına girdiğim verileri formu kaydet butonuna tıkladığım zaman hepsi diğer sayfalara kaydoluyor sıkıntı yok.Yapmak istediğim
Kesilen Ürünler sayfasındaSevkiyat Listesi Gir butonuna bastığımda çıkan userformda textboxa kasa no yazıp listboxa kaydediyorum ama alt alta 10 farklı kasa no girdiğim zaman sevket butonuna basınca listedeki kasa noya ait verileri kesilen ürünler sayfasından bulup o satırı sevkedilenler sayfasına kaydedilmesini ve kesilen ürünler sayfasından silinmesini istiyorum.Aşağıdaki kodları denediğimde kesilenler sayfasından siliyor ancak sevkedilenler sayfasına benim listeye aktardığım kasa nolar değil kesilen ürünler sayfasının en başındaki veri kaydoluyor.Bu konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Not : Kasa No mükerrer kayıt içerebilir.Bugün yapılan kasa yarım kalıp daha sonra tamamlanabiliyor.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sevkedilen As Worksheet
Dim kesilen As Worksheet
Set sevkedilen = Sheets("Sevkedilenler")
Set kesilen = Sheets("Kesilen Ürünler")
'--------------------------------------------------------------------------------
If ListBox1.ListCount = 0 Then
MsgBox "Kasa No Giriniz", vbCritical, "HATA"
Else
Dim son As Long, deg, i As Long, durum As Boolean, j As Integer, dongu As Integer, durum2 As Boolean
Dim a As Long
For a = ListBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
Dim say7 As Long
say7 = sevkedilen.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
son = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
deg = Array(ListBox1.List(a))
Application.ScreenUpdating = False
For i = son To 2 Step -1
durum = False
For j = 0 To UBound(deg)
If Cells(i, "B") Like deg(j) Then durum = True
If durum = True Then Exit For
Next j
durum2 = True
Dim alan7 As Range
kesilen.Activate
Set alan7 = kesilen.Range(kesilen.Cells(i, "B"), kesilen.Cells(i, "J")).SpecialCells(xlCellTypeConstants)
alan7.Select
Selection.Copy
sevkedilen.Activate
sevkedilen.Cells(say7, "B").PasteSpecial xlPasteValues
Application.CutCopyMode = True
kesilen.Activate
If durum = True Then Rows(i).Delete Shift:=xlUp
Application.ScreenUpdating = True
Next i
Next a
End If
If durum2 = True Then