• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

user formda açılır tarih

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Arkadaşlar Userform da ki ToolBox kutusundan hangisini işaretlersem açılır tarih menüsünü getiriyordu? siteden araştırdım bir arkadaş yazmış DtPicker ve Microsoft Date and Time Picker Control olması gerekiyor diyor ama benim toolbox da yok ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Teşekkürler.

sn ulutanas ekte belirtmiş oldugum dosyayı indirerek C:\WINDOWS\system32 dosyasının içine yerleştiriniz.Daha sonra userform da toolbox kutusuna gelerek sag click yapıp additional controls sü seçtiginizde karşınıza microsoft date and time picker control menüsü gelecektir.Buradan gerekli eklemeyi yaparsınız.

Ekli dosyalar

sn xp45s bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. dediklerinizi yaptım fakat olmadı eklememiş additional controls içinde hala yok pc yi kapatıp açtım yine yok. başka bir yolu varmı acaba.
Teşekkürler.

sn ulutanas dosyayı C:\WINDOWS\system32 nin altına yüklerken zipli dosyanın içerisinden çıkartıpmı denediniz.Zipten çıkarmanız gerekli.

sn xp45s dosyayı aynen dediğiniz şekilde zipten çıkarıp yaptım fakat olmadı. ilginiz için tekrar teşekkürler.

sn ulutanas additional controls menüsünün içerisinde microsoft date and time picker control bendede yoktu.Dün gece internetten 2 saat kadar araştırma yaparak bu şekilde denedim bende oldu..Eklemiş oldugum dosyayıda C:\WINDOWS\system32 içine kopyalarmısınız.Bide bunu deneyelim :)

Ekli dosyalar

• ocx.rar
    ocx.rar
    415 bayt · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
denedim kardeş oda olmadı :)

Ömer hocam teşekkür ederim dosya da denilen herşeyi aynen uyguladım fakat "mscomct2.ocx" modülü yüklendi, ancak DllRegisterServer Çağrısı 0x8002801 c hata kodu ile başarısız oldu" diye hata veriyor ne yapmam gerekiyor başka bir yöntemi varmı acaba.

arkadaşlar başka bir siteden konuyla ilgili bilgiyi denedim ve oldu bu konuyla ilgili benimle aynı sorunun yaşayan başka arkadaşlar olabilir diye aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. ilgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Bilgisayarım > C:\ > Windows > System32 klasöründe bulunan "cmd" isimli dosyaya sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın. Açılan siyah pencerede komut satırına "regsvr32 mscomct2.ocx" yazıp enter'layın. (Tırnak işaretleri olmadan)

:)

asıl ben teşekkür ederim.sizede iyi çalışmalar.

hepinize teşekkürler yaptım
acaba buna hücre bağlantısı nasıl yapılır

Geri