• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User Formda Limitler_User Form Oluştururken Seçilecek Label,TextBox vb Sayıları

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar,

Sayın Korhan Ayhan arkadaşımızın hazırladığı bir eğitim çalışması olan Personel Kayıt Programı (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=67133&highlight=userform) yardımı ile 10 label,5 CommandButton, 1 statusbar,1 listbox, 4 textbox ve 6 combobox içeren bir program hazırladım ve tam olarak bitirmesemde çalıştırdım.(ek:USERLITAM.rar)
Bu dosyadan yararlanarak bir tur programı yapmak istedim ve yaptım. Program 54 label,5 CommandButton, 1 statusbar,1 listbox, 18 textbox ve 35 combobox içeriyor.(Ek:USERLITAMX01.rar)

Ancak bu programda user form açılmıyor.Run-Time Error'35616' _maximum panel exceeded(maksimum paneli aşıldı) şeklinde bir hata veriyor.

Sorularım şunlar;
1-User Form hazırlarken dikkat etmemiz gereken bir sınır var mı?
2-Varsa bu sınır en fazla neleri içerebilir?
3-(Ek:USERLITAMX01.rar) örneğindeki bilgileri tek User Formda içerebilecek bir program hazırlamak için ne yapmam gerekir?
4-Eğer tek bir User Form ile bu işi çözemeyeceksem, gerekli bilgileri bir kaç tane User Forma bölerek, bu birden fazla sayıda user formun bilgilerini girmek için tek bir panelden yararlanabilir miyim?
5-Bu tür bir User Form hazırladığımda, bu User Forma masa üstüne yerleştirebileceğim bir kısayol tuşu aracılığı ile excel sayfalarını hiç açmadan ulaşabilir miyim?
6-Bu programı "Tur Satış Programı" olarak kullanmayı düşündüğümden; excelde girilen verilere göre fiyat hesaplamalarını yaptırdığım bölümdeki bilgileri yine excel sayfalarını hiç açmadan bir panel aracılığı ile masa üstünde gösterebilir miyim?
7-Bu tür programları webde kendi sitelerimde üyelerin kullanımına açık olarak (internetten web sayfamızdan veri girişi yaptıklarında hesaplamaları yapabilecek şekilde) yayınlayabilir miyim?

Excel hakkında sular seller gibi bilgi sahibi olmadığımdan yardım edecek arkadaşların örnek ile açıklama yapmalarının daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

Yardımı dokunacak ve fikir verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgi ve saygı dileklerimle iyi çalışmalar.

Dostçakalın.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Tabiki program hazırlarken bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Bunlardan en önemlisi hazırlayacağınız programda kullanacağınız nesneler. Benim hazırladığım örnekte sütun başlıkları için StatusBar kullanmam görsellik açısından yeterli geliyordu. Bu nesne için en fazla 16 sütun ekleme şansınız bulunmaktadır. Fakat siz bu nesneye 54 sütun yüklemeye çalışmışsınız. Doğal olarak hata ile sonuçlanmaktadır.

Ayrıca ListBox nesnesinede sorgu kullanarak veri yüklemek istediğinizde AddItem yöntemi ile 10 sütun veri yükleyebilirsiniz. Dizi yöntemi kullanılarak bu sorun aşılabilir. Dilerseniz bu nesne yerine ListView nesnesinide kullanabilirsiniz. Forumda bu nesne ile çalışmalar mevcut.

Bu kurallara dikkat ederek tek UserForm kullanarak verilerinizi yönetebilirsiniz.

Sanırım 4. sorunuza kadar olan kısma bir nebze olsun cevap verdim.

Diğer sorularınızın cevapları forumda mevcut ararsanız ulaşabilirsiniz.

Merhaba,
İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim.
Forumda arama yaptım. Bir kaç örnek dosya buldum ama konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığımdan uyarlamada sorunlarile karşılaştım. Bana uyarlama yapabileceğim ya da sizin açıklamalı dosyalarınız gibi anlayabileceğim türden bir şeyler lazım. Öğrenmeyi ben de istiyorum zaten bu uygulamaların hepsini yeni öğrendim sitenizden. İncelemeye de devam ediyorum ancak öğrenme sonrasında uygulama yapacak kadar zamanım yok.Eğer forumda uyarlama yapabileceğim ya da sizin açıklamalı dosyalarınız gibi anlayabileceğim türden örnek dosyaların bulunduğu bir link varsa lütfen linklerini verir misiniz.

Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgi ve saygı dileklerimle iyi çalışmalar.

Dostçakalın.

Selamlar,

Eğer çalışmanızda ListBox kullanacaksanız arama bölümüne "listbox" yazıp arayın. Arama sonucunda çıkan konulara gözatın. Eğer öğrenmek istiyorsanız tabiki.

Eğer ListView kullanacaksanız. Arama bölümüne "listview" yazıp arayın. Aynı şekilde karşınıza gelen tüm konuları inceleyin.

Benim vaktim yok derseniz. Kararınızı verdikten sonra bir başlık açık yardım almayı deneyin. Müsait olan arkadaşlarımız sorunuzla ilgileneceklerdir.

Merhaba,
Sayın Korhan Bey, yanıtınız için teşekkür ederim.
Ben 54 label,5 CommandButton, 18 textbox ve 35 combobox içeren bir program yapmak istiyorum. Bana gerekli olan bilgileri kısaltılmış hali ile 18 texbox ve 35 combobox aracılığı ile yazabiliyorum.Bunu ne ile yapmayı istediğim konusunda bir fikrim yok. ListBox,ListView ya da bunu kullanabileceğim bir başka şey olabilir. Bu konuda ne yeterli bilgim ne de her hangi bir isteğim yok.(Yukarıda 1 statusbar,1 listbox, yazma nedenim yararlandığım örnekte ve örnekten yararlanarak yapmaya çalıştığım programda olduğu içindir.).(Ek:USERLITAMX01.rar)
Bu nedenle sizin uzman görüşünüze ihtiyacım var.
Sizin listview öneriniz üzerine sitede bir araştırma yaptım.
Ancak sizin daha önce yapmış olduğunuz ve bence çok başarılı bir çalışma olan açıklamalarınızı içeren eğitim çalışmanız türünden bir çalışmaya rastlayamadım.
Çalışmanız için çok başarılı diyorum.Çünkü benim gibi dördüncü fakültesini okumakta olan ancak excel açısından cahil sayılabilecek birine ilk linkteki çalışmayı yaptırmaya ve başarılı olmama neden oldu.
Özetle 54 label,5-6 CommandButton, 18 textbox ve 35 combobox vb kullanarak bilgilerimi kayıt edebileceğim, saklayabileceğim, üzerinde gerektiğinde değişiklikler yapabileceğim, bazı verileri silebileceğim, istenildiğinde ilgili verilere çabucak ulaşabileceğim ve bunları mümkünse tek bir panel üzerinde yapabileceğim hatta bunun üzerinde bir takım hesaplamalar yaparak fiyat bilgisi çıkarabileceğim ve belki biraz abartılıolabilir ama bunu internette yayınlayarak üyelere de kullandırabileceğim bir program lazım.
Bunu yaptıktan sonraki amacım gerekli cins ve fiyat bilgilerini de girerek hazırladığım ücret sayfalarına işlem yaptırdıktan sonra sonuç sayfasınında bir panel yardımı ile görüntülenmesini sağlamak.
Bunların hangi evrelerden geçilerek neler kullanılarak yapılması gerektiği hakkında bir fikrim ve özel isteğim yok.
Elimde basit bir örnek olursa bunu geliştirmek için çabalarım tabiiki. Kendi işime uyarlarım.Ancak bu konuların hepsini öğrenip ondan sonra programı yapmam gerekiyorsa bu çok fazla zamanımı alır. Şu aşamada onu becerebilmem konusunda kendime güvenirim.Ancak zaman konusunda güvenemem. Bu da uzun vadede gerçekleşeceğinden benim açımdan işlevselliğini yitirir.
Çünkü şu anda birincil mesleğim olan Diş Hekimliği işini sürdürmekteyim. Ayrıca Diş Hekimliği yanında Turizmcilik ve tur operatörlüğü işini de yapmaktayım. Bunlardan başka eşim bacağını kırdı onun tedavisi ile de uğraşmaktayım. Yani özetle çok fazla zamanım yok. Meraklı olduğum için gecelerimi de bu işe ayırıyorum. Ama sizin gibi uzmanların bilgi ve görüşleri çok yardımcı oluyor. Daha önce bir başka konu başlığı altında Ömer Beyin yardımları ile bir başka program hazırlamıştım. Şu anda o kullanılıyor turizmdeki işimizde.

Bu işi bir kaç günde yapıp kullanıcılara dağıtmam gerekiyor. Ramazan Bayramı turlarının satışını bu program üzerinden yapmayı planlıyordum.

Bu konudaki görüş ve önerlerinizi bekliyor, sevgi ve saygı dileklerimle iyi çalışmalar diliyorum.
Dostçakalın.

Merhabalar,
Userformu biraz kurcaladım.
Listbox nesnesini 10 sütuna göre ayarladığımda sorunun kısmen çözüldüğünü ve tek userform ile tüm bilgileri kaydedebildiğimi gördüm.
Kayıt etme ve kayıt değiştirmede bir problem yok. Bir tek sorun kayıt silme ve yeniden sıralama işleminde kaldı. Bunun nedeni de kanımca kayıt silme ve yeni sıralama işleminin sadece listboxtaki verilerle sınırlı olmasındandır.
Kayıt silme işleminde sadece listboxtaki veriler silinip sadece listboxtaki verilerin yeri değiştiğinden kişiye ait diğer veriler aynı yerinde kaldığından onuncu sütundan sonraki veriler tutarlı olmuyor.
Eğer listboxa bağlı kalmadan exceldeki tüm satırın silinmesi ve satırların yeniden sıralanması sağlanabilirse bir sorun kalmayacak.
Bir sorunda her şey düzeldiğinde bile son satırın silinmesinde problem var. Son satırın silinmeye çalışılması sırasında hata mesajı geliyor.
Private Sub CommandButton3_Click() 'KAYIT SİL TUŞU (ListBox üzerinde seçilen kayıdı silmek için kullanılmaktadır.)
'1 - ListBox nesnesinde veri olup olmadığını kontrol ediyoruz.
If ListBox1 = Empty Then
MsgBox "Veri kaydı bulunamamıştır.", vbExclamation, "Dikkat !"
Exit Sub
End If
'2 - ListBox nesnesinden seçim yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz.
If ListBox1.ListIndex < 0 Then
MsgBox "Lütfen listeden veri seçimi yapınız.", vbExclamation, "Dikkat !"
Exit Sub
End If
'3 - Yapılacak silme işlemi için kullanıcıdan onay alıyoruz.
If MsgBox("Seçtiğiniz kayıt silinecektir onaylıyor musunuz ?", vbCritical + vbYesNo, "Dikkat !") = vbYes Then

***********sorunlu bölüm**********
'4 - ListBox nesnesinde kayıtları temizliyoruz.
ListBox1.RowSource = Empty
'5 - Eğer kullanıcı silme işlemi için onay vermişse aktif satırdaki verileri siliyoruz.
Range("A" & ActiveCell.Row, "BB" & ActiveCell.Row).ClearContents
'6 - Kayıt silme işleminde sıra numarası düzeni bozulacağı için verileri sıralayarak yeniden sıra numarası veriyoruz.
Range("A2:K65536").Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
Range("A2") = 1
Range("A2").AutoFill Destination:=Range("A2:A" & Range("B65536").End(3).Row), Type:=xlFillSeries
***********sorunlu bölüm**********

'7 - VERİ sayfasındaki verileri ListBox nesnesine yüklüyoruz.
With KAYIT_FORMU.ListBox1
.BackColor = vbWhite
.ColumnCount = 10
.ColumnWidths = "100;100;100;100;100;100;100;100;100;100"
.ForeColor = vbBlue
If Sheets("VERİ").Range("A2") = Empty Then
.RowSource = Empty
Else
.RowSource = "VERİ!B2:BB" & [VERİ!A65536].End(3).Row
End If
End With
MsgBox "Kayıt silme işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation, "Kayıt Silme İşlemi"
Else
MsgBox "Kayıt silme işlemi iptal edilmiştir.", vbInformation, "İşlem İptali"
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sorunu çözdüm.
Herhalde uykusuzluğun etkisi ile bir hata yapmışım.
***************'6 - Kayıt silme işleminde sıra numarası düzeni bozulacağı için verileri sıralayarak yeniden sıra numarası veriyoruz.
Range("A2:K65536").
Bunu;
'6 - Kayıt silme işleminde sıra numarası düzeni bozulacağı için verileri sıralayarak yeniden sıra numarası veriyoruz.
Range("A2:BB65536").
şeklinde düzelttim sorun çözüldü.
Korhan bey, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Sevgi ve saygı ile dostçakalın.

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,

Sizin ve Sayın Ömer Bey'in büyük desteği sayesinde bir şeyler yaparak programı ekteki haline getirdim. Kayıt işlemi ile ilgili bir sorunum kalmadı. Bunun için size ve Ömer beye sonsuz teşekkür ederim.
Kayıt sorununu hallettim ama hesap sorunu ile sıkıntılarım var.
Bunun için forumda bir kaç dosya açıp yardım talep ettim ama ilgilenen olmadı ne yazık ki.
Ekte sunduğum dosyalar ile ilgili olarak fiyat hesaplamada ve bunu bir panelde görüntülemede yardımınız olursa çok sevineceğim.
Sizin ve Ömer beyin sayesinde dünyaya getirmiş olduğum bebek emeklemeye başladı.
Eğer yardımınız olursa yürütecek hatta koşmasını sağlayacağız.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygı ile dostçakalın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri