• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

User forma hem resim getirmek hem de hücreye veri aktarmak

Excel Vers. ve Dili
2010 ve türkçe
Arkadaşlar merhaba, benim bir sorum olacak. Excell dosyasında iki adet sheet var (f ve m) bir de user form oluşturdum. User form da combobax mevcut. Combobox için "f" sayfasındaki c sütunundaki isimleri değer olarak atadım. Combobox tan isim seçtiğimde;

1. Userform da oluşturduğum ımage kutucuğuna yine "f" sayfasındaki seçtiğim ismin yanındaki hücrede yer alan fotoğrafı gelsin istiyorum. (yani c2 deki "ahmet menteş" ismini seçtiğimde ımage kutucuğuna b2 deki ahmet şimşek in fotoğrafı gelsin istiyorum)

2. Combobax da "f" sayfasındaki seçtiğim ismin yanındaki iki solundaki hücrede yer alan sıra numarasını da aynı workbookta yer alan "m" isimli sayfanın a1 hücresine yazsın istiyorum. (yani combobox a "ahmet menteş" seçtiğimde, "m" sayfasındaki a1 hücresine, ahmet menteş in sıra numarasını; a2 hücresindeki değeri; yazsın istiyorum)

bu iki sorumu cevaplayan kod için yardımcı olacak arkadaşım var mı?

ilgili örnek dosya aşağıdaki linkte mevcuttur

https://drive.google.com/file/d/0BxWijsUev6USYkZHSXVDajh2dDQ/view?usp=sharing

hayır benim istediğim o değil, user form üzerinde oluşturduğum image bölümüne yine user formda oluşturduğum combobox'da seçtiğim ismin karşılığı olan resmin gelmesi. bu videoda daha farklı bir uygulama var.

Verdiğim cevapta bahsettiğim Sayın AYHAN'ın cevabı bir video değil ki, excel belgesi.
Dosya indirmek için ALTIN ÜYE olmanız gerekir.

Tamam şimdi fark ettim. Evet altın üye olmam gerektiğini biliyorum indirmek için ancak akşamdan beri olmak istiyorum fakat ödeme kısmına bir türlü geçemiyorum. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz

Bu işlemi ben yapalı çok oldu, hem hatırlamıyorum hem de belki yapı değişmiş olabilir yukarıdaki cevabımda yer alan ALTIN ÜYELİK kelimesine fareyle tıklarsanız açılan yeni sayfada açıklamar var onları uygulamalısınız.

Tekrar merhaba.

Önce bir uyarı excel belgenize eklediğiniz resimlerin boyutunu (görüntü boyutu değil gerçek boyutu) küçük tutarsanız, belgenizin boyutu da küçülecektir, orijinal belgenizin boyutu 20 MB idi, aynı resimlerin bulunduğu benim eklediğim belgenin boyutu ise 347 KB, dosya boyutu belgenizin hızını etkiler.

Biraz uğraştım ve sanırım istediğiniz gibi oldu.

Ekteki belgeye BURADAN DA ulaşabilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ÖMER BARAN hocam, ellerine emeğine sağlık, tam istediğim gibi olmuş.

yine bu formla alakalı 2 sorum daha olacak, yanıtlarsan;

1. kod kısmındaki Yol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & "\"

satırında yer alan "Desktop" ifadesini tam anlamadım. kodlama sistemindeki bir ifade mi yoksa bilgisayardaki yol mu tam anlamadım.

2. user form üzerinde combobox tan bir isim seçtiğimde image1 kutucuğuna gelen fotonun üzerine bir kez mouse ile click yaptıktan sonra, combobox tan isim değiştirirsem resim değişmiyor. bu bir sorun mu? ve bunu engelleyebilir miyiz?

tekrar emeğine sağlık...
teşekkür ederim...

ÖMER BARAN hocam, ellerine emeğine sağlık, tam istediğim gibi olmuş.
yine bu formla alakalı 2 sorum daha olacak, yanıtlarsan;
1. kod kısmındaki Yol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & "\"
satırında yer alan "Desktop" ifadesini tam anlamadım. kodlama sistemindeki bir ifade mi yoksa bilgisayardaki yol mu tam anlamadım.
2. user form üzerinde combobox tan bir isim seçtiğimde image1 kutucuğuna gelen fotonun üzerine bir kez mouse ile click yaptıktan sonra, combobox tan isim değiştirirsem resim değişmiyor. bu bir sorun mu? ve bunu engelleyebilir miyiz?...

Tekrar merhaba.

1'inci sorunuz: kod'un sistematiği şöyle;
-- Belgede geçici olarak, bir grafik sayfası oluşturuluyor,
-- Grafik üzerine seçilen isme ait resim yerleştiriliyor,
-- Bu resim grafikten masaüstüne jpg formatında kaydediliyor,
-- UserForm üzerine yerleştiriliyor,
-- Grafik sayfası ve Masaüstünde oluşturulan resim siliniyor.
Bu sistematik Sayın Korhan AYHAN' a ait.

2'nci sorunuz: bu hatayı engellemek için aklıma gelen,
mevcut kod'un başlık satırından sonra aşağıdaki mavi renkli satırı eklemek geliyor, deneyiniz.
.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
[COLOR="Blue"]    Image1.Enabled = False[/COLOR]

Son düzenleme:
mavi renkli satırı eklemek sorunu çözdü,

teşekkür ederim.

Ömer BARAN hocam, yine bu dosya için,

combobox listesindeki isimlerden birini seçtikten sonra, ismi değiştirmek için kaydırma oka tıklamadan elle yazmak istediğimde, içerisinde olan isimlerden birini yazdığımda sıkıntı yok ama metnin tamamını sildiğimde veya farklı bir metin yazdığımda hata mesajı alıyorum. bunun çözümü var mıdır?

Şimdi de aşağıdaki kavi satırı etleyin.
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Image1.Enabled = False
[COLOR="Blue"]If ComboBox1 = "" Then Exit Sub[/COLOR]

evet bu satır combobox daki verileri silince verilen hatayı düzeltti

peki farklı bir ad girildiğinde (combobox daki listeden farklı) bize " listeden bir değer giriniz" tarzında bir uyarı mesajı verebilir mi? yani bu durumda hala hata mesajı alıyorum. bunun önüne geçebilir miyiz?

Kullandığınız nesne ComboBox, dolayısıyla sağ tarafındaki OK işaretine tıklayıp açılan listeden seçim yapılarak kullanmanız gereken bir nesne.
Yani serbest veri girişine uygun bir nesne değil.

Ömer BARAN hocam tekrar merhaba,

dosyanın "F" sayfasındaki isimlerin hizalarında olan fotoğraflardan biri eksik olduğunda yani, ismin karşılığı olan fotoğraf olmadığında userform üzerinden o ismi seçince hata veriyor. bunu düzeltme şansımız var mı?

mesela bu gibi durumlarda image box ta "fotoğraf yok" gibi bir metin yazabilir mi yada belirlenen tek bir resim konulabilir mi?

(örn: mehmet keskin in fotoğrafını silerseniz ve combobox tan mehmet keskin i seçerseniz hata mesajı alıyorsunuz)

tüm uygulamalardan sonra sıkıntı yaşadığım tek bir sorun kaldı beceremediğim,

isimlere karşılık gelen hücrelerde bulunan fotoğraflar Userbox daki Image1 ekranına nasıl tam olarak sığacak. ilk gönderdiğiniz dosyada bu sorun yoktu ama son gönderdiğinizde de aynı şekilde fotoğraflar zoom yapılmış gibi geliyor Image1 ekranına!

Geri